امامزاده ابوالحسن موسی بن جعفرالجمال: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۶: خط ۶:
'''مشخصات معماری و تزئینات'''
'''مشخصات معماری و تزئینات'''


نمای بیرونی بقعه آجری است و دارای دو گلدسته در ضلع جنوبی می‌باشد. تزیینات آجری زیارتگاه از معماری منطقه آذربایجان الهام گرفته است. بر فراز گلدسته‌ها هم پرچم‌های سبزرنگی نصب شده‌ است. محراب مسجد حاجت نیز از کاشی هفت‌رنگ ساخته شده و در دو طرف محراب درهای چوبی قرار دارند که رو به زیارتخانه یا گنبدخانه باز می‌شوند. ورودی غربی مخصوص بانوان و ورودی شرقی مخصوص آقایان است. ضریح امامزاده دقیقاً زیر گنبد قرار دارد و سنگ قبر با پارچۀ سبزرنگی پوشانده شده است. به دلیل پوشانده شدن سنگ قبر نمی‌توان حکاکی‌ها و نوشته‌های روی سنگ را مشاهده کرد.   
مقبرۀ امامزاده زیر گنبد بزرگی قرار دارد که با گچکاری [[مقرنس]] تزیین شده است. نمای بیرونی بقعه آجری است و دارای دو گلدسته در ضلع جنوبی می‌باشد. تزیینات آجری زیارتگاه از معماری منطقه آذربایجان الهام گرفته است. بر فراز گلدسته‌ها هم پرچم‌های سبزرنگی نصب شده‌ است. محراب مسجد حاجت نیز از کاشی هفت‌رنگ ساخته شده و در دو طرف محراب درهای چوبی قرار دارند که رو به زیارتخانه یا گنبدخانه باز می‌شوند. ورودی غربی مخصوص بانوان و ورودی شرقی مخصوص آقایان است. ضریح امامزاده دقیقاً زیر گنبد قرار دارد و سنگ قبر با پارچۀ سبزرنگی پوشانده شده است. به دلیل پوشانده شدن سنگ قبر نمی‌توان حکاکی‌ها و نوشته‌های روی سنگ را مشاهده کرد.   
----
----



نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۲۵

امامزاده و مسجد مجاورش

امامزاده ابوالحسن موسی بن جعفرالجمال

بقعه‌ای در محله‌ای به نام راسته‌کوچه، واقع در شهر تبریز. این امامزاده که به صاحب‌الطوق نیز مشهور است، از نوادگان امام موسی کاظم (ع) بوده که در خلافت ‌القائم بامرالله عباسی از دست جور و استیلای او به خطۀ آذربایجان رفته و در آن‌جا نیز درگذشته است. این زیارتگاه را مردم تبریز امامزاده راسته‌کوچه، امامزاده کهنه و امامزاده موسی نیز می‌گویند. در جوار این امامزاده مسجدی با عنوان حاجت قرار دارد که کتیبه‌ای بر بالای در ورودی آن نصب شده و بر آن جملۀ «بسم‌الله الرحمن الرحیم» و نسب ایشان نوشته شده است. قدمت ساخت اولین بقعه برای امامزاده به پیش از قرن دهم هجری می‌رسد.


مشخصات معماری و تزئینات

مقبرۀ امامزاده زیر گنبد بزرگی قرار دارد که با گچکاری مقرنس تزیین شده است. نمای بیرونی بقعه آجری است و دارای دو گلدسته در ضلع جنوبی می‌باشد. تزیینات آجری زیارتگاه از معماری منطقه آذربایجان الهام گرفته است. بر فراز گلدسته‌ها هم پرچم‌های سبزرنگی نصب شده‌ است. محراب مسجد حاجت نیز از کاشی هفت‌رنگ ساخته شده و در دو طرف محراب درهای چوبی قرار دارند که رو به زیارتخانه یا گنبدخانه باز می‌شوند. ورودی غربی مخصوص بانوان و ورودی شرقی مخصوص آقایان است. ضریح امامزاده دقیقاً زیر گنبد قرار دارد و سنگ قبر با پارچۀ سبزرنگی پوشانده شده است. به دلیل پوشانده شدن سنگ قبر نمی‌توان حکاکی‌ها و نوشته‌های روی سنگ را مشاهده کرد.