موروم: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۴: خط ۴:
[[File:38480600.jpg|thumb|کليساي جامع عيد بشارت، موروم]]
[[File:38480600.jpg|thumb|کليساي جامع عيد بشارت، موروم]]


شهر و رودبندری در استان (ناحیه) [[ولادیمیر، استان|ولادیمیر]]<ref>Vladimir</ref>، در غرب فدراسیون [[روسیه]]<ref>Russian Federation </ref>، در ساحل رود [[آکا]]<ref>River Oka </ref>، به فاصلۀ ۱۴۰کیلومتری جنوب غربی [[نیژنی نووگورود|نیژنی ـ نووگورود]]<ref>Nizhniy-Novgorod </ref>، با ۱۱۶ هزار نفر جمعیت (۲۰۱۰). صنایع آن عبارت‌اند از تولید ابزار فنی، نساجی، و چوب‌بری. چندین کلیسای باشکوه از قرون ۱۶ تا ۱۸ دارد؛ ازجمله کلیسای کاسموس<ref>Cosmos </ref> و دامیان<ref>Damian </ref> (۱۵۶۵) و کلیسای جامع عید بشارت<ref>Cathedral Annunciation </ref> (۱۶۶۴). نخستین‌بار در کتاب‌های تاریخی از موروم در قرن ۹م یاد شده است. در قرن ۱۲م پایتخت شاهزاده‌نشین موروم و در ۱۳۹۲م بخشی از ماسکووی<ref>Muscovy</ref> شد.
شهر و رودبندری در استان (ناحیه) [[ولادیمیر، استان|ولادیمیر]]<ref>Vladimir</ref>، در غرب فدراسیون [[روسیه]]<ref>Russian Federation </ref>، در ساحل رود [[آکا]]<ref>River Oka </ref>، به فاصلۀ ۱۴۰کیلومتری جنوب غربی [[نیژنی نووگورود|نیژنی ـ نووگورود]]<ref>Nizhniy-Novgorod </ref>، با ۱۱۶ هزار نفر جمعیت (۲۰۱۰) و ۴۴ کیلومتر مربع مساحت. صنایع آن عبارت‌اند از تولید ابزار فنی، نساجی، و چوب‌بری. چندین کلیسای باشکوه از قرون ۱۶ تا ۱۸ دارد؛ ازجمله کلیسای کاسموس<ref>Cosmos </ref> و دامیان<ref>Damian </ref> (۱۵۶۵) و کلیسای جامع عید بشارت<ref>Cathedral Annunciation </ref> (۱۶۶۴). نخستین‌بار در کتاب‌های تاریخی از موروم در قرن ۹م یاد شده است. در قرن ۱۲م پایتخت شاهزاده‌نشین موروم و در ۱۳۹۲م بخشی از ماسکووی<ref>Muscovy</ref> شد.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۵۶

موروم (Murom)

کليساي جامع عيد بشارت، موروم

شهر و رودبندری در استان (ناحیه) ولادیمیر[۱]، در غرب فدراسیون روسیه[۲]، در ساحل رود آکا[۳]، به فاصلۀ ۱۴۰کیلومتری جنوب غربی نیژنی ـ نووگورود[۴]، با ۱۱۶ هزار نفر جمعیت (۲۰۱۰) و ۴۴ کیلومتر مربع مساحت. صنایع آن عبارت‌اند از تولید ابزار فنی، نساجی، و چوب‌بری. چندین کلیسای باشکوه از قرون ۱۶ تا ۱۸ دارد؛ ازجمله کلیسای کاسموس[۵] و دامیان[۶] (۱۵۶۵) و کلیسای جامع عید بشارت[۷] (۱۶۶۴). نخستین‌بار در کتاب‌های تاریخی از موروم در قرن ۹م یاد شده است. در قرن ۱۲م پایتخت شاهزاده‌نشین موروم و در ۱۳۹۲م بخشی از ماسکووی[۸] شد.

 


  1. Vladimir
  2. Russian Federation
  3. River Oka
  4. Nizhniy-Novgorod
  5. Cosmos
  6. Damian
  7. Cathedral Annunciation
  8. Muscovy