آذر، محمدمهدی (مشهد ۱۲۷۹ـ آمریکا ۱۳۷۳ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =محمدمهدی آذر
|عنوان =محمدمهدی آذر
|نام =
|نام =Mohammad Mehdi Azar
|نام دیگر=
|نام دیگر=
|نام اصلی=
|نام اصلی=
خط ۲۷: خط ۲۸:
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}
آذر، محمدمهدی (مشهد ۱۲۷۹ـ امریکا ۱۳۷۳ش)<br />  
[[پرونده:10063900-1.jpg|بندانگشتی]]
آذر، محمدمهدی (مشهد ۱۲۷۹ـ آمریکا ۱۳۷۳ش)   Azar, Mohammad Mehdi
 
<br />  
 
دولتمرد، پژوهشگر و پزشک ایرانی. تحصیلات مکتبی و ابتدایی و سه سال اول متوسطه را در [[مشهد، شهر|مشهد]] به‌پایان برد. از شاگردان ادیب نیشابوری بود. راهی [[تهران، شهر|تهران]] شد و در ۱۳۰۲ش تحصیلات متوسطه را در [[دارالفنون]] به‌پایان رساند. پس از اخذ دانشنامۀ دکترای پزشکی (۱۳۰۷ش) از مدرسۀ طب به [[فرانسه]] رفت و پس از طی دورۀ دانشکدۀ پزشکی در [[لیون]]، یک رشته از دروس تکمیلی مربوط به بیماری‌های گوارشی را در بیمارستان فراگرفت و از دانشگاه پاریس دانشنامۀ دکتری پزشکی و مدال برنز دریافت کرد. همچنین از مؤسسۀ بهداشت دانشکدۀ پزشکی پاریس دیپلم بهداشت گرفت. پس از بازگشت به ایران (۱۳۱۳ش)، مشاغلی نظیر ریاست بهداری و بیمارستان را عهده‌دار و به استادی کرسی بالینی دانشکدۀ پزشکی [[دانشگاه تهران]] نایل شد. در دومین کابینۀ دکتر [[مصدق، محمد (۱۲۶۱ـ۱۳۴۵ش)|محمد مصدق]]، که در ۳۱ تیر ۱۳۳۱ش تشکیل شد، به وزارت فرهنگ رسید. گروهی از صاحب‌نظران نیکنام را به همکاری برگزید. از اعضای فعال جبهۀ ملی بود. پس از سقوط دولت، به زندان افتاد. پس از آزادی، فعالیت سیاسی را کنار گذاشت و به طبابت پرداخت. به دستور او مجلۀ ''آموزش و پرورش''، که تعطیل شده بود، مجدداً منتشر و ۳۱ شهریور هر سال به عنوان [[روز معلم]] تعیین شد.


دولتمرد، پژوهشگر و پزشک ایرانی. تحصیلات مکتبی و ابتدایی و سه سال اول متوسطه را در مشهد به‌پایان برد. از شاگردان ادیب نیشابوری بود. راهی تهران شد و در ۱۳۰۲ش تحصیلات متوسطه را در دارالفنون به‌پایان رساند. پس از اخذ دانشنامۀ دکترای پزشکی (۱۳۰۷ش) از مدرسۀ طب به فرانسه رفت و پس از طی دورۀ دانشکدۀ پزشکی در لیون، یک رشته از دروس تکمیلی مربوط به بیماری‌های گوارشی را در بیمارستان فراگرفت و از دانشگاه پاریس دانشنامۀ دکتری پزشکی و مدال برنز دریافت کرد. همچنین از مؤسسۀ بهداشت دانشکدۀ پزشکی پاریس دیپلم بهداشت گرفت. پس از بازگشت به ایران (۱۳۱۳ش)، مشاغلی نظیر ریاست بهداری و بیمارستان را عهده‌دار و به استادی کرسی بالینی دانشکدۀ پزشکی دانشگاه تهران نایل شد. در دومین کابینۀ دکتر محمد مصدق، که در ۳۱ تیر ۱۳۳۱ش تشکیل شد، به وزارت فرهنگ رسید. گروهی از صاحب‌نظران نیکنام را به همکاری برگزید. از اعضای فعال جبهۀ ملی بود. پس از سقوط دولت، به زندان افتاد. پس از آزادی، فعالیت سیاسی را کنار گذاشت و به طبابت پرداخت. به‌دستور او مجلۀ ''آموزش و پرورش''، که تعطیل شده بود، مجدداً منتشر و ۳۱ شهریور هر سال به‌عنوان روز معلم تعیین شد. از آثارش: ''بیماری‌های سریشم‌زدایی''؛''طب بالینی''.
از آثارش: ''بیماری‌های سریشم‌زدایی''؛ ''طب بالینی''.


&nbsp;
&nbsp;
 
----
[[Category:پزشکی]]  
[[Category:پزشکی]]  
[[Category:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]  
[[Category:اشخاص و آثار، تاریخ پزشکی]]  
[[Category:تاریخ ایران]]  
[[Category:تاریخ ایران]]  
[[Category:دورۀ قاجار]]
[[Category:دورۀ قاجار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۲۹

محمدمهدی آذر
Mohammad Mehdi Azar
زادروز مشهد ۱۲۷۹ش
درگذشت امریکا ۱۳۷۳ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دکترای پزشکی مدرسه طب (۱۳۰۷ش)، دکتری دانشگاه پاریس
شغل و تخصص اصلی پزشک
شغل و تخصص های دیگر دولتمرد
آثار بیماری های سریشم زدایی؛ طب بالینی
گروه مقاله تاریخ ایران
جوایز و افتخارات مدال برنز از دانشگاه پاریس

آذر، محمدمهدی (مشهد ۱۲۷۹ـ آمریکا ۱۳۷۳ش) Azar, Mohammad Mehdi


دولتمرد، پژوهشگر و پزشک ایرانی. تحصیلات مکتبی و ابتدایی و سه سال اول متوسطه را در مشهد به‌پایان برد. از شاگردان ادیب نیشابوری بود. راهی تهران شد و در ۱۳۰۲ش تحصیلات متوسطه را در دارالفنون به‌پایان رساند. پس از اخذ دانشنامۀ دکترای پزشکی (۱۳۰۷ش) از مدرسۀ طب به فرانسه رفت و پس از طی دورۀ دانشکدۀ پزشکی در لیون، یک رشته از دروس تکمیلی مربوط به بیماری‌های گوارشی را در بیمارستان فراگرفت و از دانشگاه پاریس دانشنامۀ دکتری پزشکی و مدال برنز دریافت کرد. همچنین از مؤسسۀ بهداشت دانشکدۀ پزشکی پاریس دیپلم بهداشت گرفت. پس از بازگشت به ایران (۱۳۱۳ش)، مشاغلی نظیر ریاست بهداری و بیمارستان را عهده‌دار و به استادی کرسی بالینی دانشکدۀ پزشکی دانشگاه تهران نایل شد. در دومین کابینۀ دکتر محمد مصدق، که در ۳۱ تیر ۱۳۳۱ش تشکیل شد، به وزارت فرهنگ رسید. گروهی از صاحب‌نظران نیکنام را به همکاری برگزید. از اعضای فعال جبهۀ ملی بود. پس از سقوط دولت، به زندان افتاد. پس از آزادی، فعالیت سیاسی را کنار گذاشت و به طبابت پرداخت. به دستور او مجلۀ آموزش و پرورش، که تعطیل شده بود، مجدداً منتشر و ۳۱ شهریور هر سال به عنوان روز معلم تعیین شد.

از آثارش: بیماری‌های سریشم‌زدایی؛ طب بالینی.