آژند، یعقوب (میاندوآب ۱۳۲۸ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۳: خط ۳:
{{جعبه زندگینامه
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =یعقوب آژند
|عنوان =یعقوب آژند
|نام =
|نام =Yaghoub Azhand
|نام دیگر=
|نام دیگر=
|نام اصلی=
|نام اصلی=
خط ۲۸: خط ۲۸:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}نویسنده، مترجم و عضو هیئت علمی دانشگاه. در ۱۳۵۱ش از [[دانشگاه تبریز]] در رشتۀ تاریخ فارغ‌التحصیل شد، در ۱۳۵۵ش در رشتۀ تاریخ و فرهنگ ایران دانشنامۀ فوق لیسانس گرفت و در ۱۳۵۶ش در امتحان ورودی دورۀ دکتری دانشگاه تهران در رشتۀ تاریخ پذیرفته شد. از ۱۳۶۶ش به تدریس ادبیات معاصر ایران و جهان در [[دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران|دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران]] پرداخت. در [[دانشگاه مشهد]] و زاهدان نیز تاریخ و ادبیات معاصر تدریس می‌کرد. در ۱۳۷۳ش عضو هیئت علمی دانشکدۀ هنرهای زیبای تهران شد. از دیگر سمت‌های اوست: معاونت پژوهشی دانشکدۀ هنرهای زیبا؛ عضویت در شورای علمی ادارۀ کل آرشیو، اسناد و موزۀ نهاد ریاست جمهوری، عضو وابستۀ [[فرهنگستان هنر]]، و عضویت در شورای عالی فرهنگ ناموران معاصر ایران. <p>در زمینۀ تألیف و ترجمه آثار متعددی دارد، که از آن جمله‌اند ''حروفیه در تاریخ'' (۱۳۷۱ش)، ''قیام شیعی سربداران'' (۱۳۶۴ش)، ''ادبیات ایران در زمان سلجوقیان و مغولان'' (۱۳۶۴ش)، ''درآمدی بر آیین تصوف'' (۱۳۷۴ش)،'' اسماعیلیان در تاریخ'' (۱۳۶۳ش)،'' تاریخ اقتصادی ایران'' (۱۳۶۴ش)،'' تاریخ‌نگاری در اسلام'' (۱۳۶۱ش)، ''نهضت قرامطه'' (۱۳۶۹ش)، ''هنر پارتی و سامانی'' (۱۳۷۶ش)، ''هنر صفوی، زند و قاجار'' (۱۳۷۶ش)، و ''هنر و معماری اسلامی'' (۱۳۷۸ش).</p><p></p><p></p><p></p>
}}نویسنده، مترجم و عضو هیئت علمی دانشگاه. در ۱۳۵۱ش از [[دانشگاه تبریز]] در رشتۀ تاریخ فارغ‌التحصیل شد، در ۱۳۵۵ش در رشتۀ تاریخ و فرهنگ ایران دانشنامۀ فوق لیسانس گرفت و در ۱۳۵۶ش در امتحان ورودی دورۀ دکتری دانشگاه تهران در رشتۀ تاریخ پذیرفته شد. از ۱۳۶۶ش به تدریس ادبیات معاصر ایران و جهان در [[دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران|دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران]] پرداخت. در [[دانشگاه مشهد]] و زاهدان نیز تاریخ و ادبیات معاصر تدریس می‌کرد. در ۱۳۷۳ش عضو هیئت علمی دانشکدۀ هنرهای زیبای تهران شد. از دیگر سمت‌های اوست: معاونت پژوهشی دانشکدۀ هنرهای زیبا؛ عضویت در شورای علمی ادارۀ کل آرشیو، اسناد و موزۀ نهاد ریاست جمهوری، عضو وابستۀ [[فرهنگستان هنر]]، و عضویت در شورای عالی فرهنگ ناموران معاصر ایران. <p>در زمینۀ تألیف و ترجمه آثار متعددی دارد، که از آن جمله‌اند ''حروفیه در تاریخ'' (۱۳۷۱ش)، ''قیام شیعی سربداران'' (۱۳۶۴ش)، ''ادبیات ایران در زمان سلجوقیان و مغولان'' (۱۳۶۴ش)، ''درآمدی بر آیین تصوف'' (۱۳۷۴ش)،'' اسماعیلیان در تاریخ'' (۱۳۶۳ش)،'' تاریخ اقتصادی ایران'' (۱۳۶۴ش)،'' تاریخ‌نگاری در اسلام'' (۱۳۶۱ش)، ''نهضت قرامطه'' (۱۳۶۹ش)، ''هنر پارتی و سامانی'' (۱۳۷۶ش)، ''هنر صفوی، زند و قاجار'' (۱۳۷۶ش)، و ''هنر و معماری اسلامی'' (۱۳۷۸ش).</p>
----


<br><!--10119400-->




<br><!--10119400-->
----
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:مورخان و کتابهای تاریخ]]
[[رده:مورخان و کتابهای تاریخ]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۳۶

آژند، یعقوب (میاندوآب ۱۳۲۸ش- ) Azhand, Yaghoub

یعقوب آژند
Yaghoub Azhand
زادروز میاندوآب ۱۳۲۸ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل لیسانس تاریخ دانشگاه تبریز (۱۳۵۱ش)، فوق لیسانس تاریخ و فرهنگ ایران (۱۳۵۵ش)، دکتری تاریخ دانشگاه تهران (۱۳۵۶ش)
شغل و تخصص اصلی نویسنده و پژوهشگر
آثار حروفیه در تاریخ (۱۳۷۱ش)، قیام شیعی سربداران (۱۳۶۴ش)، ادبیات ایران در زمان سلجوقیان و مغولان (۱۳۶۴ش)، درآمدی بر آیین تصوف (۱۳۷۴ش)، اسماعیلیان در تاریخ (۱۳۶۳ش)، تاریخ اقتصادی ایران (۱۳۶۴ش)، تاریخ‌نگاری در اسلام (۱۳۶۱ش)، نهضت قرامطه (۱۳۶۹ش)، هنر پارتی و سامانی (۱۳۷۶ش)، هنر صفوی، زند و قاجار (۱۳۷۶ش)، و هنر و معماری اسلامی (۱۳۷۸ش)
گروه مقاله تاریخ ایران

نویسنده، مترجم و عضو هیئت علمی دانشگاه. در ۱۳۵۱ش از دانشگاه تبریز در رشتۀ تاریخ فارغ‌التحصیل شد، در ۱۳۵۵ش در رشتۀ تاریخ و فرهنگ ایران دانشنامۀ فوق لیسانس گرفت و در ۱۳۵۶ش در امتحان ورودی دورۀ دکتری دانشگاه تهران در رشتۀ تاریخ پذیرفته شد. از ۱۳۶۶ش به تدریس ادبیات معاصر ایران و جهان در دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران پرداخت. در دانشگاه مشهد و زاهدان نیز تاریخ و ادبیات معاصر تدریس می‌کرد. در ۱۳۷۳ش عضو هیئت علمی دانشکدۀ هنرهای زیبای تهران شد. از دیگر سمت‌های اوست: معاونت پژوهشی دانشکدۀ هنرهای زیبا؛ عضویت در شورای علمی ادارۀ کل آرشیو، اسناد و موزۀ نهاد ریاست جمهوری، عضو وابستۀ فرهنگستان هنر، و عضویت در شورای عالی فرهنگ ناموران معاصر ایران.

در زمینۀ تألیف و ترجمه آثار متعددی دارد، که از آن جمله‌اند حروفیه در تاریخ (۱۳۷۱ش)، قیام شیعی سربداران (۱۳۶۴ش)، ادبیات ایران در زمان سلجوقیان و مغولان (۱۳۶۴ش)، درآمدی بر آیین تصوف (۱۳۷۴ش)، اسماعیلیان در تاریخ (۱۳۶۳ش)، تاریخ اقتصادی ایران (۱۳۶۴ش)، تاریخ‌نگاری در اسلام (۱۳۶۱ش)، نهضت قرامطه (۱۳۶۹ش)، هنر پارتی و سامانی (۱۳۷۶ش)، هنر صفوی، زند و قاجار (۱۳۷۶ش)، و هنر و معماری اسلامی (۱۳۷۸ش).