هورن، دماغه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴: خط ۴:
[[File:41148500.jpg|thumb|هورْن، دَماغه]]
[[File:41148500.jpg|thumb|هورْن، دَماغه]]


(به اسپانیایی: کابو دِ اورنوس<ref>Cabo de Hornos</ref>) جنوبی‌ترین نقطۀ امریکای جنوبی، در ناحیۀ ماگایانس<ref>Magallanes </ref>&nbsp;(ماژلان)، در شیلی. در جزیرۀ هورن<ref>Horn Island</ref>، در جنوب مجمع‌الجزایر تیرا دل فوئگو<ref>Tierra del Fuego</ref>، واقع شده است. طوفان‌ها و امواج سهمگینِ دماغۀ هورن شهرت جهانی دارد و تا افتتاح کانال پاناما<ref>Panama Canal</ref>&nbsp;در ۱۹۱۴، گذرگاه دریایی بین اقیانوس‌ اطلس و اقیانوس آرام بود. ویلم شوتن<ref>Willem Schouten </ref>&nbsp;(۱۵۸۰ـ۱۶۲۵)، کاشف هلندی، در ۱۶۱۶ دماغۀ<ref>cape</ref>&nbsp;مزبور را کشف کرد و آن را به نام زادگاه خود، هورن، نامید.
(به اسپانیایی: کابو دِ اورنوس<ref>Cabo de Hornos</ref>) جنوبی‌ترین نقطۀ [[امریکای جنوبی، قاره|امریکای جنوبی]]، در ناحیۀ ماگایانس<ref>Magallanes </ref>&nbsp;(ماژلان)، در [[شیلی]]. در جزیرۀ هورن<ref>Horn Island</ref>، در جنوب مجمع‌الجزایر [[تیرا دل فویگو|تیرا دل فوئگو]]<ref>Tierra del Fuego</ref>، واقع شده است. طوفان‌ها و امواج سهمگینِ دماغۀ هورن شهرت جهانی دارد و تا افتتاح [[کانال پاناما]]<ref>Panama Canal</ref>&nbsp;در ۱۹۱۴، گذرگاه دریایی بین [[اقیانوس اطلس|اقیانوس‌ اطلس]] و [[اقیانوس آرام]] بود. ویلم شوتن<ref>Willem Schouten </ref>&nbsp;(۱۵۸۰ـ۱۶۲۵)، کاشف هلندی، در ۱۶۱۶ دماغۀ<ref>cape</ref>&nbsp;مزبور را کشف کرد و آن را به نام زادگاه خود، هورن، نامید.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۲۱

هورْن، دَماغه (Horn, Cape)

هورْن، دَماغه

(به اسپانیایی: کابو دِ اورنوس[۱]) جنوبی‌ترین نقطۀ امریکای جنوبی، در ناحیۀ ماگایانس[۲] (ماژلان)، در شیلی. در جزیرۀ هورن[۳]، در جنوب مجمع‌الجزایر تیرا دل فوئگو[۴]، واقع شده است. طوفان‌ها و امواج سهمگینِ دماغۀ هورن شهرت جهانی دارد و تا افتتاح کانال پاناما[۵] در ۱۹۱۴، گذرگاه دریایی بین اقیانوس‌ اطلس و اقیانوس آرام بود. ویلم شوتن[۶] (۱۵۸۰ـ۱۶۲۵)، کاشف هلندی، در ۱۶۱۶ دماغۀ[۷] مزبور را کشف کرد و آن را به نام زادگاه خود، هورن، نامید.

 


  1. Cabo de Hornos
  2. Magallanes
  3. Horn Island
  4. Tierra del Fuego
  5. Panama Canal
  6. Willem Schouten
  7. cape