یعقوب صحاف: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۶: خط ۲۶:
}}
}}
[[پرونده:2042151120.jpg|جایگزین=یعقوب صحاف|بندانگشتی|یعقوب صحاف]]
[[پرونده:2042151120.jpg|جایگزین=یعقوب صحاف|بندانگشتی|یعقوب صحاف]]
[[پرونده:یعقوب صحاف.jpg|بندانگشتی|یعقوب صحاف]]
یعقوب صحاف (مشهد 1325ش-  )
یعقوب صحاف (مشهد 1325ش-  )




آهنگ‌ساز، نوازنده‌ی پیانو و مدرس ایرانی موسیقی. در دو سالگی بر اثر حادثه‌ای بینایی دو چشمش را از دست داد. از سال 1336 برای یادگیری خط بریل و موسیقی به تهران سفر کرد و در مدرسه‌ی شبانه‌روزی رودکی به مدت چهار سال تحت نظر اساتیدی چون [[وزیری تبار، حسینعلی (۱۲۸۵ـ تهران ۱۳۳۷ش)|حسینعلی وزیری‌تبار]]، منوچهر رشیدی و [[جواد معروفی]] به یادگیری موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک پرداخت. بعد از این دوره به مشهد برگشت و در رشته‌ی روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشغول تحصیل شد. او همزمان، با استفاده از کتاب‌های موسیقی‌ای که به خط بریل بودند و از طرف مراکز علمی خارج از کشور در اختیارش قرار گرفته بود، به یادگیری نوازندگی پيانو، ارگ، سلفژ، هارمونی، كنترپوان، آهنگ‌سازی، سازشناسی، اركستراسيون و تاريخ موسيقی پرداخت.


صحاف طی چند دهه به عنوان كارشناس موسيقی اداره‌ی كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان، مدرس، محقق موسيقی و عضو هيات مديره‌ی انجمن موسيقی مشهد مشغول فعاليت بوده. او در سال 1381 عنوان بهترين آهنگ‌ساز اركسترال را به دست آورده؛ همچنین در نخستین جشنواره‌ی سرودها و آهنگ‌های انقلابی (1364) برنده‌ی جایزه‌ی برتر آهنگ‌سازی بوده است. وی در كنار ساخت آهنگ، تالیفاتی نیز در زمینه‌ی موسیقی دارد که از آن جمله می‌توان به کتاب ''ديدخوانی و ديدسرايی'' (آموزش سلفژ) اشاره کرد.  
آهنگ‌ساز، نوازنده‌ی [[پیانو]] و مدرس ایرانی موسیقی. در دو سالگی بر اثر حادثه‌ای بینایی دو چشمش را از دست داد. از سال 1336 برای یادگیری خط بریل و موسیقی به تهران سفر کرد و در مدرسه‌ی شبانه‌روزی رودکی به مدت چهار سال تحت نظر اساتیدی چون [[وزیری تبار، حسینعلی (۱۲۸۵ـ تهران ۱۳۳۷ش)|حسینعلی وزیری‌تبار]]، منوچهر رشیدی و [[جواد معروفی]] به یادگیری موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک پرداخت. بعد از این دوره به [[مشهد، شهر|مشهد]] برگشت و در رشته‌ی روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشغول تحصیل شد. او همزمان، با استفاده از کتاب‌های موسیقی‌ای که به خط بریل بودند و از طرف مراکز علمی خارج از کشور در اختیارش قرار گرفته بود، به یادگیری نوازندگی پيانو، [[ارگ]]، [[سلفژ]]، [[هارمونی]]، کنترپوان، آهنگ‌سازی، سازشناسی، ارکستراسيون و تاريخ موسيقی پرداخت.
 
صحاف طی چند دهه به عنوان کارشناس موسيقی اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان، مدرس، محقق موسيقی و عضو هيأت مديره‌ی انجمن موسيقی مشهد مشغول فعاليت بوده. او در سال 1381 عنوان بهترين آهنگ‌ساز ارکسترال را به دست آورده؛ همچنین در نخستین جشنواره‌ی سرودها و آهنگ‌های انقلابی (1364) برنده‌ی جایزه‌ی برتر آهنگ‌سازی بوده است. وی در کنار ساخت آهنگ، تألیفاتی نیز در زمینه‌ی موسیقی دارد که از آن جمله می‌توان به کتاب ''ديدخوانی و ديدسرايی'' (آموزش سلفژ) اشاره کرد.  


يعقوب صحاف، از زمان بازنشستگی بیشتر وقتش را صرف آموزش موسیقی و پیانو کرده است.  
يعقوب صحاف، از زمان بازنشستگی بیشتر وقتش را صرف آموزش موسیقی و پیانو کرده است.  

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۰۵

یعقوب صحاف
زادروز مشهد 1325ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل روان‌شناسی- دانشگاه فردوسی  
شغل و تخصص اصلی آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی پیانو
سبک کلاسیک
آثار کتاب ديدخوانی و ديدسرايی (آموزش سلفژ)
گروه مقاله موسیقی
جوایز و افتخارات جایزه‌ی برتر آهنگ‌سازی در نخستین جشنواره‌ی سرودها و آهنگ‌های انقلابی (1364)
یعقوب صحاف
یعقوب صحاف
یعقوب صحاف

یعقوب صحاف (مشهد 1325ش- )


آهنگ‌ساز، نوازنده‌ی پیانو و مدرس ایرانی موسیقی. در دو سالگی بر اثر حادثه‌ای بینایی دو چشمش را از دست داد. از سال 1336 برای یادگیری خط بریل و موسیقی به تهران سفر کرد و در مدرسه‌ی شبانه‌روزی رودکی به مدت چهار سال تحت نظر اساتیدی چون حسینعلی وزیری‌تبار، منوچهر رشیدی و جواد معروفی به یادگیری موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک پرداخت. بعد از این دوره به مشهد برگشت و در رشته‌ی روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشغول تحصیل شد. او همزمان، با استفاده از کتاب‌های موسیقی‌ای که به خط بریل بودند و از طرف مراکز علمی خارج از کشور در اختیارش قرار گرفته بود، به یادگیری نوازندگی پيانو، ارگ، سلفژ، هارمونی، کنترپوان، آهنگ‌سازی، سازشناسی، ارکستراسيون و تاريخ موسيقی پرداخت.

صحاف طی چند دهه به عنوان کارشناس موسيقی اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان، مدرس، محقق موسيقی و عضو هيأت مديره‌ی انجمن موسيقی مشهد مشغول فعاليت بوده. او در سال 1381 عنوان بهترين آهنگ‌ساز ارکسترال را به دست آورده؛ همچنین در نخستین جشنواره‌ی سرودها و آهنگ‌های انقلابی (1364) برنده‌ی جایزه‌ی برتر آهنگ‌سازی بوده است. وی در کنار ساخت آهنگ، تألیفاتی نیز در زمینه‌ی موسیقی دارد که از آن جمله می‌توان به کتاب ديدخوانی و ديدسرايی (آموزش سلفژ) اشاره کرد.

يعقوب صحاف، از زمان بازنشستگی بیشتر وقتش را صرف آموزش موسیقی و پیانو کرده است.