عبدالحسین برزیده: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳۰: خط ۳۰:
عبدالحسین برزیده (آبادان 23 اردیبهشت 1339ش- )
عبدالحسین برزیده (آبادان 23 اردیبهشت 1339ش- )


کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون. پس از اتمام تحصیلات متوسطه در رشته‌ی کارگردانی از دانشگاه هنر فارغ‌التحصیل شد. او فعالیت نمایشی را در ۲۳ سالگی با بازی در نمایش حافظون آغاز کرد و پس از آن چند سال در صحنه‌ی تئاتر ایفای نقش نمود. نخستین تجربه‌ی سینمایی او سال ۱۳۶۸ با بازی در فیلم در جستجوی قهرمان روی داد. برزیده پس از آن علاوه بر بازیگری در عرصه‌ی کارگردانی نیز طبع‌آزمایی کرده است. او با کارگردانی مجموعه‌ی تلویزیونی مثل هیچ‌کس در سال ۱۳87 همکاری با تلویزیون را نیز تجربه کرده. این سریال در رمضان همان سال با بازی بازیگرانی چون [[حسین یاری]]، اصغر همت، [[مهران رجبی]]، [[پرویز پورحسینی (تهران ۱۳۲۰ش)|پرویز پورحسینی]]، [[جواد عزتی]] و [[آتنه فقیه نصیری|آتنه فقیه‌نصیری]] از شبکه‌ی سوم سیما پخش شده است. آخرین فیلم سینمایی برزیده، مزار شریف (با بازی حسین یاری، [[مهتاب کرامتی (تهران ۱۳۵۰ش)|مهتاب کرامتی]] و [[مسعود رایگان]] در نقش‌های اصلی)، که موفق‌ترین اثر او در عرصه‌ی کارگردانی بوده، داستان کشتار دیپلمات‌های ایرانی در کنسولگری ایران در شهر مزارشریف افغانستان است که به دنبال هجوم نیروهای سپاه صحابه‌ی پاکستان منجر به شهادت ۱۰ تن از کارکنان کنسولگری ایران شد.
کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون. پس از اتمام تحصیلات متوسطه در رشته‌ی کارگردانی از دانشگاه هنر فارغ‌التحصیل شد. او فعالیت نمایشی را در ۲۳ سالگی با بازی در نمایش حافظون آغاز کرد و پس از آن چند سال در صحنه‌ی تئاتر ایفای نقش نمود. نخستین تجربه‌ی سینمایی او سال ۱۳۶۸ با بازی در فیلم در جستجوی قهرمان روی داد. برزیده پس از آن علاوه بر بازیگری در عرصه‌ی کارگردانی نیز طبع‌آزمایی کرده است. او با کارگردانی مجموعه‌ی تلویزیونی مثل هیچ‌کس در سال ۱۳87 همکاری با تلویزیون را نیز تجربه کرده. این سریال در رمضان همان سال با بازی بازیگرانی چون [[حسین یاری]]، اصغر همت، [[مهران رجبی]]، [[پرویز پورحسینی (تهران ۱۳۲۰ش)|پرویز پورحسینی]]، [[جواد عزتی]] و [[آتنه فقیه نصیری|آتنه فقیه‌نصیری]] از شبکه‌ی سوم سیما پخش شده است. آخرین فیلم سینمایی برزیده، ''مزار شریف'' (با بازی حسین یاری، [[مهتاب کرامتی (تهران ۱۳۵۰ش)|مهتاب کرامتی]] و [[مسعود رایگان]] در نقش‌های اصلی)، که موفق‌ترین اثر او در عرصه‌ی کارگردانی بوده، داستان کشتار دیپلمات‌های ایرانی در کنسولگری ایران در شهر مزارشریف افغانستان است که به دنبال هجوم نیروهای سپاه صحابه‌ی پاکستان منجر به شهادت ۱۰ تن از کارکنان کنسولگری ایران شد.


افتخارات: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه‌ از چهاردهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (۱۳۷۴) برای نگارش فیلم‌نامه‌ی فیلم ''دکل''؛ نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌ از سی و سومین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (۱۳93) برای کارگردانی فیلم ''مزارشریف''.
افتخارات: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه‌ از چهاردهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (۱۳۷۴) برای نگارش فیلم‌نامه‌ی فیلم ''دکل''؛ نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌ از سی و سومین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (۱۳93) برای کارگردانی فیلم ''مزارشریف''.


'''چکیده‌ای از کارنامه‌ی هنری''': ''در جستجوی قهرمان'' (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی حمیدرضا آشتیانی‌پور- 1367)؛ ''سیمرغ'' (بازی در مجموعه‌ی تلویزیونی به کارگردانی حسین قاسمی جامی- 1371)؛ ''شعله‌های خشم'' (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی حمیدرضا آشتیانی‌پور- ۱۳۷۱)؛ ''تونل'' (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی [[راعی، مجتبی (اصفهان ۱۳۳۶ش)|مجتبی راعی]]- ۱۳۷۱)؛ ''دکل'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۴)؛ ''پرواز خاموش'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۷)؛ ''روایت سه گانه'' (اپیزود دوم، شوخی‌های خدا) (نویسنده و کارگردان- ۱۳۸۲)؛ ''دولت مخفی'' (کارگردانی مجموعه‌ی تلویزیونی با راما قویدل- ۱۳۹۳)؛ ''مزارشریف'' (کارگردان و نویسنده- 1393).
'''چکیده‌ای از کارنامه‌ی هنری''': ''در جستجوی قهرمان'' (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی حمیدرضا آشتیانی‌پور- 1367)؛ ''سیمرغ'' (بازی در مجموعه‌ی تلویزیونی به کارگردانی حسین قاسمی جامی- 1371)؛ ''شعله‌های خشم'' (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی حمیدرضا آشتیانی‌پور- ۱۳۷۱)؛ ''[[تونل (فیلم)|تونل]]'' (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی [[راعی، مجتبی (اصفهان ۱۳۳۶ش)|مجتبی راعی]]- ۱۳۷۱)؛ ''دکل'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۴)؛ ''پرواز خاموش'' (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۷)؛ ''روایت سه گانه'' (اپیزود دوم، شوخی‌های خدا) (نویسنده و کارگردان- ۱۳۸۲)؛ ''دولت مخفی'' (کارگردانی مجموعه‌ی تلویزیونی با راما قویدل- ۱۳۹۳)؛ ''مزارشریف'' (کارگردان و نویسنده- 1393).
[[رده:سینما]]
[[رده:سینما]]
[[رده:ایران - اشخاص (سایر عوامل)]]
[[رده:ایران - اشخاص (سایر عوامل)]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۵۸

عبدالحسین برزیده
زادروز آبادان 23 اردیبهشت 1339ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل رشته‌ی کارگردانی - دانشگاه هنر
شغل و تخصص اصلی کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون
آثار دولت مخفی (کارگردانی مجموعه‌ی تلویزیونی با راما قویدل- ۱۳۹۳)؛ مزارشریف (کارگردان و نویسنده- 1393)
گروه مقاله سینما
جوایز و افتخارات نامزد دریافت سیمرغ بلورین چهاردهمین و سی و سومین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر
عبدالحسین برزیده
عبدالحسین برزیده

عبدالحسین برزیده (آبادان 23 اردیبهشت 1339ش- )

کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون. پس از اتمام تحصیلات متوسطه در رشته‌ی کارگردانی از دانشگاه هنر فارغ‌التحصیل شد. او فعالیت نمایشی را در ۲۳ سالگی با بازی در نمایش حافظون آغاز کرد و پس از آن چند سال در صحنه‌ی تئاتر ایفای نقش نمود. نخستین تجربه‌ی سینمایی او سال ۱۳۶۸ با بازی در فیلم در جستجوی قهرمان روی داد. برزیده پس از آن علاوه بر بازیگری در عرصه‌ی کارگردانی نیز طبع‌آزمایی کرده است. او با کارگردانی مجموعه‌ی تلویزیونی مثل هیچ‌کس در سال ۱۳87 همکاری با تلویزیون را نیز تجربه کرده. این سریال در رمضان همان سال با بازی بازیگرانی چون حسین یاری، اصغر همت، مهران رجبی، پرویز پورحسینی، جواد عزتی و آتنه فقیه‌نصیری از شبکه‌ی سوم سیما پخش شده است. آخرین فیلم سینمایی برزیده، مزار شریف (با بازی حسین یاری، مهتاب کرامتی و مسعود رایگان در نقش‌های اصلی)، که موفق‌ترین اثر او در عرصه‌ی کارگردانی بوده، داستان کشتار دیپلمات‌های ایرانی در کنسولگری ایران در شهر مزارشریف افغانستان است که به دنبال هجوم نیروهای سپاه صحابه‌ی پاکستان منجر به شهادت ۱۰ تن از کارکنان کنسولگری ایران شد.

افتخارات: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه‌ از چهاردهمین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (۱۳۷۴) برای نگارش فیلم‌نامه‌ی فیلم دکل؛ نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌ از سی و سومین دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر (۱۳93) برای کارگردانی فیلم مزارشریف.

چکیده‌ای از کارنامه‌ی هنری: در جستجوی قهرمان (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی حمیدرضا آشتیانی‌پور- 1367)؛ سیمرغ (بازی در مجموعه‌ی تلویزیونی به کارگردانی حسین قاسمی جامی- 1371)؛ شعله‌های خشم (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی حمیدرضا آشتیانی‌پور- ۱۳۷۱)؛ تونل (بازی در فیلم سینمایی به کارگردانی مجتبی راعی- ۱۳۷۱)؛ دکل (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۴)؛ پرواز خاموش (نویسنده و کارگردان- ۱۳۷۷)؛ روایت سه گانه (اپیزود دوم، شوخی‌های خدا) (نویسنده و کارگردان- ۱۳۸۲)؛ دولت مخفی (کارگردانی مجموعه‌ی تلویزیونی با راما قویدل- ۱۳۹۳)؛ مزارشریف (کارگردان و نویسنده- 1393).