آشیکاگا، آتسوجی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
آشیکاگا، آتْسوجی (۱۹۰۱- ۱۹۸۳م) (Ashikaga, Atsuji)
آشیکاگا، آتْسوجی (۱۹۰۱- ۱۹۸۳م) (Ashikaga, Atsuji)


خاورشناس ژاپنی. از ۱۹۳۲ برای تحصیل به آلمان و فرانسه رفت. زبان اوستایی را زیرنظر هانری ماسه و زبان ایرانی باستان و پهلوی را نزد بَنوِنیست آموخت. در ۱۹۳۴/۱۳۱۳ش، در کنگرۀ هزارۀ فردوسی در تهران شرکت کرد، حدود یک سال در ایران ماند و مدتی نیز آموزش زبان فارسی را نزد رضازاده شفق تکمیل کرد و استادش به او لقب عاشق‌آقا داد. متخصص فرهنگ ایران پیش از اسلام و زبان‌های پهلوی و سانسکریت بود. تمدن باستان ژاپن را در پاره‌ای موارد متأثر از تمدن ایران باستان می‌دانست. مدتی در دانشگاه کیوتو زبان‌های فارسی باستان و میانه و سانسکریت تدریس می‌کرد و دَه سال نیز رئیس دانشکدۀ ادبیات دانشگاه توکایی بود. از آثارش: ''اندیشۀ دینی ایرانیان'' (۱۹۷۱).
خاورشناس ژاپنی. از ۱۹۳۲م برای تحصیل به [[آلمان]] و [[فرانسه]] رفت. زبان اوستایی را زیرنظر [[ماسه، هانری (۱۸۸۶ـ۱۹۶۹)|هانری ماسه]] و زبان ایرانی باستان و پهلوی را نزد [[بنونیست، امیل (حلب ۱۹۰۲ـ پاریس ۱۹۷۶)|بَنوِنیست]] آموخت. در ۱۹۳۴/۱۳۱۳ش، در کنگرۀ هزارۀ [[فردوسی طوسی، ابوالقاسم (طوس ۳۲۹ـ ۴۱۷/۴۱۱ق)|فردوسی]] در [[تهران، شهر|تهران]] شرکت کرد، حدود یک سال در [[ایران]] ماند و مدتی نیز آموزش زبان فارسی را نزد [[رضازاده شفق، صادق (تبریز ۱۲۷۱ـ تهران ۱۳۵۰ش)|رضازاده شفق]] تکمیل کرد و استادش به او لقب عاشق‌آقا داد. متخصص فرهنگ ایران پیش از اسلام و زبان‌های پهلوی و [[سانسکریت]] بود. تمدن باستان ژاپن را در پاره‌ای موارد متأثر از تمدن ایران باستان می‌دانست. مدتی در دانشگاه [[کیوتو]] زبان‌های فارسی باستان و میانه و سانسکریت تدریس می‌کرد و دَه سال نیز رئیس دانشکدۀ ادبیات دانشگاه توکایی بود. از آثارش: ''اندیشۀ دینی ایرانیان'' (۱۹۷۱م).


<br/> <!--10139700-->
<br/> <!--10139700-->


[[Category:خاورشناسی]] [[Category:(خاورشناسی)ایران]]
[[Category:خاورشناسی]] [[Category:(خاورشناسی)ایران]]

نسخهٔ ‏۲۶ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۱۴

آشیکاگا، آتْسوجی (۱۹۰۱- ۱۹۸۳م) (Ashikaga, Atsuji)

خاورشناس ژاپنی. از ۱۹۳۲م برای تحصیل به آلمان و فرانسه رفت. زبان اوستایی را زیرنظر هانری ماسه و زبان ایرانی باستان و پهلوی را نزد بَنوِنیست آموخت. در ۱۹۳۴/۱۳۱۳ش، در کنگرۀ هزارۀ فردوسی در تهران شرکت کرد، حدود یک سال در ایران ماند و مدتی نیز آموزش زبان فارسی را نزد رضازاده شفق تکمیل کرد و استادش به او لقب عاشق‌آقا داد. متخصص فرهنگ ایران پیش از اسلام و زبان‌های پهلوی و سانسکریت بود. تمدن باستان ژاپن را در پاره‌ای موارد متأثر از تمدن ایران باستان می‌دانست. مدتی در دانشگاه کیوتو زبان‌های فارسی باستان و میانه و سانسکریت تدریس می‌کرد و دَه سال نیز رئیس دانشکدۀ ادبیات دانشگاه توکایی بود. از آثارش: اندیشۀ دینی ایرانیان (۱۹۷۱م).