اردوی همایون: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\1' به '<!--1')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اُردوی همایون <br>
اُردوی همایون <br>سومین نشریۀ سفری [[ناصرالدین شاه قاجار|ناصرالدین‌شاه]]. او سه سفرنامه از سفرنامه‌های متعددش را به صورت روزنامه منتشر کرده است (هر چند که روزنامه نیستند اما بیشتر منابع آن‌ها را روزنامه معرفی کرده‌اند). گزارش روزانۀ این سفرها یکی روزنامۀ ''حکیم‌الممالک'' و دیگری ''مرآة السفر و مشکوة السفر'' است و آخرین آن‌ها ''اردوی همایون'' مربوط به سفر دوم ناصرالدین‌شاه به [[مشهد، شهر|مشهد]] است. هر سه نشریه با چاپ سنگی و دستگاه چاپی که در اردوی شاه وجود داشت تهیه و میان درباریان توزیع می‌شد و افراد دیگر می‌توانستند آن را از سرای امین‌الملک تهیه کنند. اولین شمارۀ ''اردوی همایون'' در دماوند، به تاریخ ۱۱ شعبان، و آخرین شماره در تهران به تاریخ ۱۲ ذیحجه ۱۳۰۰ق به سرپرستی [[صنیع الدوله، محمدحسن خان|محمدحسن‌خان صنیع‌الدوله]] به چاپ رسیده و روی‌هم دوازده شماره می‌شود. نشریۀ ''حکیم‌الممالک'' و ''اردوی همایون'' تجدید چاپ نیز شده است.<br><!--11188900-->
سومین نشریۀ سفری ناصرالدین‌شاه. او سه سفرنامه از سفرنامه‌های متعددش را به صورت روزنامه منتشر کرده است (هر چند که روزنامه نیستند اما بیشتر منابع آن‌ها را روزنامه معرفی کرده‌اند). گزارش روزانۀ این سفرها یکی روزنامۀ ''حکیم‌الممالک'' و دیگری ''مرآة السفر و مشکوة السفر'' است و آخرین آن‌ها ''اردوی همایون'' مربوط به سفر دوم ناصرالدین‌شاه به مشهد است. هر سه نشریه با چاپ سنگی و دستگاه چاپی که در اردوی شاه وجود داشت تهیه و میان درباریان توزیع می‌شد و افراد دیگر می‌توانستند آن را از سرای امین‌الملک تهیه کنند. اولین شمارۀ ''اردوی همایون'' در دماوند، به تاریخ ۱۱ شعبان، و آخرین شماره در تهران به تاریخ ۱۲ ذیحجه ۱۳۰۰ق به سرپرستی محمدحسن‌خان صنیع‌الدوله به‌چاپ رسیده و روی‌هم دوازده شماره می‌شود. نشریۀ ''حکیم‌الممالک'' و ''اردوی همایون'' تجدید چاپ نیز شده است.
<br><!--11188900-->
[[رده:جهانگردی]]
[[رده:جهانگردی]]
[[رده:سفرنامه ها]]
[[رده:سفرنامه ها]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۳۱

اُردوی همایون
سومین نشریۀ سفری ناصرالدین‌شاه. او سه سفرنامه از سفرنامه‌های متعددش را به صورت روزنامه منتشر کرده است (هر چند که روزنامه نیستند اما بیشتر منابع آن‌ها را روزنامه معرفی کرده‌اند). گزارش روزانۀ این سفرها یکی روزنامۀ حکیم‌الممالک و دیگری مرآة السفر و مشکوة السفر است و آخرین آن‌ها اردوی همایون مربوط به سفر دوم ناصرالدین‌شاه به مشهد است. هر سه نشریه با چاپ سنگی و دستگاه چاپی که در اردوی شاه وجود داشت تهیه و میان درباریان توزیع می‌شد و افراد دیگر می‌توانستند آن را از سرای امین‌الملک تهیه کنند. اولین شمارۀ اردوی همایون در دماوند، به تاریخ ۱۱ شعبان، و آخرین شماره در تهران به تاریخ ۱۲ ذیحجه ۱۳۰۰ق به سرپرستی محمدحسن‌خان صنیع‌الدوله به چاپ رسیده و روی‌هم دوازده شماره می‌شود. نشریۀ حکیم‌الممالک و اردوی همایون تجدید چاپ نیز شده است.