کورک، شهر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۶: خط ۶:
سومین شهر بزرگ [[ایرلند]]، و بندر و مرکز [[کورک، بخش|کاونتی کورک]]<ref>County Cork
سومین شهر بزرگ [[ایرلند]]، و بندر و مرکز [[کورک، بخش|کاونتی کورک]]<ref>County Cork


</ref>، با ۱۹۳,۴۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). این شهر مرکز مهم صنعتی و مرکز تجاری کنار رود لی<ref>River Lee </ref>، در رأس شاخابهای طولانی در بندرگاه کورک، به فاصلۀ ۲۱کیلومتری دریا است. کشتی‌های مسافربری می‌توانند در قسمت سفلای لنگرگاه، در کوو<ref> Cobh </ref>، پهلو بگیرند. صنایع کورک عبارت‌اند از ذوب آهن، خودروسازی، تولید مواد شیمیایی، فرآوری مواد غذایی، پالایش نفت، داروسازی، سفالگری، فولادسازی، دباغی پوست، لاستیک‌سازی و کالاهای فلزی، سخت‌افزار و نرم‌افزار رایانه. کورک همواره مرکز آموزشی بوده است. دانشگاه کوئینز کورک، در ۱۹۰۹ بخشی از دانشگاه کورک شد. کلیسای جامع [[پروتستان، مذهب|پروتستان]]<ref>Protestant </ref> نیز وقف سنت فین‌بری، قدیّس حامی شهر، شده است و کلیسای جامع کاتولیک رومی شهر در ۱۸۰۸ بنا شد. کورک دارای نگارخانه‌ای با شهرت بین‌المللی، موزه، و فرودگاه در ۶کیلومتری شهر است. در قرن ۹م دین‌ها شهر را ویران کردند. نورمان‌ها پس از ورود به منطقه در ۱۱۷۲م دیوارهایی دور شهر احداث کردند. [[ویلیام سوم]]<ref>William III </ref> پس از محاصرۀ شهر، در ۱۶۹۰ آن را تصرف کرد. در [[جنگ انگلستان و ایرلند]]<ref>Anglo-Irish War</ref> (۱۹۱۹ـ۱۹۲۱)، مرکز شهر به‌شدت آسیب دید. در جنگ داخلی ایرلند<ref> Irish Civil War</ref> (۱۹۲۲ـ۱۹۲۳)، کورک مرکز استراتژیکی مهمی بود.
</ref>، با ۱۹۳,۴۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). این شهر مرکز مهم صنعتی و مرکز تجاری کنار رود لی<ref>River Lee </ref>، در رأس شاخابهای طولانی در بندرگاه کورک، به فاصلۀ ۲۱کیلومتری دریا است. کشتی‌های مسافربری می‌توانند در قسمت سفلای لنگرگاه، در کوو<ref> Cobh </ref>، پهلو بگیرند. صنایع کورک عبارت‌اند از ذوب آهن، خودروسازی، تولید مواد شیمیایی، فرآوری مواد غذایی، پالایش نفت، داروسازی، سفالگری، فولادسازی، دباغی پوست، لاستیک‌سازی و کالاهای فلزی، سخت‌افزار و نرم‌افزار رایانه. کورک همواره مرکز آموزشی بوده است. دانشگاه کوئینز کورک، در ۱۹۰۹ بخشی از دانشگاه کورک شد. کلیسای جامع [[پروتستان، مذهب|پروتستان]]<ref>Protestant </ref> نیز وقف سنت فین‌بری، قدیّس حامی شهر، شده است و کلیسای جامع کاتولیک رومی شهر در ۱۸۰۸ بنا شد. کورک دارای نگارخانه‌ای با شهرت بین‌المللی، موزه، و فرودگاه در ۶کیلومتری شهر است. در قرن ۹م دین‌ها شهر را ویران کردند. [[نورمان ها|نورمان‌ها]] پس از ورود به منطقه در ۱۱۷۲م دیوارهایی دور شهر احداث کردند. [[ویلیام سوم]]<ref>William III </ref> پس از محاصرۀ شهر، در ۱۶۹۰ آن را تصرف کرد. در [[جنگ انگلستان و ایرلند]]<ref>Anglo-Irish War</ref> (۱۹۱۹ـ۱۹۲۱)، مرکز شهر به‌شدت آسیب دید. در جنگ داخلی ایرلند<ref> Irish Civil War</ref> (۱۹۲۲ـ۱۹۲۳)، کورک مرکز استراتژیکی مهمی بود.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۲۸

کورْک، شهر (Cork)

قلعه صخره سياه، شهر کورک
قلعه صخره سياه، شهر کورک
قلعه صخره سياه، شهر کورک

سومین شهر بزرگ ایرلند، و بندر و مرکز کاونتی کورک[۱]، با ۱۹۳,۴۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). این شهر مرکز مهم صنعتی و مرکز تجاری کنار رود لی[۲]، در رأس شاخابهای طولانی در بندرگاه کورک، به فاصلۀ ۲۱کیلومتری دریا است. کشتی‌های مسافربری می‌توانند در قسمت سفلای لنگرگاه، در کوو[۳]، پهلو بگیرند. صنایع کورک عبارت‌اند از ذوب آهن، خودروسازی، تولید مواد شیمیایی، فرآوری مواد غذایی، پالایش نفت، داروسازی، سفالگری، فولادسازی، دباغی پوست، لاستیک‌سازی و کالاهای فلزی، سخت‌افزار و نرم‌افزار رایانه. کورک همواره مرکز آموزشی بوده است. دانشگاه کوئینز کورک، در ۱۹۰۹ بخشی از دانشگاه کورک شد. کلیسای جامع پروتستان[۴] نیز وقف سنت فین‌بری، قدیّس حامی شهر، شده است و کلیسای جامع کاتولیک رومی شهر در ۱۸۰۸ بنا شد. کورک دارای نگارخانه‌ای با شهرت بین‌المللی، موزه، و فرودگاه در ۶کیلومتری شهر است. در قرن ۹م دین‌ها شهر را ویران کردند. نورمان‌ها پس از ورود به منطقه در ۱۱۷۲م دیوارهایی دور شهر احداث کردند. ویلیام سوم[۵] پس از محاصرۀ شهر، در ۱۶۹۰ آن را تصرف کرد. در جنگ انگلستان و ایرلند[۶] (۱۹۱۹ـ۱۹۲۱)، مرکز شهر به‌شدت آسیب دید. در جنگ داخلی ایرلند[۷] (۱۹۲۲ـ۱۹۲۳)، کورک مرکز استراتژیکی مهمی بود.

 


  1. County Cork
  2. River Lee
  3. Cobh
  4. Protestant
  5. William III
  6. Anglo-Irish War
  7. Irish Civil War