خرودنا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


خرودْنا (Hrodna)<br /> (نام سابق: گرودنو<ref>Grodno </ref>) شهری صنعتی و بندری در [[بلاروس]]، کنار رود نیومان ([[نیمان]])<ref>Nyoman (Neman)</ref>، و مرکز منطقه‌ای به همین نام. ۲۸۴,۸۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۱). در حدود ۲۳۰کیلومتری غرب [[مینسک]]، نزدیک مرزهای [[بلاروس]] با [[لهستان]] و [[لیتوانی]] واقع شده است. صنایع آن عبارت‌اند از تولید مواد شیمیایی، نساجی، و تصفیۀ شکر. خرودنا در قرن ۱۰م تأسیس شد. از ۱۳۷۶م بخشی از لیتوانی بود؛ به کشورهای لهستان (۱۵۹۶)، [[روسیه]] (۱۷۹۵) و مجدداً لهستان (۱۹۲۰) واگذار شد. پس از انعقاد پیمان نازی‌ـ‌ شوروی<ref>Nazi-Soviet Pact</ref> (۱۹۳۹) برای تقسیم اروپای شرقی، شوروی آن را به خاک خود منضم کرد. این شهر بناهای زیبای فراوانی از قرون ۱۲ تا ۱۸ دارد، ازجمله کاخ پادشاه لهستان و تعدادی صومعۀ کاتولیک و کلیسا.
خرودْنا (Hrodna)<br /> (نام سابق: گرودنو<ref>Grodno </ref>) شهری صنعتی و بندری در [[بلاروس]]، کنار رود نیومان ([[نیمان]])<ref>Nyoman (Neman)</ref>، و مرکز منطقه‌ای به همین نام. ۲۸۴,۸۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۱). در حدود ۲۳۰کیلومتری غرب [[مینسک]]<ref>Minsk</ref>، نزدیک مرزهای [[بلاروس]] با [[لهستان]] و [[لیتوانی]] واقع شده است. صنایع آن عبارت‌اند از تولید مواد شیمیایی، نساجی، و تصفیۀ شکر. خرودنا در قرن ۱۰م تأسیس شد. از ۱۳۷۶م بخشی از لیتوانی بود؛ به کشورهای لهستان (۱۵۹۶)، [[روسیه]] (۱۷۹۵) و مجدداً لهستان (۱۹۲۰) واگذار شد. پس از انعقاد پیمان نازی‌ـ‌ شوروی<ref>Nazi-Soviet Pact</ref> (۱۹۳۹) برای تقسیم اروپای شرقی، شوروی آن را به خاک خود منضم کرد. این شهر بناهای زیبای فراوانی از قرون ۱۲ تا ۱۸ دارد، ازجمله کاخ پادشاه لهستان و تعدادی صومعۀ کاتولیک و کلیسا.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۱۵ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۲۱

خرودْنا (Hrodna)
(نام سابق: گرودنو[۱]) شهری صنعتی و بندری در بلاروس، کنار رود نیومان (نیمان)[۲]، و مرکز منطقه‌ای به همین نام. ۲۸۴,۸۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۱). در حدود ۲۳۰کیلومتری غرب مینسک[۳]، نزدیک مرزهای بلاروس با لهستان و لیتوانی واقع شده است. صنایع آن عبارت‌اند از تولید مواد شیمیایی، نساجی، و تصفیۀ شکر. خرودنا در قرن ۱۰م تأسیس شد. از ۱۳۷۶م بخشی از لیتوانی بود؛ به کشورهای لهستان (۱۵۹۶)، روسیه (۱۷۹۵) و مجدداً لهستان (۱۹۲۰) واگذار شد. پس از انعقاد پیمان نازی‌ـ‌ شوروی[۴] (۱۹۳۹) برای تقسیم اروپای شرقی، شوروی آن را به خاک خود منضم کرد. این شهر بناهای زیبای فراوانی از قرون ۱۲ تا ۱۸ دارد، ازجمله کاخ پادشاه لهستان و تعدادی صومعۀ کاتولیک و کلیسا.

 


  1. Grodno
  2. Nyoman (Neman)
  3. Minsk
  4. Nazi-Soviet Pact