آیزناخ: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(Germany)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
 
[[پرونده:Eisenach von Göpelskuppel.jpg|بندانگشتی|نمايي از فراز شهر آیزناخ، با قلعه وارتبورگ در سمت چپ]]
آیزِناخ (Eisenach)<br /> شهر صنعتی در ضلع غربی ایالت [[تورینگن]]<ref>Thuringia</ref>، در [[آلمان]]<ref>Germany</ref>، با ۴۵,۶۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). صنایع آن شامل تولید وسایط نقلیه، مهندسی‌فنی، الکترونیک، سفالگری، و جهانگردی است. [[لوتر، مارتین (۱۴۸۳م ـ۱۵۴۶)|مارتین لوتر]]<ref>Martin Luther</ref>&nbsp;نخستین ترجمۀ انجیل را از یونانی به آلمانی در قرون ۱۱ و ۱۲م در قلعۀ [[وارتبورگ]]<ref>Wartburg</ref>&nbsp;در نزدیکی آیزناخ انجام داد. پیش از وحدت دوباره آلمان در ۱۹۹۰، آیزناخ مرکز تولید وسایط نقلیه موتوری وارتبورگ در آلمان شرقی بود که ۱۰هزار کارگر داشت و سالانه ۸۰هزار وسیله نقلیه تولید می‌کرد. اکنون کارخانۀ جدید خودروسازی (اوپل) با حدود ۱,۸۰۰ کارگر و تولید نزدیک به ۱۵۰هزار دستگاه در سال به جای آن احداث شده است.
آیزِناخ (Eisenach)<br /> شهر صنعتی در ضلع غربی ایالت [[تورینگن]]<ref>Thuringia</ref>، در [[آلمان]]<ref>Germany</ref>، با 42,408 نفر جمعیت (2022) و 104,17 کیلومتر مربع مساحت. صنایع آن شامل تولید وسایط نقلیه، مهندسی‌فنی، الکترونیک، سفالگری، و جهانگردی است. [[لوتر، مارتین (۱۴۸۳م ـ۱۵۴۶)|مارتین لوتر]]<ref>Martin Luther</ref>&nbsp;نخستین ترجمۀ انجیل را از یونانی به آلمانی در قرون ۱۱ و ۱۲م در قلعۀ [[وارتبورگ]]<ref>Wartburg</ref>&nbsp;در نزدیکی آیزناخ انجام داد. پیش از وحدت دوباره آلمان در ۱۹۹۰، آیزناخ مرکز تولید وسایط نقلیه موتوری وارتبورگ در آلمان شرقی بود که ۱۰هزار کارگر داشت و سالانه ۸۰هزار وسیله نقلیه تولید می‌کرد. اکنون کارخانۀ جدید خودروسازی (اوپل) با حدود ۱,۸۰۰ کارگر و تولید نزدیک به ۱۵۰هزار دستگاه در سال به جای آن احداث شده است.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۳۲

نمايي از فراز شهر آیزناخ، با قلعه وارتبورگ در سمت چپ

آیزِناخ (Eisenach)
شهر صنعتی در ضلع غربی ایالت تورینگن[۱]، در آلمان[۲]، با 42,408 نفر جمعیت (2022) و 104,17 کیلومتر مربع مساحت. صنایع آن شامل تولید وسایط نقلیه، مهندسی‌فنی، الکترونیک، سفالگری، و جهانگردی است. مارتین لوتر[۳] نخستین ترجمۀ انجیل را از یونانی به آلمانی در قرون ۱۱ و ۱۲م در قلعۀ وارتبورگ[۴] در نزدیکی آیزناخ انجام داد. پیش از وحدت دوباره آلمان در ۱۹۹۰، آیزناخ مرکز تولید وسایط نقلیه موتوری وارتبورگ در آلمان شرقی بود که ۱۰هزار کارگر داشت و سالانه ۸۰هزار وسیله نقلیه تولید می‌کرد. اکنون کارخانۀ جدید خودروسازی (اوپل) با حدود ۱,۸۰۰ کارگر و تولید نزدیک به ۱۵۰هزار دستگاه در سال به جای آن احداث شده است.

 


  1. Thuringia
  2. Germany
  3. Martin Luther
  4. Wartburg