نووکوزنتسک: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۸: خط ۸:
</ref>)؛ با نام سابق استالینسک<ref>Stalinsk
</ref>)؛ با نام سابق استالینسک<ref>Stalinsk


</ref> از ۱۹۳۲ تا ۱۹۶۱) ) شهری در استان کِمِرووا<ref> Kemerovo</ref>، در جنوب سیبری، در فدراسیون روسیه<ref> Russian Federation</ref>، با ۵۶۹ هزار نفر جمعیت .(۱۹۹۶) مرکز اصلی صنعتی حوضۀ کوزنتسک<ref> Kuznetsk Basin</ref> ‌است .یکی از بزرگ'''‌'''ترین مجتمع'''‌'''های آهن و فولاد فدراسیون روسیه و همچنین نیروگاه برقابی مهمی در این شهر قرار دارد. کارخانه'''‌‌'''های تولید آلیاژ آهن و مواد شیمیایی، مواد غذایی و صنایع سبک دارد. نزدیک رود توم<ref> River Tom </ref> و چند خط'''‌'''آهن، از‌جمله راه'''‌'''آهن سیبری جنوبی، واقع شده و مرکز مهم حمل'''‌'''ونقل است. در ۱۶۱۷ به'''‌‌'''منزلۀ قلعه و سربازخانۀ قزاقی احداث شد. کارگاه'''‌''' گدازش آهن آن در ۱۷۷۱ احداث و در دهۀ ۱۸۶۰ تعطیل شد. توسعۀ صنعتی این شهر، به'''‌'''عنوان بخشی از اولین برنامۀ پنج'''‌'''سالۀ شوروی<ref>Soviet Five Year Plan</ref>، در ۱۹۲۹ آغاز شد. مجتمع متالورژیکی کوزنتسک<ref> Kuznetsk Metallurgical Complex </ref> در ۱۹۳۲ به بهره'''‌'''برداری رسید؛ سنگ آهن آن از کوه'''‌'''های اورال<ref>Urals</ref> استخراج می'''‌'''شد. برای افزایش ظرفیت تولید، دومین کارخانۀ آهن و فولاد نیز در این شهر احداث شد.
</ref> از ۱۹۳۲ تا ۱۹۶۱) ) شهری در [[کمرووا، استان|استان کِمِرووا]]<ref> Kemerovo</ref>، در جنوب [[سیبری]]، در فدراسیون [[روسیه]]<ref> Russian Federation</ref>، با ۵۶۹ هزار نفر جمعیت .(۱۹۹۶) مرکز اصلی صنعتی [[کوزنتسک، حوضه|حوضۀ کوزنتسک]]<ref> Kuznetsk Basin</ref> ‌است .یکی از بزرگ'''‌'''ترین مجتمع'''‌'''های آهن و فولاد فدراسیون روسیه و همچنین نیروگاه برقابی مهمی در این شهر قرار دارد. کارخانه'''‌‌'''های تولید آلیاژ آهن و مواد شیمیایی، مواد غذایی و صنایع سبک دارد. نزدیک رود توم<ref> River Tom </ref> و چند خط'''‌'''آهن، از‌جمله راه'''‌'''آهن سیبری جنوبی، واقع شده و مرکز مهم حمل'''‌'''ونقل است. در ۱۶۱۷ به'''‌‌'''منزلۀ قلعه و سربازخانۀ قزاقی احداث شد. کارگاه'''‌''' گدازش آهن آن در ۱۷۷۱ احداث و در دهۀ ۱۸۶۰ تعطیل شد. توسعۀ صنعتی این شهر، به'''‌'''عنوان بخشی از اولین برنامۀ پنج'''‌'''سالۀ شوروی<ref>Soviet Five Year Plan</ref>، در ۱۹۲۹ آغاز شد. مجتمع متالورژیکی کوزنتسک<ref> Kuznetsk Metallurgical Complex </ref> در ۱۹۳۲ به بهره'''‌'''برداری رسید؛ سنگ آهن آن از [[اورال، کوه های|کوه'''‌'''های اورال]]<ref>Urals</ref> استخراج می'''‌'''شد. برای افزایش ظرفیت تولید، دومین کارخانۀ آهن و فولاد نیز در این شهر احداث شد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۴ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۰۸

نووکوزْنِتْسْک (Novokuznetsk)

سالن تئاتر نووکوزنتسک

(یا: کوزنتسک سیبیرسکی[۱])؛ با نام سابق استالینسک[۲] از ۱۹۳۲ تا ۱۹۶۱) ) شهری در استان کِمِرووا[۳]، در جنوب سیبری، در فدراسیون روسیه[۴]، با ۵۶۹ هزار نفر جمعیت .(۱۹۹۶) مرکز اصلی صنعتی حوضۀ کوزنتسک[۵] ‌است .یکی از بزرگترین مجتمعهای آهن و فولاد فدراسیون روسیه و همچنین نیروگاه برقابی مهمی در این شهر قرار دارد. کارخانه‌‌های تولید آلیاژ آهن و مواد شیمیایی، مواد غذایی و صنایع سبک دارد. نزدیک رود توم[۶] و چند خطآهن، از‌جمله راهآهن سیبری جنوبی، واقع شده و مرکز مهم حملونقل است. در ۱۶۱۷ به‌‌منزلۀ قلعه و سربازخانۀ قزاقی احداث شد. کارگاه گدازش آهن آن در ۱۷۷۱ احداث و در دهۀ ۱۸۶۰ تعطیل شد. توسعۀ صنعتی این شهر، بهعنوان بخشی از اولین برنامۀ پنجسالۀ شوروی[۷]، در ۱۹۲۹ آغاز شد. مجتمع متالورژیکی کوزنتسک[۸] در ۱۹۳۲ به بهرهبرداری رسید؛ سنگ آهن آن از کوههای اورال[۹] استخراج میشد. برای افزایش ظرفیت تولید، دومین کارخانۀ آهن و فولاد نیز در این شهر احداث شد.

 


  1. Kuznetsk Sibirski
  2. Stalinsk
  3. Kemerovo
  4. Russian Federation
  5. Kuznetsk Basin
  6. River Tom
  7. Soviet Five Year Plan
  8. Kuznetsk Metallurgical Complex
  9. Urals