فوچینو: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
فوچینو (Fucino)
فوچینو (Fucino)


(نام باستانی: لاکوس فوکینوس<ref>Lacus Fuecinus</ref> قدیم) بستر دریاچه در ناحیۀ آبروتسی<ref>Abruzzi</ref>، در جنوب مرکزی ایتالیا، به فاصلۀ ۳۰کیلومتری جنوب شرقی لاکوئیلا<ref>L’Aquila </ref>. سطح این دریاچه به‌سبب نداشتن راه خروجی، بسیار متغیر بود و اغلب به پیامد‌های فاجعه‌آمیزی منجر می‌شد. سرانجام آن را خشک کردند (۱۸۵۴ـ ۱۸۷۵) و اکنون در آن چغندر قند کاشته می‌شود. کلودیوس اول<ref>Claudius I </ref>، امپراتور روم، دستور داد برای حمل مازاد آب آن به رود لیری<ref>Liri </ref> تونلی احداث شود. این تونل، که ۳۰هزار کارگر ۱۱ سال روی آن کار کردند، ۵ کیلومتر طول و ۴۰ ستون بازرسی داشت. در زمان ‌هادریانوس<ref>Hadrian</ref> (۱۱۷ـ۱۳۸م) آن را تعمیر کردند اما بار دیگر مسدود شد. از ۱۲۴۰م تلاش‌های بسیاری برای بازگشایی آن صورت گرفته است.
(نام باستانی: لاکوس فوکینوس<ref>Lacus Fuecinus</ref> قدیم) بستر دریاچه در ناحیۀ [[آبروتسی]]<ref>Abruzzi</ref>، در جنوب مرکزی [[ایتالیا]]، به فاصلۀ ۳۰کیلومتری جنوب شرقی [[لاکوییلا، شهر|لاکوئیلا]]<ref>L’Aquila </ref>. سطح این دریاچه به‌سبب نداشتن راه خروجی، بسیار متغیر بود و اغلب به پیامد‌های فاجعه‌آمیزی منجر می‌شد. سرانجام آن را خشک کردند (۱۸۵۴ـ ۱۸۷۵) و اکنون در آن چغندر قند کاشته می‌شود. [[کلودیوس اول]]<ref>Claudius I </ref>، امپراتور روم، دستور داد برای حمل مازاد آب آن به رود لیری<ref>Liri </ref> تونلی احداث شود. این تونل، که ۳۰هزار کارگر ۱۱ سال روی آن کار کردند، ۵ کیلومتر طول و ۴۰ ستون بازرسی داشت. در زمان ‌[[هادریانوس اول|هادریانوس]]<ref>Hadrian</ref> (۱۱۷ـ۱۳۸م) آن را تعمیر کردند اما بار دیگر مسدود شد. از ۱۲۴۰م تلاش‌های بسیاری برای بازگشایی آن صورت گرفته است.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۳۳

فوچینو (Fucino)

(نام باستانی: لاکوس فوکینوس[۱] قدیم) بستر دریاچه در ناحیۀ آبروتسی[۲]، در جنوب مرکزی ایتالیا، به فاصلۀ ۳۰کیلومتری جنوب شرقی لاکوئیلا[۳]. سطح این دریاچه به‌سبب نداشتن راه خروجی، بسیار متغیر بود و اغلب به پیامد‌های فاجعه‌آمیزی منجر می‌شد. سرانجام آن را خشک کردند (۱۸۵۴ـ ۱۸۷۵) و اکنون در آن چغندر قند کاشته می‌شود. کلودیوس اول[۴]، امپراتور روم، دستور داد برای حمل مازاد آب آن به رود لیری[۵] تونلی احداث شود. این تونل، که ۳۰هزار کارگر ۱۱ سال روی آن کار کردند، ۵ کیلومتر طول و ۴۰ ستون بازرسی داشت. در زمان ‌هادریانوس[۶] (۱۱۷ـ۱۳۸م) آن را تعمیر کردند اما بار دیگر مسدود شد. از ۱۲۴۰م تلاش‌های بسیاری برای بازگشایی آن صورت گرفته است.

 


  1. Lacus Fuecinus
  2. Abruzzi
  3. L’Aquila
  4. Claudius I
  5. Liri
  6. Hadrian