بولتسانو، شهر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۶: خط ۶:
(به آلمانی: بوتسن<ref>Bozen
(به آلمانی: بوتسن<ref>Bozen


</ref>) شهری در ایتالیا، در ناحیۀ ترنتینو ـ آلتو آدیجه<ref>Trentino-Alto Adige </ref>، نزدیک محل تلاقی<ref>confluence </ref> رودهای ایزارکو<ref>Isarco </ref> و آدیجه<ref>Adige </ref> در کوه‌های آلپ<ref>Alps </ref>. جمعیت آن ۱۰۰هزار نفر است (۱۹۹۰). بولتسانو به خروجی تیرول<ref>Tyrol </ref> شهرت دارد. تا ۱۹۱۹ به اتریش تعلق داشت. ساکنان آن را اغلب آلمانی‌زبانان تشکیل می‌دهند. بولتسانو مرکز مهم کشاورزی و ورزش‌های زمستانی است. صنایع آن شامل گردشگری، فرآوری مواد غذایی، و تولید آلومینیوم، پیانو، پارچه، و قطعات خودروست. نزدیکی آن به گردنۀ برنر<ref>Brenner Pass </ref> عامل مهمی در توسعۀ شهر از زمان قرون وسطا، و همچنین ویرانی شدید آن در جریان جنگ جهانی دوم بوده است. شهر مزبور یک کلیسای جامع گوتیک<ref>Gothic</ref>، متعلق به قرون ۱۴ و ۱۵م، و چند کلیسای قرون وسطایی، و نیز چندین کاخ و صومعه دارد.
</ref>) شهری در [[ایتالیا]]، در ناحیۀ [[ترنتینو ـ آلتو آدیجه]]<ref>Trentino-Alto Adige </ref>، نزدیک محل تلاقی<ref>confluence </ref> رودهای ایزارکو<ref>Isarco </ref> و [[آدیجه]]<ref>Adige </ref> در کوه‌های آلپ<ref>Alps </ref>. جمعیت آن ۱۰۰هزار نفر است (۱۹۹۰). بولتسانو به خروجی [[تیرول]]<ref>Tyrol </ref> شهرت دارد. تا ۱۹۱۹ به [[اتریش]] تعلق داشت. ساکنان آن را اغلب آلمانی‌زبانان تشکیل می‌دهند. بولتسانو مرکز مهم کشاورزی و ورزش‌های زمستانی است. صنایع آن شامل گردشگری، فرآوری مواد غذایی، و تولید آلومینیوم، پیانو، پارچه، و قطعات خودروست. نزدیکی آن به [[برنر، گردنه|گردنۀ برنر]]<ref>Brenner Pass </ref> عامل مهمی در توسعۀ شهر از زمان [[قرون وسطا]]، و همچنین ویرانی شدید آن در جریان [[جنگ جهانی دوم]] بوده است. شهر مزبور یک کلیسای جامع [[گوتیک، معماری|گوتیک]]<ref>Gothic</ref>، متعلق به قرون ۱۴ و ۱۵م، و چند کلیسای قرون وسطایی، و نیز چندین کاخ و صومعه دارد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۰۵

بولْتْسانو، شهر (Bolzano)

کلیسای بولتسانو در میدان والتر

(به آلمانی: بوتسن[۱]) شهری در ایتالیا، در ناحیۀ ترنتینو ـ آلتو آدیجه[۲]، نزدیک محل تلاقی[۳] رودهای ایزارکو[۴] و آدیجه[۵] در کوه‌های آلپ[۶]. جمعیت آن ۱۰۰هزار نفر است (۱۹۹۰). بولتسانو به خروجی تیرول[۷] شهرت دارد. تا ۱۹۱۹ به اتریش تعلق داشت. ساکنان آن را اغلب آلمانی‌زبانان تشکیل می‌دهند. بولتسانو مرکز مهم کشاورزی و ورزش‌های زمستانی است. صنایع آن شامل گردشگری، فرآوری مواد غذایی، و تولید آلومینیوم، پیانو، پارچه، و قطعات خودروست. نزدیکی آن به گردنۀ برنر[۸] عامل مهمی در توسعۀ شهر از زمان قرون وسطا، و همچنین ویرانی شدید آن در جریان جنگ جهانی دوم بوده است. شهر مزبور یک کلیسای جامع گوتیک[۹]، متعلق به قرون ۱۴ و ۱۵م، و چند کلیسای قرون وسطایی، و نیز چندین کاخ و صومعه دارد.

 


  1. Bozen
  2. Trentino-Alto Adige
  3. confluence
  4. Isarco
  5. Adige
  6. Alps
  7. Tyrol
  8. Brenner Pass
  9. Gothic