صدر حاج سیدجوادی، احمد (قزوین ۱۲۹۶ـ۱۳۹۲ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
(جایگزینی متن - '\\2' به '<!--2')
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}رجل ملی مذهبی، وزیر دادگستری دولت موقت و عضو شورای انقلاب اسلامی ایران در ۱۳۵۷ش، و سرپرست ''دایرةالمعارف تشیع''. در رشتۀ حقوق قضایی و علوم سیاسی از دانشگاه تهران دانشنامۀ کارشناسی ارشد گرفت و در مشاغل حساس قضایی و سیاسی خدمت کرد. در ابتدا دادیار و بازپرس دادسرای رشت، و سپس به‌ترتیب دادستان ساوه، رئیس دادگستری ساوه، دادیار دادسرای تهران، بازپرس دیوان کیفر، بازپرس کل کشور و دادستان عمومی تهران بود. وی فعالیت‌های سیاسی خود را از دورۀ مصدق آغاز کرد و بعدها در جمع مؤسسان نهضت آزادی ایران در کنار بازرگان و سحابی قرار گرفت. در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰، در دفاع از برجسته‌ترین متهمان سیاسی در دادگاه‌های نظامی و غیرنظامی حاضر بود و نقش مهمی در این زمینه داشت. وی عضو جمعیت دفاع از آزادی و حقوق بشر بود و در دورۀ انقلاب به تهیه گزارش‌های افشاگرانه از ارعاب و کشتار مردم و ارسال به مجامع جهانی اقدام کرد. در ۱۳۵۷ از سوی امام خمینی (ره) به عضویت شورای انقلاب برگزیده، و با تشکیل دولت موقت مهندس بازرگان به سمت وزارت کشور منصوب شد. مدتی بعد وزارت دادگستری را برعهده گرفت. پس از استعفای دولت موقت، نمایندۀ مردم قزوین در اولین دورۀ مجلس شورای اسلامی بود. وی از اعضای برجستۀ نهضت آزادی ایران از بدو تأسیس تاکنون بوده است.
}}رجل ملی مذهبی، وزیر دادگستری دولت موقت و عضو شورای انقلاب اسلامی ایران در ۱۳۵۷ش، و سرپرست ''دایرةالمعارف تشیع''. در رشتۀ حقوق قضایی و علوم سیاسی از [[دانشگاه تهران]] دانشنامۀ کارشناسی ارشد گرفت و در مشاغل حساس قضایی و سیاسی خدمت کرد. در ابتدا دادیار و بازپرس دادسرای رشت، و سپس به‌ترتیب دادستان ساوه، رئیس دادگستری ساوه، دادیار دادسرای تهران، بازپرس دیوان کیفر، بازپرس کل کشور و دادستان عمومی تهران بود. وی فعالیت‌های سیاسی خود را از دورۀ [[مصدق، محمد (۱۲۶۱ـ۱۳۴۵ش)|مصدق]] آغاز کرد و بعدها در جمع مؤسسان [[نهضت آزادی ایران]] در کنار [[بازرگان، مهدی (تهران ۱۲۸۶ـ۱۳۷۳ش)|بازرگان]] و [[سحابی، یدالله (تهران ۱۲۸۴ـ همان جا ۱۳۸۱ش)|سحابی]] قرار گرفت. در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰، در دفاع از برجسته‌ترین متهمان سیاسی در دادگاه‌های نظامی و غیرنظامی حاضر بود و نقش مهمی در این زمینه داشت. وی عضو جمعیت دفاع از آزادی و حقوق بشر بود و در دورۀ [[انقلاب اسلامی ایران|انقلاب]] به تهیه گزارش‌های افشاگرانه از ارعاب و کشتار مردم و ارسال به مجامع جهانی اقدام کرد. در ۱۳۵۷ از سوی [[امام خمینی]] (ره) به عضویت شورای انقلاب برگزیده، و با تشکیل دولت موقت مهندس بازرگان به سمت وزارت کشور منصوب شد. مدتی بعد وزارت دادگستری را برعهده گرفت. پس از استعفای دولت موقت، نمایندۀ مردم قزوین در اولین دورۀ [[مجلس شورای اسلامی]] بود. وی از اعضای برجستۀ نهضت آزادی ایران از بدو تأسیس تاکنون بوده است.
<br><!--27022800-->
<br><!--27022800-->
[[رده:تاریخ ایران]]
[[رده:تاریخ ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۴۸

صدر حاج سیّدجوادی، احمد (قزوین ۱۲۹۶ـ۱۳۹۲ش)

صدر حاج سيّدجوادي، احمد
احمد صدر حاج سیّدجوادی
زادروز قزوین ۱۲۹۶ش
درگذشت ۱۳۹۲ش
ملیت ایرانی
شغل و تخصص اصلی نویسنده
شغل و تخصص های دیگر روزنامه‌نگار، فعال سیاسی
فعالیت‌های مهم نقش مهم در تأسیس کانون نویسندگان ایران
آثار مطلع‌الفجر؛ ارزیابی ارزش‌ها
گروه مقاله تاریخ ایران
خویشاوندان سرشناس احمد صدر حاج سید جوادی (برادر)

رجل ملی مذهبی، وزیر دادگستری دولت موقت و عضو شورای انقلاب اسلامی ایران در ۱۳۵۷ش، و سرپرست دایرةالمعارف تشیع. در رشتۀ حقوق قضایی و علوم سیاسی از دانشگاه تهران دانشنامۀ کارشناسی ارشد گرفت و در مشاغل حساس قضایی و سیاسی خدمت کرد. در ابتدا دادیار و بازپرس دادسرای رشت، و سپس به‌ترتیب دادستان ساوه، رئیس دادگستری ساوه، دادیار دادسرای تهران، بازپرس دیوان کیفر، بازپرس کل کشور و دادستان عمومی تهران بود. وی فعالیت‌های سیاسی خود را از دورۀ مصدق آغاز کرد و بعدها در جمع مؤسسان نهضت آزادی ایران در کنار بازرگان و سحابی قرار گرفت. در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰، در دفاع از برجسته‌ترین متهمان سیاسی در دادگاه‌های نظامی و غیرنظامی حاضر بود و نقش مهمی در این زمینه داشت. وی عضو جمعیت دفاع از آزادی و حقوق بشر بود و در دورۀ انقلاب به تهیه گزارش‌های افشاگرانه از ارعاب و کشتار مردم و ارسال به مجامع جهانی اقدام کرد. در ۱۳۵۷ از سوی امام خمینی (ره) به عضویت شورای انقلاب برگزیده، و با تشکیل دولت موقت مهندس بازرگان به سمت وزارت کشور منصوب شد. مدتی بعد وزارت دادگستری را برعهده گرفت. پس از استعفای دولت موقت، نمایندۀ مردم قزوین در اولین دورۀ مجلس شورای اسلامی بود. وی از اعضای برجستۀ نهضت آزادی ایران از بدو تأسیس تاکنون بوده است.