بازتاب شرطی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:




(یا: پاسخ شرطی) در [[روان شناسی|روان‌شناسی]]، پاسخی که از طریق شرطی‌سازی آموخته شود یا تغییر یابد. کاشف آن [[پاولف، ایوان (۱۸۴۹ـ۱۹۳۶)|ایوان پاولف]]<ref>Ivan Pavlov</ref>، روان‌شناس روس، در حدود 1904م این نام را بر آن نهاد. پاولف دریافت که اگر هربار که به سگش غذا می‌دهد زنگی را به صدا درآورد، رفته‌رفته نواختن زنگ، حتی وقتی به او غذا داده نمی‌شود، باعث ترشح [[بزاق]] دهان سگ می‌شود. این گونه بازتاب‌ها را شالودۀ بسیاری از رفتارهای ارادی و غیرارادی می‌دانند.
(یا: پاسخ شرطی) در [[روان شناسی|روان‌شناسی]]<ref>psychology</ref>، پاسخی که از طریق شرطی‌سازی آموخته شود یا تغییر یابد. کاشف آن [[پاولف، ایوان (۱۸۴۹ـ۱۹۳۶)|ایوان پاولف]]<ref>Ivan Pavlov</ref>، روان‌شناس روس، در حدود 1904م این نام را بر آن نهاد. پاولف دریافت که اگر هربار که به سگش غذا می‌دهد زنگی را به صدا درآورد، رفته‌رفته نواختن زنگ، حتی وقتی به او غذا داده نمی‌شود، باعث ترشح [[بزاق]]<ref>saliva</ref> دهان سگ می‌شود. این گونه بازتاب‌ها را شالودۀ بسیاری از رفتارهای ارادی و غیرارادی می‌دانند.
 
 
 
----
[[رده:روانشناسی و روانپزشکی]]
[[رده:روانشناسی و روانپزشکی]]
<references />
<references />
[[رده:اصطلاحات، قوانین و مفاهیم]]
[[رده:اصطلاحات، قوانین و مفاهیم]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۲۰

بازتاب شرطی (conditioned reflex)


(یا: پاسخ شرطی) در روان‌شناسی[۱]، پاسخی که از طریق شرطی‌سازی آموخته شود یا تغییر یابد. کاشف آن ایوان پاولف[۲]، روان‌شناس روس، در حدود 1904م این نام را بر آن نهاد. پاولف دریافت که اگر هربار که به سگش غذا می‌دهد زنگی را به صدا درآورد، رفته‌رفته نواختن زنگ، حتی وقتی به او غذا داده نمی‌شود، باعث ترشح بزاق[۳] دهان سگ می‌شود. این گونه بازتاب‌ها را شالودۀ بسیاری از رفتارهای ارادی و غیرارادی می‌دانند.



  1. psychology
  2. Ivan Pavlov
  3. saliva