انیس الدوله: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


اَنیس الدُّوله ( ـ تهران ۱۲۷۵ش)<br>
اَنیس الدُّوله ( ـ تهران ۱۲۷۵ش)<br>
[[پرونده: 11578400-2.jpg | بندانگشتی|اَنيس الدُّوله]]از زنان‌ کاردان‌ و نیکوکار ایران در دورۀ قاجار. دختر نورمحمد از گرجیانی بود که‌ در زمان‌ صفویه‌ اجدادش‌ از گرجستان‌ به‌ مازندران‌ کوچیده‌ بودند. پس‌ از مرگ‌ جیران‌ خانم‌ تجریشی‌، [[ناصرالدین شاه قاجار|ناصرالدین‌شاه‌]] او را صیغه‌ کرد. انیس‌‌الدوله‌ در اندرونی‌، دستگاه‌ عظیم‌ جداگانه‌ و مواجب‌ معیّنی‌ داشت‌. پس‌ از مرگ‌ [[مهد علیا، ملک جهان خانم (۱۲۲۰ـ۱۲۹۰ق)|مهد علیا]]، مادر ناصرالدین‌‌شاه، وی‌ همسران‌ سفرای‌ خارجی‌ و رجال‌ دولت‌ را به‌‌حضور می‌پذیرفت‌. به‌ ناصرالدین‌شاه‌ علاقۀ فراوان‌ داشت‌ و بخش‌ قابل‌ توجهی‌ از اموال‌ خود را به‌ آستانه‌های‌ مقدّس‌ بخشید. به‌ دستور وی‌ جلد مربوط به حضرت صدیقۀ طاهره (س) از&nbsp;کتاب ''ناسخ‌التّواریخ''، چاپ‌ و توزیع‌ رایگان‌ شد و نیز رسالۀ‌ عملیۀ‌ فارسی‌ ''زینةالعباد'' شیخ‌ زین‌‌العابدین‌ مازندرانی‌ حائری،‌ که‌ در ۱۲۷۴‌ش در کلکته‌ چاپ‌ شده‌ بود،‌ در تهران‌ به‌چاپ‌ رسید. انیس‌الدوله‌ در تهران‌ درگذشت‌، پیکرش‌ را به‌ نجف‌ اشرف‌ منتقل‌ کردند‌ و در مقبرۀ‌ زنان‌ ناصرالدین‌ شاه‌ در ایوان‌ صحن‌ امیرمؤمنان (ع‌) به‌خاک سپردند.  
[[پرونده: 11578400-2.jpg | بندانگشتی|اَنيس الدُّوله]]از زنان‌ کاردان‌ و نیکوکار ایران در دورۀ [[قاجاریه، سلسله|قاجار]]. دختر نورمحمد از گرجیانی بود که‌ در زمان‌ [[صفویه|صفویه‌]] اجدادش‌ از گرجستان‌ به‌ مازندران‌ کوچیده‌ بودند. پس‌ از مرگ‌ جیران‌ خانم‌ تجریشی‌، [[ناصرالدین شاه قاجار|ناصرالدین‌شاه‌]] او را صیغه‌ کرد. انیس‌‌الدوله‌ در اندرونی‌، دستگاه‌ عظیم‌ جداگانه‌ و مواجب‌ معیّنی‌ داشت‌. پس‌ از مرگ‌ [[مهد علیا، ملک جهان خانم (۱۲۲۰ـ۱۲۹۰ق)|مهد علیا]]، مادر ناصرالدین‌‌شاه، وی‌ همسران‌ سفرای‌ خارجی‌ و رجال‌ دولت‌ را به‌‌حضور می‌پذیرفت‌. به‌ ناصرالدین‌شاه‌ علاقۀ فراوان‌ داشت‌ و بخش‌ قابل‌ توجهی‌ از اموال‌ خود را به‌ آستانه‌های‌ مقدّس‌ بخشید. به‌ دستور وی‌ جلد مربوط به حضرت صدیقۀ طاهره (س) از&nbsp;کتاب ''ناسخ‌التّواریخ''، چاپ‌ و توزیع‌ رایگان‌ شد و نیز رسالۀ‌ عملیۀ‌ فارسی‌ ''زینةالعباد'' شیخ‌ زین‌‌العابدین‌ مازندرانی‌ حائری،‌ که‌ در ۱۲۷۴‌ش در کلکته‌ چاپ‌ شده‌ بود،‌ در تهران‌ به‌چاپ‌ رسید. انیس‌الدوله‌ در تهران‌ درگذشت‌، پیکرش‌ را به‌ نجف‌ اشرف‌ منتقل‌ کردند‌ و در مقبرۀ‌ زنان‌ ناصرالدین‌ شاه‌ در ایوان‌ صحن‌ امیرمؤمنان (ع‌) به‌خاک سپردند.  
<br><!--11578400-->
<br><!--11578400-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:دورۀ قاجار]]
[[رده:دورۀ قاجار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۰۶

اَنیس الدُّوله ( ـ تهران ۱۲۷۵ش)

اَنيس الدُّوله

از زنان‌ کاردان‌ و نیکوکار ایران در دورۀ قاجار. دختر نورمحمد از گرجیانی بود که‌ در زمان‌ صفویه‌ اجدادش‌ از گرجستان‌ به‌ مازندران‌ کوچیده‌ بودند. پس‌ از مرگ‌ جیران‌ خانم‌ تجریشی‌، ناصرالدین‌شاه‌ او را صیغه‌ کرد. انیس‌‌الدوله‌ در اندرونی‌، دستگاه‌ عظیم‌ جداگانه‌ و مواجب‌ معیّنی‌ داشت‌. پس‌ از مرگ‌ مهد علیا، مادر ناصرالدین‌‌شاه، وی‌ همسران‌ سفرای‌ خارجی‌ و رجال‌ دولت‌ را به‌‌حضور می‌پذیرفت‌. به‌ ناصرالدین‌شاه‌ علاقۀ فراوان‌ داشت‌ و بخش‌ قابل‌ توجهی‌ از اموال‌ خود را به‌ آستانه‌های‌ مقدّس‌ بخشید. به‌ دستور وی‌ جلد مربوط به حضرت صدیقۀ طاهره (س) از کتاب ناسخ‌التّواریخ، چاپ‌ و توزیع‌ رایگان‌ شد و نیز رسالۀ‌ عملیۀ‌ فارسی‌ زینةالعباد شیخ‌ زین‌‌العابدین‌ مازندرانی‌ حائری،‌ که‌ در ۱۲۷۴‌ش در کلکته‌ چاپ‌ شده‌ بود،‌ در تهران‌ به‌چاپ‌ رسید. انیس‌الدوله‌ در تهران‌ درگذشت‌، پیکرش‌ را به‌ نجف‌ اشرف‌ منتقل‌ کردند‌ و در مقبرۀ‌ زنان‌ ناصرالدین‌ شاه‌ در ایوان‌ صحن‌ امیرمؤمنان (ع‌) به‌خاک سپردند.