آدامز، بروکس (۱۸۴۸ـ۱۹۲۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}مورخ امریکایی. در موفقیت دموکراسی در [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] تردید کرد و پیشروی تمدن را با حرکت مراکز تجارت به سمت غرب مرتبط دانست. در ۱۸۷۰ از هاروارد فارغ‌التحصیل شد و تا ۱۸۸۱ در بوستون کار وکالت انجام می‌داد. پسر چارلز فرانسیس آدامز<ref>Charles Francis Adams</ref>&nbsp;دیپلمات و نوۀ جان کوئینْسی آدامز<ref>John Quincy Adams</ref>، رئیس‌جمهور امریکا، بود و درنتیجه با ثروت هنگفتی که به‌ارث برده بود توانست سفرهای فراوانی به [[اروپا، قاره|اروپا]]، [[خاورمیانه]] و [[هند]] انجام دهد. آدامز رابطۀ بسیار نزدیکی با برادرش هنری داشت، که تاریخ‌دانی مشهور بود. آن دو از طریق ارتباطی فعال این نظریه ـ در آن زمان انقلابی ـ را مطرح کردند که دموکراسی امریکا بنابه ذات و گوهر خود محکوم به انحطاط و زوال است. آدامز در ۱۸۹۵ کتاب ''قانون تمدن و زوال''<ref>Law of Civilization and Decay</ref>&nbsp;را منتشر و در آن نظریۀ تاریخ خود را تشریح کرد. براساس این نظریه ـ و بنابه حکم قانون مربوط به تراکم جمعیت‌ها و رشد و توسعۀ فنون جدید و تمرکزآفرین صنعت و تجارت ـ مرکز تجارت دایماً تابع حرکتی روبه غرب از کانون‌های تجارت دنیای باستان در شرق به [[قسطنطنیه]]، [[ونیز]]، [[آمستردام]]، و نهایتاً [[لندن (انگلستان)|لندن]] بوده است. از دیگر آثار اوست: ''برتری اقتصادی امریکا''<ref>America’s Economic Supremacy</ref>&nbsp;(۱۹۰۰)، ''نظریۀ انقلاب‌های اجتماعی''<ref>Theory of Social Revolutions</ref>&nbsp;(۱۹۱۳)، و نگارش مقدمه‌ای بر کتاب برادرش با عنوان ''زوال اصول دموکراتیک''<ref>Degradation of the Democratic Dogma</ref>&nbsp;(۱۹۱۹)..
}}مورخ امریکایی. در موفقیت دموکراسی در [[امریکا، ایالات متحده|امریکا]] تردید کرد و پیشروی تمدن را با حرکت مراکز تجارت به سمت غرب مرتبط دانست. در ۱۸۷۰ از هاروارد فارغ‌التحصیل شد و تا ۱۸۸۱ در بوستون کار وکالت انجام می‌داد. پسر چارلز فرانسیس آدامز<ref>Charles Francis Adams</ref>&nbsp;دیپلمات و نوۀ جان کوئینْسی آدامز<ref>John Quincy Adams</ref>، رئیس‌جمهور امریکا، بود و درنتیجه با ثروت هنگفتی که به‌ارث برده بود توانست سفرهای فراوانی به [[اروپا، قاره|اروپا]]، [[خاورمیانه]] و [[هند]] انجام دهد. آدامز رابطۀ بسیار نزدیکی با برادرش هنری داشت، که تاریخ‌دانی مشهور بود. آن دو از طریق ارتباطی فعال این نظریه ـ در آن زمان انقلابی ـ را مطرح کردند که دموکراسی امریکا بنابه ذات و گوهر خود محکوم به انحطاط و زوال است. آدامز در ۱۸۹۵ کتاب ''قانون تمدن و زوال''<ref>Law of Civilization and Decay</ref>&nbsp;را منتشر و در آن نظریۀ تاریخ خود را تشریح کرد. براساس این نظریه ـ و بنابه حکم قانون مربوط به تراکم جمعیت‌ها و رشد و توسعۀ فنون جدید و تمرکزآفرین صنعت و تجارت ـ مرکز تجارت دایماً تابع حرکتی روبه غرب از کانون‌های تجارت دنیای باستان در شرق به [[قسطنطنیه]]، [[ونیز]]، [[آمستردام]]، و نهایتاً [[لندن (انگلستان)|لندن]] بوده است. از دیگر آثار اوست: ''برتری اقتصادی امریکا''<ref>America’s Economic Supremacy</ref>&nbsp;(۱۹۰۰)، ''نظریۀ انقلاب‌های اجتماعی''<ref>Theory of Social Revolutions</ref>&nbsp;(۱۹۱۳)، و نگارش مقدمه‌ای بر کتاب برادرش با عنوان ''زوال اصول دموکراتیک''<ref>Degradation of the Democratic Dogma</ref>&nbsp;(۱۹۱۹).


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۰۳

آدامْز، بروکْس (۱۸۴۸ـ۱۹۲۷)(Brooks, Adams)

بروکس آدامز
Adams Brooks
زادروز ۱۸۴۸م
درگذشت ۱۹۲۷م
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل دانشگاه هاروارد (۱۸۷۰)
شغل و تخصص اصلی مورخ
شغل و تخصص های دیگر وکیل
آثار قانون تمدن و زوال (۱۸۹۵م)؛ برتری اقتصادی امریکا (۱۹۰۰م)؛ نظریه انقلاب های اجتماعی (۱۹۱۳م)
گروه مقاله تاریخ جهان
خویشاوندان سرشناس چارلز فرانسیس آدامز (پدر)، جان کویینسی آدامز (پدربزرگ)

مورخ امریکایی. در موفقیت دموکراسی در امریکا تردید کرد و پیشروی تمدن را با حرکت مراکز تجارت به سمت غرب مرتبط دانست. در ۱۸۷۰ از هاروارد فارغ‌التحصیل شد و تا ۱۸۸۱ در بوستون کار وکالت انجام می‌داد. پسر چارلز فرانسیس آدامز[۱] دیپلمات و نوۀ جان کوئینْسی آدامز[۲]، رئیس‌جمهور امریکا، بود و درنتیجه با ثروت هنگفتی که به‌ارث برده بود توانست سفرهای فراوانی به اروپا، خاورمیانه و هند انجام دهد. آدامز رابطۀ بسیار نزدیکی با برادرش هنری داشت، که تاریخ‌دانی مشهور بود. آن دو از طریق ارتباطی فعال این نظریه ـ در آن زمان انقلابی ـ را مطرح کردند که دموکراسی امریکا بنابه ذات و گوهر خود محکوم به انحطاط و زوال است. آدامز در ۱۸۹۵ کتاب قانون تمدن و زوال[۳] را منتشر و در آن نظریۀ تاریخ خود را تشریح کرد. براساس این نظریه ـ و بنابه حکم قانون مربوط به تراکم جمعیت‌ها و رشد و توسعۀ فنون جدید و تمرکزآفرین صنعت و تجارت ـ مرکز تجارت دایماً تابع حرکتی روبه غرب از کانون‌های تجارت دنیای باستان در شرق به قسطنطنیه، ونیز، آمستردام، و نهایتاً لندن بوده است. از دیگر آثار اوست: برتری اقتصادی امریکا[۴] (۱۹۰۰)، نظریۀ انقلاب‌های اجتماعی[۵] (۱۹۱۳)، و نگارش مقدمه‌ای بر کتاب برادرش با عنوان زوال اصول دموکراتیک[۶] (۱۹۱۹).

 


  1. Charles Francis Adams
  2. John Quincy Adams
  3. Law of Civilization and Decay
  4. America’s Economic Supremacy
  5. Theory of Social Revolutions
  6. Degradation of the Democratic Dogma