ارلانگن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


اِرْلانْگِن (Erlangen)شهر صنعتی در باواریا، آلمان، در درّه رگنیتس<ref>Regnitz Valley
اِرْلانْگِن (Erlangen)


</ref>، به فاصلۀ ۱۸‌کیلومتری شمال غربی نورمبرگ<ref>Nuremberg  
شهر صنعتی در [[باواریا]]، [[آلمان]]، در درّه رگنیتس<ref>Regnitz Valley
</ref>، به فاصلۀ ۱۸‌کیلومتری شمال غربی [[نورمبرگ]]<ref>Nuremberg  
</ref>، با ۱۰۱,۵۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵م). مرکز مهم تولید ابزار برقی و ارتباطات راه دور است و سایر صنایع آن عبارت‌اند از تولید شیشه‌ و آبجوسازی. دانشگاه ارلانگن ـ نورمبرگ<ref>Erlangen-Nuremberg University </ref> در آن قرار دارد. این شهر دارای قلعه (۱۷۰۴م) و ساختمان شهرداری به سبک [[باروک]]<ref>baroque </ref> است. دانشگاه فریدریش ـ اَلکساندر<ref>Friedrich-Alexander University </ref>، که در ۱۷۴۲ در [[بایرویت]]<ref>Bayreuth Siemens</ref> تأسیس شد، در ۱۷۴۳ به ارلانگن انتقال یافت. مراکز پژوهشی زیمنس<ref>Siemens</ref> و سایر شرکت‌های بزرگ مهندسی برق در این شهر قرار دارند.


</ref>، با ۱۰۱,۵۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). مرکز مهم تولید ابزار برقی و ارتباطات راه دور است و سایر صنایع آن عبارت‌اند از تولید شیشه‌ و آبجوسازی. دانشگاه ارلانگن ـ نورمبرگ<ref>Erlangen-Nuremberg University </ref> در آن قرار دارد. این شهر دارای قلعه (۱۷۰۴) و ساختمان شهرداری به سبک باروک<ref>baroque </ref> است. دانشگاه فریدریش ـ اَلکساندر<ref>Friedrich-Alexander University </ref>، که در ۱۷۴۲ در بایرویت<ref>Bayreuth Siemens</ref> تأسیس شد، در ۱۷۴۳ به ارلانگن انتقال یافت. مراکز پژوهشی زیمنس۷ و سایر شرکت‌های بزرگ مهندسی برق در این شهر قرار دارند.
<br />
 
&nbsp;


----
----


[[Category:جغرافیای اروپا]] [[Category:جغرافیای انسانی آلمان]]
[[Category:جغرافیای اروپا]]  
[[Category:جغرافیای انسانی آلمان]]
<references />

نسخهٔ ‏۱۵ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۳۴

اِرْلانْگِن (Erlangen)

شهر صنعتی در باواریا، آلمان، در درّه رگنیتس[۱]، به فاصلۀ ۱۸‌کیلومتری شمال غربی نورمبرگ[۲]، با ۱۰۱,۵۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵م). مرکز مهم تولید ابزار برقی و ارتباطات راه دور است و سایر صنایع آن عبارت‌اند از تولید شیشه‌ و آبجوسازی. دانشگاه ارلانگن ـ نورمبرگ[۳] در آن قرار دارد. این شهر دارای قلعه (۱۷۰۴م) و ساختمان شهرداری به سبک باروک[۴] است. دانشگاه فریدریش ـ اَلکساندر[۵]، که در ۱۷۴۲ در بایرویت[۶] تأسیس شد، در ۱۷۴۳ به ارلانگن انتقال یافت. مراکز پژوهشی زیمنس[۷] و سایر شرکت‌های بزرگ مهندسی برق در این شهر قرار دارند.



  1. Regnitz Valley
  2. Nuremberg
  3. Erlangen-Nuremberg University
  4. baroque
  5. Friedrich-Alexander University
  6. Bayreuth Siemens
  7. Siemens