روضه الصفای ناصری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\2' به '<!--2')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


رَوضَةالصَّفایِ ‌ناصِری‌ <br>
رَوضَةالصَّفایِ ‌ناصِری‌ <br>
کتابی‌ در تاریخ‌ به‌ فارسی‌ از رضاقلی‌‌خان‌ هدایت‌ (۱۲۱۵‌ـ‌۱۲۸۸‌ق). این‌ کتاب‌ ادامۀ‌ کتاب‌ ۷جلدی ''روضة‌الصفای'' سیدبرهان‌الدین‌ خواند شاه‌ معروف‌ به‌ «میرخواند» است‌ که‌ مجلدات‌ هشتم‌ تا دهم‌ آن‌ را شامل‌ می‌شود. رضاقلی‌خان هدایت در این‌ کتاب‌، که آن را در ربیع‌الاول ۱۲۷۴‌ق به‌پایان برده است، با نثری‌ متکلف‌ و مصنوع‌، اوضاع‌ اجتماعی‌، سیاسی‌، اقتصادی‌ و نظامی‌ ایران‌ را از دورۀ‌ صفویه‌ تا دهۀ‌ اول‌ سلطنت‌ ناصرالدین‌شاه‌ قاجار شرح‌ داده‌ است. ‌''روضة‌الصفای ناصری'' به ضمیمۀ ''روضة‌الصفای میرخواند'' در بمبئی و تهران چاپ و منتشر شده است. بهترین چاپ آن با تصحیح جمشید کیانفر در ۳ جلد است (۱۳۸۰ش).
کتابی‌ در تاریخ‌ به‌ فارسی‌ از رضاقلی‌‌خان‌ هدایت‌ (۱۲۱۵‌ـ‌۱۲۸۸‌ق). این‌ کتاب‌ ادامۀ‌ کتاب‌ ۷جلدی ''روضة‌الصفای'' سیدبرهان‌الدین‌ خواند شاه‌ معروف‌ به‌ «میرخواند» است‌ که‌ مجلدات‌ هشتم‌ تا دهم‌ آن‌ را شامل‌ می‌شود. رضاقلی‌خان هدایت در این‌ کتاب‌، که آن را در ربیع‌الاول ۱۲۷۴‌ق به‌پایان برده است، با نثری‌ متکلف‌ و مصنوع‌، اوضاع‌ اجتماعی‌، سیاسی‌، اقتصادی‌ و نظامی‌ ایران‌ را از دورۀ‌ [[صفویه|صفویه‌]] تا دهۀ‌ اول‌ سلطنت‌ [[ناصرالدین شاه قاجار|ناصرالدین‌شاه‌ قاجار]] شرح‌ داده‌ است. ‌''روضة‌الصفای ناصری'' به ضمیمۀ ''روضة‌الصفای میرخواند'' در [[بمبیی، شهر|بمبئی]] و تهران چاپ و منتشر شده است. بهترین چاپ آن با تصحیح [[کیانفر، جمشید (عین الله) (ابهر ۱۳۳۰ش)|جمشید کیانفر]] در ۳ جلد است (۱۳۸۰ش).
<br><!--22175400-->
<br><!--22175400-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:مورخان و کتابهای تاریخ]]
[[رده:مورخان و کتابهای تاریخ]]

نسخهٔ ‏۲۵ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۰۶

رَوضَةالصَّفایِ ‌ناصِری‌
کتابی‌ در تاریخ‌ به‌ فارسی‌ از رضاقلی‌‌خان‌ هدایت‌ (۱۲۱۵‌ـ‌۱۲۸۸‌ق). این‌ کتاب‌ ادامۀ‌ کتاب‌ ۷جلدی روضة‌الصفای سیدبرهان‌الدین‌ خواند شاه‌ معروف‌ به‌ «میرخواند» است‌ که‌ مجلدات‌ هشتم‌ تا دهم‌ آن‌ را شامل‌ می‌شود. رضاقلی‌خان هدایت در این‌ کتاب‌، که آن را در ربیع‌الاول ۱۲۷۴‌ق به‌پایان برده است، با نثری‌ متکلف‌ و مصنوع‌، اوضاع‌ اجتماعی‌، سیاسی‌، اقتصادی‌ و نظامی‌ ایران‌ را از دورۀ‌ صفویه‌ تا دهۀ‌ اول‌ سلطنت‌ ناصرالدین‌شاه‌ قاجار شرح‌ داده‌ است. ‌روضة‌الصفای ناصری به ضمیمۀ روضة‌الصفای میرخواند در بمبئی و تهران چاپ و منتشر شده است. بهترین چاپ آن با تصحیح جمشید کیانفر در ۳ جلد است (۱۳۸۰ش).