ارختئوم: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


{{ الگو:جعبه اطلاعات اماکن5
{{الگو:جعبه اطلاعات اماکن5


| نام = اِرِختِئوم
| نام = اِرِختِئوم
خط ۳۲: خط ۳۲:
اِرِختِئوم (Erechtheum)
اِرِختِئوم (Erechtheum)


[[File:11182000.jpg|thumb|اِرِختِئوم]]معبدی در آتن، یونان، در شمال پارتنون<ref>Parthenon
[[File:11182000.jpg|thumb|اِرِختِئوم]]معبدی در [[آتن]]، [[یونان باستان|یونان]]، در شمال [[پارتنون]]<ref>Parthenon
</ref> در [[آکروپولیس]]<ref>Acropolis
</ref>. این معبد که بنای آن حدود ۴۰۵پ‌م به پایان رسید، از سنگ مرمر، و روی زمین شیب‌دار ساخته شده است. طرح آن متقارن است و در دو طرف، در ارتفاعات مختلف، رواق‌های پیش'''‌'''نشسته دارد. رواق کوچک جنوبی، که «رواق ستون زن'''‌'''پیکر»<ref>caryatid </ref> نام دارد، به سبب ستون'''‌'''هایی با پیکره'''‌'''های آویخته زنان که تکیه'''‌'''گاه بام تخت بنا به شمار می'''‌'''روند، رواقی نامتعارف است. رواق شمالی روی زمین پست'''‌'''تری بنا شده است و ستون'''‌'''های بزرگ ایونیایی<ref>Ionian</ref> دارد. ارختئوم، بقعۀ آتنا پولیاس<ref> Athena Polias </ref>، قربانگاه [[پوسیدون]]<ref>Poseidon </ref> و ارختئوس<ref>Erechtheus </ref>، قربانگاه زئوس هیپاتوس<ref>Zeus Hypatos </ref>، و قربانگاه [[هفایستوس]]<ref>hephaestus
</ref> را دربر می'''‌'''گیرد. این معبد به نام ارختئوس، پادشاه افسانه'''‌'''ای آتن، نام'''‌'''گذاری شد و بخشی از آن وقف او گردید. ارختئوم در محل معبدی قدیمی'''‌'''تر بنا شده است که ایرانی'''‌'''ها آن را در ۴۸۰پ'''‌'''م ویران کرده بودند؛ عملیات بازسازی بین سال'''‌'''های ۴۳۱ و ۴۲۱پ'''‌'''م آغاز شد، اما تا ۴۰۷پ'''‌'''م به پایان نرسید. پس از آن در اثر آتش'''‌'''سوزی به'''‌'''شدت آسیب دید، و در سال'''‌'''های آغازین قرن ۴پ'''‌'''م تعمیر شد. جبهۀ غربی آن را در اواخر قرن اول م بازسازی کردند.


</ref> در آکروپولیس<ref>Acropolis
<br />
</ref>. این معبد که بنای آن حدود ۴۰۵پ‌م به‌پایان رسید، از سنگ مرمر، و روی زمین شیب‌دار ساخته شده است. طرح آن متقارن است و در دو طرف، در ارتفاعات مختلف، رواق‌های پیش'''‌'''نشسته دارد. رواق کوچک جنوبی، که «رواق ستون زن'''‌'''پیکر»<ref>caryatid </ref> نام دارد، به'''‌'''سبب ستون'''‌'''هایی با پیکره'''‌'''های آویخته زنان که تکیه'''‌'''گاه بام تخت بنا به'''‌'''شمار می'''‌'''روند، رواقی نامتعارف است. رواق شمالی روی زمین پست'''‌'''تری بنا شده است و ستون'''‌'''های بزرگ ایونیایی<ref>Ionian</ref> دارد. ارختئوم، بقعۀ آتنا پولیاس<ref> Athena Polias </ref>، قربانگاه پوسیدون<ref>Poseidon </ref> و ارختئوس<ref>Erechtheus </ref>، قربانگاه زئوس هیپاتوس<ref>Zeus Hypatos </ref>، و قربانگاه هفایستوس<ref>hephaestus
</ref> را دربر می'''‌'''گیرد. این معبد به نام ارختئوس، پادشاه افسانه'''‌'''ای آتن، نام'''‌'''گذاری شد و بخشی از آن وقف او گردید. ارختئوم در محل معبدی قدیمی'''‌'''تر بنا شده است که ایرانی'''‌'''ها آن را در ۴۸۰پ'''‌'''م ویران کرده بودند؛ عملیات بازسازی بین سال'''‌'''های ۴۳۱ و ۴۲۱پ'''‌'''م آغاز شد، اما تا ۴۰۷پ'''‌'''م به'''‌'''پایان نرسید. پس از آن در اثر آتش'''‌'''سوزی به'''‌'''شدت آسیب دید، و در سال'''‌'''های آغازین قرن ۴پ'''‌'''م تعمیر شد. جبهۀ غربی آن را در اواخر قرن اول م بازسازی کردند.
 
&nbsp;


----
----


[[Category:باستان شناسی جهان]] [[Category:(باستان شناسی جهان)آثار، مناطق و محوطه ها]]
[[Category:باستان شناسی جهان]]  
[[Category:(باستان شناسی جهان)آثار، مناطق و محوطه ها]]
<references />

نسخهٔ ‏۲ ژانویهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۵۹


اِرِختِئوم
نام فارسی اِرِختِئوم
کشور یونان
نام لاتین Erechtheum
موقعیت  آتن
کاربری معبد
مشخصات معماری  از سنگ مرمر، با طرحی متقارن و رواق‌های پیش‌نشسته
زمان ساخت 405پ‌م

اِرِختِئوم (Erechtheum)

اِرِختِئوم

معبدی در آتن، یونان، در شمال پارتنون[۱] در آکروپولیس[۲]. این معبد که بنای آن حدود ۴۰۵پ‌م به پایان رسید، از سنگ مرمر، و روی زمین شیب‌دار ساخته شده است. طرح آن متقارن است و در دو طرف، در ارتفاعات مختلف، رواق‌های پیشنشسته دارد. رواق کوچک جنوبی، که «رواق ستون زنپیکر»[۳] نام دارد، به سبب ستونهایی با پیکرههای آویخته زنان که تکیهگاه بام تخت بنا به شمار میروند، رواقی نامتعارف است. رواق شمالی روی زمین پستتری بنا شده است و ستونهای بزرگ ایونیایی[۴] دارد. ارختئوم، بقعۀ آتنا پولیاس[۵]، قربانگاه پوسیدون[۶] و ارختئوس[۷]، قربانگاه زئوس هیپاتوس[۸]، و قربانگاه هفایستوس[۹] را دربر میگیرد. این معبد به نام ارختئوس، پادشاه افسانهای آتن، نامگذاری شد و بخشی از آن وقف او گردید. ارختئوم در محل معبدی قدیمیتر بنا شده است که ایرانیها آن را در ۴۸۰پم ویران کرده بودند؛ عملیات بازسازی بین سالهای ۴۳۱ و ۴۲۱پم آغاز شد، اما تا ۴۰۷پم به پایان نرسید. پس از آن در اثر آتشسوزی بهشدت آسیب دید، و در سالهای آغازین قرن ۴پم تعمیر شد. جبهۀ غربی آن را در اواخر قرن اول م بازسازی کردند.



  1. Parthenon
  2. Acropolis
  3. caryatid
  4. Ionian
  5. Athena Polias
  6. Poseidon
  7. Erechtheus
  8. Zeus Hypatos
  9. hephaestus