کیوتو: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
}} کیوتو (Kyoto)<br/> [[File:35445700.jpg|thumb|معبد کينکاکوجي، کبوتر]]
}} کیوتو (Kyoto)<br/> [[File:35445700.jpg|thumb|معبد کينکاکوجي، کبوتر]]


پایتخت سابق ژاپن از ۷۹۴م تا ۱۸۶۸، در جزیرۀ هونشو<ref>Honshu
پایتخت سابق [[ژاپن]] از ۷۹۴م تا ۱۸۶۸، در جزیرۀ [[هونشو]]<ref>Honshu


</ref>. از ۷۹۴ تا ۱۸۶۸م با کانالی به دریاچۀ بیوا<ref>Lake Biwa </ref>، در ۵۱۰کیلومتری غرب توکیو و ۴۰کیلومتری شمال شرقی اوزاکا<ref>Osaka </ref> متصل است؛ ۱,۴۷۰,۶۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). صنایع آن عبارت‌اند از کارخانه‌های تولید وسایل برقی، مواد شیمیایی، و ماشین‌آلات. بیش از ۲هزار معبد و عبادتگاه شهر شامل تو‌ـ‌جی<ref>To-ji </ref> (۱۳۸۰)؛ کیومیزوـ‌درا<ref>Kiyomizu-dera</ref> (۱۶۳۳)؛ ریوآن‌ـ‌جی<ref> Ryoan -ji </ref> با صخرۀ ذِن<ref>Zen </ref> متعلق به قرن ۱۵ و باغ ماسه‌اش، سانجوسانجندو<ref>Sanjusangendo </ref> (۱۲۶۶)، و ویلاهای کینکاکو‌ـ‌جی<ref>Kinkaku - ji </ref> و گینکاکو‌ـ‌جی<ref>Ginkaku - ji </ref> (عمارت‌های کلاه فرنگی زرین و سیمین)، شوگن‌های آشیکاگا<ref>Ashikaga </ref>، از بناهای مهم شهر به‌شمار می‌روند. سایر مکان‌های دیدنی عبارت‌اند از محلۀ چایخانۀ گیون<ref>Gion </ref> با گیشا<ref>geisha </ref>های سنتی، محلۀ ابریشم‌بافی نیشیجین<ref>Nishijin </ref>. کیوتو که در قرون وسطا هیانکیو<ref>Heiankyo </ref> و میاکو<ref>Miyako</ref> نام داشت، در ۷۹۳م بنا شد.
</ref>. از ۷۹۴ تا ۱۸۶۸م با کانالی به [[بیوا، دریاچه|دریاچۀ بیوا]]<ref>Lake Biwa </ref>، در ۵۱۰کیلومتری غرب [[توکیو]] و ۴۰کیلومتری شمال شرقی [[اوزاکا]]<ref>Osaka </ref> متصل است؛ ۱,۴۷۰,۶۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). صنایع آن عبارت‌اند از کارخانه‌های تولید وسایل برقی، مواد شیمیایی، و ماشین‌آلات. بیش از ۲هزار معبد و عبادتگاه شهر شامل تو‌ـ‌جی<ref>To-ji </ref> (۱۳۸۰)؛ کیومیزوـ‌درا<ref>Kiyomizu-dera</ref> (۱۶۳۳)؛ ریوآن‌ـ‌جی<ref> Ryoan -ji </ref> با صخرۀ ذِن<ref>Zen </ref> متعلق به قرن ۱۵ و باغ ماسه‌اش، سانجوسانجندو<ref>Sanjusangendo </ref> (۱۲۶۶)، و ویلاهای کینکاکو‌ـ‌جی<ref>Kinkaku - ji </ref> و گینکاکو‌ـ‌جی<ref>Ginkaku - ji </ref> (عمارت‌های کلاه فرنگی زرین و سیمین)، شوگن‌های آشیکاگا<ref>Ashikaga </ref>، از بناهای مهم شهر به‌شمار می‌روند. سایر مکان‌های دیدنی عبارت‌اند از محلۀ چایخانۀ گیون<ref>Gion </ref> با گیشا<ref>geisha </ref>های سنتی، محلۀ ابریشم‌بافی نیشیجین<ref>Nishijin </ref>. کیوتو که در [[قرون وسطا]] هیانکیو<ref>Heiankyo </ref> و میاکو<ref>Miyako</ref> نام داشت، در ۷۹۳م بنا شد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۳۸

کیوتو
نام فارسی کیوتو
نام لاتین Kyoto
کشور ژاپن
موقعیت جزیره هونشو
جمعیت ۱,۴۷۰,۶۰۰ نفر (۲۰۰۳)
تولیدات و صنایع مهم تولید وسایل برقی، مواد شیمیایی، و ماشین آلات
بناهای مهم تو ـ جی (۱۳۸۰)؛ کیومیزوـ درا (۱۶۳۳)

کیوتو (Kyoto)

معبد کينکاکوجي، کبوتر

پایتخت سابق ژاپن از ۷۹۴م تا ۱۸۶۸، در جزیرۀ هونشو[۱]. از ۷۹۴ تا ۱۸۶۸م با کانالی به دریاچۀ بیوا[۲]، در ۵۱۰کیلومتری غرب توکیو و ۴۰کیلومتری شمال شرقی اوزاکا[۳] متصل است؛ ۱,۴۷۰,۶۰۰ نفر جمعیت دارد (۲۰۰۳). صنایع آن عبارت‌اند از کارخانه‌های تولید وسایل برقی، مواد شیمیایی، و ماشین‌آلات. بیش از ۲هزار معبد و عبادتگاه شهر شامل تو‌ـ‌جی[۴] (۱۳۸۰)؛ کیومیزوـ‌درا[۵] (۱۶۳۳)؛ ریوآن‌ـ‌جی[۶] با صخرۀ ذِن[۷] متعلق به قرن ۱۵ و باغ ماسه‌اش، سانجوسانجندو[۸] (۱۲۶۶)، و ویلاهای کینکاکو‌ـ‌جی[۹] و گینکاکو‌ـ‌جی[۱۰] (عمارت‌های کلاه فرنگی زرین و سیمین)، شوگن‌های آشیکاگا[۱۱]، از بناهای مهم شهر به‌شمار می‌روند. سایر مکان‌های دیدنی عبارت‌اند از محلۀ چایخانۀ گیون[۱۲] با گیشا[۱۳]های سنتی، محلۀ ابریشم‌بافی نیشیجین[۱۴]. کیوتو که در قرون وسطا هیانکیو[۱۵] و میاکو[۱۶] نام داشت، در ۷۹۳م بنا شد.

 


  1. Honshu
  2. Lake Biwa
  3. Osaka
  4. To-ji
  5. Kiyomizu-dera
  6. Ryoan -ji
  7. Zen
  8. Sanjusangendo
  9. Kinkaku - ji
  10. Ginkaku - ji
  11. Ashikaga
  12. Gion
  13. geisha
  14. Nishijin
  15. Heiankyo
  16. Miyako