مثقالی، فرشید (اصفهان ۱۳۲۲ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۳۰: خط ۳۰:
فرشید مثقالی (اصفهان ۱۳۲۲ش)<br /> [[File:38136100.jpg|thumb|ماهي سياه کوچولو، اثر فرشيد مثقالي]]
فرشید مثقالی (اصفهان ۱۳۲۲ش)<br /> [[File:38136100.jpg|thumb|ماهي سياه کوچولو، اثر فرشيد مثقالي]]


تصویرگر، نقاش، مجسمه‌ساز، و انیماتور ایرانی. در خلق آثارش از اتفاق و تصادف بسیار بهره می‌گیرد، و آثارش را با شیوه‌های متنوعی پدید می‌آورد. چه در تصویرسازی و چه در سایر کارهایش، دید و شیوه‌ای نقاشانه دارد، و بیشتر آثارش فاقد مفاهیم ادبی‌اند. در دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران درس خواند. از ۱۳۴۷ تا ۱۳۴۹ش کتاب‌هایی را برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مصوّر کرد. در ۱۳۴۸ش کتاب ''ماهی سیاه کوچولو'' در دو‌سالانۀ بولونیا، ایتالیا، برندۀ جایزۀ اول تصویرگری شد. همراه با آراپیک باغداساریان بخش فیلم‌های انیمیشن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بنیاد نهاد، و در اولین سال، دو فیلم ''آقای هیولا''، و ''سوءتفاهم'' را برای کانون ساخت، که برندۀ جایزۀ مخصوص فستیوال فیلم‌های کودکان تهران شد. در فیلم‌هایش با تکنیک‌های گوناگون طبع‌آزمایی کرد. در ۱۳۵۳ش جایزۀ هانس کریستین اندرسون را به‌سبب مجموعه تصویرهایش برای کتاب‌های کودکان دریافت کرد. نیز به تولید کارهای چندرسانه‌ای، و طراحی و ساخت فضاهای ویرچوال ریالیتی (واقعیت‌ مجازی<ref>Virtual Reality</ref>) برای اینترنت پرداخت. ازجمله کتاب‌هایی که تصویر کرده است، ''بهتر''،''بیشتر''؛''اشعار نیما یوشیج''؛ و ''پسرک چشم آبی''، درخور ذکرند. طراحی پوستر فیلم‌های ''گاو'' (۱۳۴۸)، پستچی (۱۳۵۱)، و شازده احتجاب (۱۳۵۳) از دیگر آثار اویند.
تصویرگر، نقاش، مجسمه‌ساز، و انیماتور ایرانی. در خلق آثارش از اتفاق و تصادف بسیار بهره می‌گیرد، و آثارش را با شیوه‌های متنوعی پدید می‌آورد. چه در تصویرسازی و چه در سایر کارهایش، دید و شیوه‌ای نقاشانه دارد، و بیشتر آثارش فاقد مفاهیم ادبی‌اند. در [[دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران|دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران]] درس خواند. از ۱۳۴۷ تا ۱۳۴۹ش کتاب‌هایی را برای [[کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان]] مصوّر کرد. در ۱۳۴۸ش کتاب ''[[ماهی سیاه کوچولو]]'' در دو‌سالانۀ بولونیا، ایتالیا، برندۀ جایزۀ اول تصویرگری شد. همراه با آراپیک باغداساریان بخش فیلم‌های انیمیشن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بنیاد نهاد، و در اولین سال، دو فیلم ''آقای هیولا''، و ''سوءتفاهم'' را برای کانون ساخت، که برندۀ جایزۀ مخصوص فستیوال فیلم‌های کودکان تهران شد. در فیلم‌هایش با تکنیک‌های گوناگون طبع‌آزمایی کرد. در ۱۳۵۳ش جایزۀ هانس کریستین اندرسون را به‌سبب مجموعه تصویرهایش برای کتاب‌های کودکان دریافت کرد. نیز به تولید کارهای چندرسانه‌ای، و طراحی و ساخت فضاهای ویرچوال ریالیتی (واقعیت‌ مجازی<ref>Virtual Reality</ref>) برای اینترنت پرداخت. ازجمله کتاب‌هایی که تصویر کرده است، ''بهتر''،''بیشتر''؛''اشعار نیما یوشیج''؛ و ''پسرک چشم آبی''، درخور ذکرند. طراحی پوستر فیلم‌های ''[[گاو (سینما)|گاو]]'' (۱۳۴۸)، [[پستچی (فیلم)|پستچی]] (۱۳۵۱)، و [[شازده احتجاب (فیلم سینمایی)|شازده احتجاب]] (۱۳۵۳) از دیگر آثار اویند.


<br /> <!--38136100-->
<br /> <!--38136100-->

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۶:۰۱

فرشید مثقالی
زادروز اصفهان ۱۳۲۲ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
شغل و تخصص اصلی تصویرگر
شغل و تخصص های دیگر نقاش، مجسمه ساز و انیماتور
آثار طراحی پوستر فیلم های گاو (۱۳۴۸)؛ پستچی (۱۳۵۱)؛ شازده احتجاب (۱۳۵۳)
گروه مقاله نگارگری و مجسمه سازی ایران
جوایز و افتخارات جایزه هانس کریستین اندرسون به سبب مجموعه تصویرهایش برای کتاب های کودکان (۱۳۵۳ش)
فرشید مثقالی
فرشید مثقالی

فرشید مثقالی (اصفهان ۱۳۲۲ش)

ماهي سياه کوچولو، اثر فرشيد مثقالي

تصویرگر، نقاش، مجسمه‌ساز، و انیماتور ایرانی. در خلق آثارش از اتفاق و تصادف بسیار بهره می‌گیرد، و آثارش را با شیوه‌های متنوعی پدید می‌آورد. چه در تصویرسازی و چه در سایر کارهایش، دید و شیوه‌ای نقاشانه دارد، و بیشتر آثارش فاقد مفاهیم ادبی‌اند. در دانشکدۀ هنرهای زیبای دانشگاه تهران درس خواند. از ۱۳۴۷ تا ۱۳۴۹ش کتاب‌هایی را برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مصوّر کرد. در ۱۳۴۸ش کتاب ماهی سیاه کوچولو در دو‌سالانۀ بولونیا، ایتالیا، برندۀ جایزۀ اول تصویرگری شد. همراه با آراپیک باغداساریان بخش فیلم‌های انیمیشن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بنیاد نهاد، و در اولین سال، دو فیلم آقای هیولا، و سوءتفاهم را برای کانون ساخت، که برندۀ جایزۀ مخصوص فستیوال فیلم‌های کودکان تهران شد. در فیلم‌هایش با تکنیک‌های گوناگون طبع‌آزمایی کرد. در ۱۳۵۳ش جایزۀ هانس کریستین اندرسون را به‌سبب مجموعه تصویرهایش برای کتاب‌های کودکان دریافت کرد. نیز به تولید کارهای چندرسانه‌ای، و طراحی و ساخت فضاهای ویرچوال ریالیتی (واقعیت‌ مجازی[۱]) برای اینترنت پرداخت. ازجمله کتاب‌هایی که تصویر کرده است، بهتر،بیشتر؛اشعار نیما یوشیج؛ و پسرک چشم آبی، درخور ذکرند. طراحی پوستر فیلم‌های گاو (۱۳۴۸)، پستچی (۱۳۵۱)، و شازده احتجاب (۱۳۵۳) از دیگر آثار اویند.




  1. Virtual Reality