اریباسیوس (۳۲۵ـ اواخر قرن ۴م): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
اُریباسیوس (۳۲۵ـ اواخر قرن ۴م)(Oribasius)
اُریباسیوس (۳۲۵ـ اواخر قرن ۴م)(Oribasius)


پزشک یونانی. از اهالی پرگامون بود. در اسکندریه تحصیل کرد. او یکی از بزرگ‌ترین اصحاب دایرة‌المعارف پزشکی دوران پیش از اسلام بود که از آثار قدیمی‌تر طبی، به‌خصوص از تألیفات جالینوس، مواضع مهم را برمی‌گرفت و آن‌ها را به‌صورتی منسجم تدوین می‌کرد. دارای آثاری در پزشکی و داروشناسی است که مهم‌ترین آن ''الکُنّاش'' یا ''کتاب‌السبعین'' است. او این اثر ۷۰ کتابی را به درخواست پسرش اوستاتیوس نوشته است و حدود یک‌سوم آن موجود است. این اثر بیش از سایر آثارش نزد پزشکان اسلامی مشهور بوده است. رازی در آثارش به فراوانی از نوشته‌های اُریباسیوس در این کتاب استفاده کرده است.
پزشک یونانی. از اهالی [[پرگامون]] بود. در [[اسکندریه]] تحصیل کرد. او یکی از بزرگ‌ترین اصحاب دایرة‌المعارف پزشکی دوران پیش از اسلام بود که از آثار قدیمی‌تر طبی، به خصوص از تألیفات [[جالینوس]]، مواضع مهم را برمی‌گرفت و آن‌ها را به صورتی منسجم تدوین می‌کرد. دارای آثاری در پزشکی و داروشناسی است که مهم‌ترین آن ''الکُنّاش'' یا ''کتاب‌السبعین'' است. او این اثر ۷۰ کتابی را به درخواست پسرش اوستاتیوس نوشته است و حدود یک‌سوم آن موجود است. این اثر بیش از سایر آثارش نزد پزشکان اسلامی مشهور بوده است. رازی در آثارش به فراوانی از نوشته‌های اُریباسیوس در این کتاب استفاده کرده است.


<br/> <!--11214300-->
<br /> <!--11214300-->


&nbsp;
&nbsp;


[[Category:پزشکی]][[Category:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]
[[Category:پزشکی]]
[[Category:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۴۳

اُریباسیوس (۳۲۵ـ اواخر قرن ۴م)(Oribasius)

پزشک یونانی. از اهالی پرگامون بود. در اسکندریه تحصیل کرد. او یکی از بزرگ‌ترین اصحاب دایرة‌المعارف پزشکی دوران پیش از اسلام بود که از آثار قدیمی‌تر طبی، به خصوص از تألیفات جالینوس، مواضع مهم را برمی‌گرفت و آن‌ها را به صورتی منسجم تدوین می‌کرد. دارای آثاری در پزشکی و داروشناسی است که مهم‌ترین آن الکُنّاش یا کتاب‌السبعین است. او این اثر ۷۰ کتابی را به درخواست پسرش اوستاتیوس نوشته است و حدود یک‌سوم آن موجود است. این اثر بیش از سایر آثارش نزد پزشکان اسلامی مشهور بوده است. رازی در آثارش به فراوانی از نوشته‌های اُریباسیوس در این کتاب استفاده کرده است.