وورتمبرگ: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۴: خط ۴:
کشور پادشاهی سابق (۱۸۰۵ـ۱۹۱۸) در جنوب غربی [[آلمان]]. در ۱۸۷۰ به [[رایش]]<ref>Reich
کشور پادشاهی سابق (۱۸۰۵ـ۱۹۱۸) در جنوب غربی [[آلمان]]. در ۱۸۷۰ به [[رایش]]<ref>Reich


</ref> آلمان پیوست. پایتخت آن، [[اشتوتگارت]]<ref>Stuttgart</ref> بود. در ۱۹۴۶ بین لاند‌<ref>land </ref>های اداری وورتمبرگ ـ بادن<ref>Württemberg-Baden </ref> و وورتمبرگ ـ هوهانزولرن<ref>Württemberg-Hohenzollern </ref> تقسیم شد، و از ۱۹۵۲ بخشی از لاند بادن ـ وورتمبرگ را تشکیل داد. وورتمبرگ از شرق به [[باواریا]]<ref>Bavaria</ref> و از غرب به [[بادن]]<ref>Baden</ref> محدود است. هوهانزولرن<ref>Hohenzollern </ref> ناحیه‌ای بسته را در جنوب غربی این سرزمین تشکیل داده است. ساکنان آن به‌ترتیب [[سلت]]<ref>Celts </ref>ها، [[سویب ها|سوئب‌ها]]<ref>Suebs</ref>، رومی‌ها، و آلِمانی<ref>Alamanni </ref>ها بودند. کنت‌های وورتمبرگ در [[سوابیا]]<ref>Swabia </ref> به املاکی دست یافتند و در ۱۴۹۵م وورتمبرگ دوک‌نشین شد. در ۱۸۰۶، ناپلئون پادشاهی وورتمبرگ را تأسیس کرد، که تا ۱۹۱۸ دوام یافت و در آن سال، [[ویلهلم دوم]]<ref>William II</ref> از وورتمبرگ، از سلطنت کناره‌گیری کرد و جمهوری اعلام شد. پس از [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، با پیوستن بخشی از آن به بادن، لاند وورتمبرگ ـ بادن در منطقۀ اشغالی [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] تشکیل شد؛ بقیۀ آن با هوهانزولرن یکی شد و لاند وورتمبرگ ـ هوهانزولرن در منطقۀ فرانسوی شکل گرفت. در ۱۹۵۲ این دو لاند بخشی از لاند جدید بادن ـ وورتمبرگ شدند..
</ref> آلمان پیوست. پایتخت آن، [[اشتوتگارت]]<ref>Stuttgart</ref> بود. در ۱۹۴۶ بین لاند‌<ref>land </ref>های اداری وورتمبرگ ـ بادن<ref>Württemberg-Baden </ref> و وورتمبرگ ـ هوهانزولرن<ref>Württemberg-Hohenzollern </ref> تقسیم شد، و از ۱۹۵۲ بخشی از لاند بادن ـ وورتمبرگ را تشکیل داد. وورتمبرگ از شرق به [[باواریا]]<ref>Bavaria</ref> و از غرب به [[بادن]]<ref>Baden</ref> محدود است. هوهانزولرن<ref>Hohenzollern </ref> ناحیه‌ای بسته را در جنوب غربی این سرزمین تشکیل داده است. ساکنان آن به‌ترتیب [[سلت]]<ref>Celts </ref>ها، [[سویب ها|سوئب‌ها]]<ref>Suebs</ref>، رومی‌ها، و آلِمانی<ref>Alamanni </ref>ها بودند. کنت‌های وورتمبرگ در [[سوابیا]]<ref>Swabia </ref> به املاکی دست یافتند و در ۱۴۹۵م وورتمبرگ دوک‌نشین شد. در ۱۸۰۶، ناپلئون پادشاهی وورتمبرگ را تأسیس کرد، که تا ۱۹۱۸ دوام یافت و در آن سال، [[ویلهلم دوم]]<ref>William II</ref> از وورتمبرگ، از سلطنت کناره‌گیری کرد و جمهوری اعلام شد. پس از [[جنگ جهانی دوم]]<ref>World War II</ref>، با پیوستن بخشی از آن به بادن، لاند وورتمبرگ ـ بادن در منطقۀ اشغالی [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] تشکیل شد؛ بقیۀ آن با هوهانزولرن یکی شد و لاند وورتمبرگ ـ هوهانزولرن در منطقۀ فرانسوی شکل گرفت. در ۱۹۵۲ این دو لاند بخشی از لاند جدید بادن ـ وورتمبرگ شدند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۵:۳۵

وورْتِمْبِرْگ (Wurttemberg)

کشور پادشاهی سابق (۱۸۰۵ـ۱۹۱۸) در جنوب غربی آلمان. در ۱۸۷۰ به رایش[۱] آلمان پیوست. پایتخت آن، اشتوتگارت[۲] بود. در ۱۹۴۶ بین لاند‌[۳]های اداری وورتمبرگ ـ بادن[۴] و وورتمبرگ ـ هوهانزولرن[۵] تقسیم شد، و از ۱۹۵۲ بخشی از لاند بادن ـ وورتمبرگ را تشکیل داد. وورتمبرگ از شرق به باواریا[۶] و از غرب به بادن[۷] محدود است. هوهانزولرن[۸] ناحیه‌ای بسته را در جنوب غربی این سرزمین تشکیل داده است. ساکنان آن به‌ترتیب سلت[۹]ها، سوئب‌ها[۱۰]، رومی‌ها، و آلِمانی[۱۱]ها بودند. کنت‌های وورتمبرگ در سوابیا[۱۲] به املاکی دست یافتند و در ۱۴۹۵م وورتمبرگ دوک‌نشین شد. در ۱۸۰۶، ناپلئون پادشاهی وورتمبرگ را تأسیس کرد، که تا ۱۹۱۸ دوام یافت و در آن سال، ویلهلم دوم[۱۳] از وورتمبرگ، از سلطنت کناره‌گیری کرد و جمهوری اعلام شد. پس از جنگ جهانی دوم[۱۴]، با پیوستن بخشی از آن به بادن، لاند وورتمبرگ ـ بادن در منطقۀ اشغالی امریکا تشکیل شد؛ بقیۀ آن با هوهانزولرن یکی شد و لاند وورتمبرگ ـ هوهانزولرن در منطقۀ فرانسوی شکل گرفت. در ۱۹۵۲ این دو لاند بخشی از لاند جدید بادن ـ وورتمبرگ شدند.

 


  1. Reich
  2. Stuttgart
  3. land
  4. Württemberg-Baden
  5. Württemberg-Hohenzollern
  6. Bavaria
  7. Baden
  8. Hohenzollern
  9. Celts
  10. Suebs
  11. Alamanni
  12. Swabia
  13. William II
  14. World War II