دهلی نو: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱۴: خط ۱۴:
|بناهای مهم=
|بناهای مهم=
}}دهلی نو (New Delhi)<br/> [[File:20225500.jpg|thumb|دهلي نو]]
}}دهلی نو (New Delhi)<br/> [[File:20225500.jpg|thumb|دهلي نو]]
پایتخت هند، واقع در شمال کشور، کنار رود یامونا<ref>Yamuna River
پایتخت [[هند]]، واقع در شمال کشور، کنار رود [[یامونا]]<ref>Yamuna River
</ref>، در سرزمین اتحادی دهلی<ref>Union Territory of Delhi </ref>، با ۱۵,۳۳۴,۰۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). نزدیک شهر قدیمی دهلی، حدود ۵کیلومتری جنوب قلعۀ سرخ، واقع شده است. شهر مزبور، که عمدتاً مرکز اداری است، مواد شیمیایی، پارچه، ماشین‌آلات، کالاهای برقی، و کفش تولید می‌کند. دهلی نو، که طراحی بخش عمدۀ آن را ادوین لاچنز<ref> Edwin Lutyens </ref>، معمار انگلیسی، برعهده داشت در ۱۹۱۲ به جای کلکته<ref>Kolkata </ref> مقر حکومت شد. بنای آن در ۱۹۲۹ پایان یافت و در ۱۹۳۱ رسماً افتتاح شد. این شهر دارای ساختمان‌های مجلس و ادارات دولتی است که با سنگ‌ ماسۀ سرخ به تقلید از شیوۀ مغولی<ref>Mogul </ref> ساخته شده‌اند. لاچنز مقرّ ریاست جمهوری راشتراپاتی باوان<ref>Rashtrapati Bhawan </ref>، کاخ پیشین نایب‌السلطنۀ بریتانیا، را نیز طراحی کرده است. در نزدیکی رود یامونا، مکان یادبود مهاتما گاندی<ref>Mahatma Gandhi</ref>؛ ایندیرا<ref> Indira </ref>، سانجی<ref>Sanjay </ref>، راجیو گاندی<ref>Rajiv Gandhi </ref>، جواهرلَعل نهرو<ref>Jawaharlal Nehru </ref>، و لعل بهادر شَستری<ref>Lal Bahadur Shastri</ref> قرار دارد. بنای یادبود گاندی در نزدیکی محل ترور او در جایی ساخته شده است که جسدش را سوزاندند.
</ref>، در سرزمین اتحادی [[دهلی، شهر|دهلی]]<ref>Union Territory of Delhi </ref>، با ۱۵,۳۳۴,۰۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). نزدیک شهر قدیمی دهلی، حدود ۵کیلومتری جنوب قلعۀ سرخ، واقع شده است. شهر مزبور، که عمدتاً مرکز اداری است، مواد شیمیایی، پارچه، ماشین‌آلات، کالاهای برقی، و کفش تولید می‌کند. دهلی نو، که طراحی بخش عمدۀ آن را ادوین لاچنز<ref> Edwin Lutyens </ref>، معمار انگلیسی، برعهده داشت در ۱۹۱۲ به جای [[کلکته]]<ref>Kolkata </ref> مقر حکومت شد. بنای آن در ۱۹۲۹ پایان یافت و در ۱۹۳۱ رسماً افتتاح شد. این شهر دارای ساختمان‌های مجلس و ادارات دولتی است که با سنگ‌ ماسۀ سرخ به تقلید از شیوۀ مغولی<ref>Mogul </ref> ساخته شده‌اند. لاچنز مقرّ ریاست جمهوری راشتراپاتی باوان<ref>Rashtrapati Bhawan </ref>، کاخ پیشین نایب‌السلطنۀ [[بریتانیای کبیر|بریتانیا]]، را نیز طراحی کرده است. در نزدیکی رود یامونا، مکان یادبود [[گاندی، مهاتما (گجرات ۱۸۶۹ـ۱۹۴۸)|مهاتما گاندی]]<ref>Mahatma Gandhi</ref>؛ [[گاندی، ایندیرا (۱۹۱۷ـ۱۹۸۴)|ایندیرا]]<ref> Indira </ref>، سانجی<ref>Sanjay </ref>، [[گاندی، راجیو (۱۹۴۴ـ۱۹۹۱)|راجیو گاندی]]<ref>Rajiv Gandhi </ref>، [[نهرو، جواهرلعل (۱۸۸۹ـ۱۹۶۴)|جواهرلَعل نهرو]]<ref>Jawaharlal Nehru </ref>، و [[شستری، لعل بهادر (۱۹۰۴ـ۱۹۶۶)|لعل بهادر شَستری]]<ref>Lal Bahadur Shastri</ref> قرار دارد. بنای یادبود گاندی در نزدیکی محل ترور او در جایی ساخته شده است که جسدش را سوزاندند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۳۷

دهلی نو
نام فارسی دهلی نو
نام لاتین New Delhi
کشور هند
ایالت دهلی
موقعیت شمال کشور، کنار رود یامونا
جمعیت ۱۵,۳۳۴,۰۰۰ نفر (۲۰۰۳)
تولیدات و صنایع مهم مواد شیمیایی، پارچه، ماشین آلات، کالاهای برقی، و کفش

دهلی نو (New Delhi)

دهلي نو

پایتخت هند، واقع در شمال کشور، کنار رود یامونا[۱]، در سرزمین اتحادی دهلی[۲]، با ۱۵,۳۳۴,۰۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). نزدیک شهر قدیمی دهلی، حدود ۵کیلومتری جنوب قلعۀ سرخ، واقع شده است. شهر مزبور، که عمدتاً مرکز اداری است، مواد شیمیایی، پارچه، ماشین‌آلات، کالاهای برقی، و کفش تولید می‌کند. دهلی نو، که طراحی بخش عمدۀ آن را ادوین لاچنز[۳]، معمار انگلیسی، برعهده داشت در ۱۹۱۲ به جای کلکته[۴] مقر حکومت شد. بنای آن در ۱۹۲۹ پایان یافت و در ۱۹۳۱ رسماً افتتاح شد. این شهر دارای ساختمان‌های مجلس و ادارات دولتی است که با سنگ‌ ماسۀ سرخ به تقلید از شیوۀ مغولی[۵] ساخته شده‌اند. لاچنز مقرّ ریاست جمهوری راشتراپاتی باوان[۶]، کاخ پیشین نایب‌السلطنۀ بریتانیا، را نیز طراحی کرده است. در نزدیکی رود یامونا، مکان یادبود مهاتما گاندی[۷]؛ ایندیرا[۸]، سانجی[۹]، راجیو گاندی[۱۰]، جواهرلَعل نهرو[۱۱]، و لعل بهادر شَستری[۱۲] قرار دارد. بنای یادبود گاندی در نزدیکی محل ترور او در جایی ساخته شده است که جسدش را سوزاندند.

 


  1. Yamuna River
  2. Union Territory of Delhi
  3. Edwin Lutyens
  4. Kolkata
  5. Mogul
  6. Rashtrapati Bhawan
  7. Mahatma Gandhi
  8. Indira
  9. Sanjay
  10. Rajiv Gandhi
  11. Jawaharlal Nehru
  12. Lal Bahadur Shastri