آقا رضا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
آقا رِضا (اوایل قرن ۱۱ق)
آقا رِضا (اوایل قرن ۱۱ق)


(نام اصلی: رضا کاشانی) نگارگر ایرانی. با لقب آقارضا مصوِّر نیز شهرت داشت. در کودکی نزد پدرش، علی‌اصغر کاشانی، و استادانی همچون عبدالصمد شیرازی هنر آموخت. در دربار شاه‌عباس اول از حرمت و اعتبار برخوردار بود، لیکن پس از مدتی به‌سبب کاهلی و رفتار نامناسب، از خدمت دربار مطرود شد؛ در این زمان همراه پسرش، نادرالزمان، به دربار شاهان هندی روآورد. به‌سبب شباهت آثار اولیه‌اش با تصاویر برجامانده از رضا عباسی ـ که در آن زمان یگانه رقیب آقارضا به‌شمار می‌آمد ـ بیشتر هنرشناسان به خطا این دو را یکی می‌پندارند. پیش از سفر به هند، از مکتب محمدی هراتی و عبدالصمد شیرازی پیروی می‌کرد. در هند، به‌همراه پسرش، نادرالزمان، مکتب پرمایه‌ای را بنیاد نهاد که ریشۀ ایرانی داشت. ازجمله آثار اوست: ''پیرمردی نشسته با عمامۀ سفید'' (موزۀ ویکتوریا آلبرت، لندن)، و ''شاهزادۀ جوانی با باز شکاری در دست'' (۱۰۳۰ق).
(نام اصلی: رضا کاشانی) نگارگر ایرانی. با لقب آقارضا مصوِّر نیز شهرت داشت. در کودکی نزد پدرش، علی‌اصغر کاشانی، و استادانی همچون [[عبدالصمد شیرازی]] هنر آموخت. در دربار شاه‌عباس اول از حرمت و اعتبار برخوردار بود، لیکن پس از مدتی به‌سبب کاهلی و رفتار نامناسب، از خدمت دربار مطرود شد؛ در این زمان همراه پسرش، [[نادرالزمان]]، به دربار شاهان هندی روآورد. به‌سبب شباهت آثار اولیه‌اش با تصاویر برجامانده از [[رضا عباسی (ح ۹۸۰ـ ح ۱۰۴۴ق)|رضا عباسی]] ـ که در آن زمان یگانه رقیب آقارضا به‌شمار می‌آمد ـ بیشتر هنرشناسان به خطا این دو را یکی می‌پندارند. پیش از سفر به هند، از مکتب محمدی هراتی و عبدالصمد شیرازی پیروی می‌کرد. در هند، به‌همراه پسرش، نادرالزمان، مکتب پرمایه‌ای را بنیاد نهاد که ریشۀ ایرانی داشت. ازجمله آثار اوست: ''پیرمردی نشسته با عمامۀ سفید'' (موزۀ ویکتوریا آلبرت، لندن)، و ''شاهزادۀ جوانی با باز شکاری در دست'' (۱۰۳۰ق).


<br/> &nbsp;
<br/> &nbsp;


[[Category:نگارگری و مجسمه سازی ایران]] [[Category:(نگارگری و مجسمه سازی ایران)اشخاص و آثار]]
[[Category:نگارگری و مجسمه سازی ایران]] [[Category:(نگارگری و مجسمه سازی ایران)اشخاص و آثار]]

نسخهٔ ‏۱۸ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۲۰

آقا رِضا (اوایل قرن ۱۱ق)

(نام اصلی: رضا کاشانی) نگارگر ایرانی. با لقب آقارضا مصوِّر نیز شهرت داشت. در کودکی نزد پدرش، علی‌اصغر کاشانی، و استادانی همچون عبدالصمد شیرازی هنر آموخت. در دربار شاه‌عباس اول از حرمت و اعتبار برخوردار بود، لیکن پس از مدتی به‌سبب کاهلی و رفتار نامناسب، از خدمت دربار مطرود شد؛ در این زمان همراه پسرش، نادرالزمان، به دربار شاهان هندی روآورد. به‌سبب شباهت آثار اولیه‌اش با تصاویر برجامانده از رضا عباسی ـ که در آن زمان یگانه رقیب آقارضا به‌شمار می‌آمد ـ بیشتر هنرشناسان به خطا این دو را یکی می‌پندارند. پیش از سفر به هند، از مکتب محمدی هراتی و عبدالصمد شیرازی پیروی می‌کرد. در هند، به‌همراه پسرش، نادرالزمان، مکتب پرمایه‌ای را بنیاد نهاد که ریشۀ ایرانی داشت. ازجمله آثار اوست: پیرمردی نشسته با عمامۀ سفید (موزۀ ویکتوریا آلبرت، لندن)، و شاهزادۀ جوانی با باز شکاری در دست (۱۰۳۰ق).