لاپتف، دریای: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۶: خط ۶:
</ref>) بخشی از [[اقیانوس شمالگان]]<ref>Arctic Ocean  
</ref>) بخشی از [[اقیانوس شمالگان]]<ref>Arctic Ocean  


</ref>، نزدیک ساحل شمالی [[روسیه]]، بین شبه‌جزیرۀ [[تایمیر، بخش خودمختار|تایمیر]]<ref>Taimyr Peninsula </ref> و [[نووسیبیرسکیه اوستراوا|نووسیبیرسکیه اوسترووا]]<ref>Novosibirskiye Ostrova </ref> (جزایر سیبری جدید<ref>New Siberian Island </ref>)، با حدود ۷۰۰هزار کیلومتر مربع وسعت. میانگین ژرفای آن ۵۷۸ و حداکثر ژرفای آن ۳,۳۸۵ متر است. بندر اصلی آن تیکسی<ref>Tiksi</ref> نام دارد. چندین رود، از جمله خاتانگا<ref>(Khatanga (in Siberia</ref>، [[لنا|لِنا]]<ref>Lena </ref>، و [[یانا]]<ref>Yana</ref>، به دریای لاپتف می‌ریزند. این دریا در بیشتر طول سال یخ می‌بندد. ذوب یخ و استفاده از یخ‌شکن‌های عظیم به‌نحوی موجب فرسایش ساحل جزایر و سرزمین اصلی آن شده که دو جزیرۀ ثبت‌شده در ۱۸۱۵، اکنون از روی نقشه محو شده‌اند.
</ref>، نزدیک ساحل شمالی [[روسیه]]<ref>Russia</ref>، بین شبه‌جزیرۀ [[تایمیر، بخش خودمختار|تایمیر]]<ref>Taimyr Peninsula </ref> و [[نووسیبیرسکیه اوستراوا|نووسیبیرسکیه اوسترووا]]<ref>Novosibirskiye Ostrova </ref> (جزایر سیبری جدید<ref>New Siberian Island </ref>)، با حدود ۷۰۰هزار کیلومتر مربع وسعت. میانگین ژرفای آن ۵۷۸ و حداکثر ژرفای آن ۳,۳۸۵ متر است. بندر اصلی آن تیکسی<ref>Tiksi</ref> نام دارد. چندین رود، از جمله خاتانگا<ref>(Khatanga (in Siberia</ref>، [[لنا|لِنا]]<ref>Lena </ref>، و [[یانا]]<ref>Yana</ref>، به دریای لاپتف می‌ریزند. این دریا در بیشتر طول سال یخ می‌بندد. ذوب یخ و استفاده از یخ‌شکن‌های عظیم به‌نحوی موجب فرسایش ساحل جزایر و سرزمین اصلی آن شده که دو جزیرۀ ثبت‌شده در ۱۸۱۵، اکنون از روی نقشه محو شده‌اند.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۳۶

لاپْتِف، دریای (Laptev Sea)

(به روسی: موره لاپتویخ[۱]) بخشی از اقیانوس شمالگان[۲]، نزدیک ساحل شمالی روسیه[۳]، بین شبه‌جزیرۀ تایمیر[۴] و نووسیبیرسکیه اوسترووا[۵] (جزایر سیبری جدید[۶])، با حدود ۷۰۰هزار کیلومتر مربع وسعت. میانگین ژرفای آن ۵۷۸ و حداکثر ژرفای آن ۳,۳۸۵ متر است. بندر اصلی آن تیکسی[۷] نام دارد. چندین رود، از جمله خاتانگا[۸]، لِنا[۹]، و یانا[۱۰]، به دریای لاپتف می‌ریزند. این دریا در بیشتر طول سال یخ می‌بندد. ذوب یخ و استفاده از یخ‌شکن‌های عظیم به‌نحوی موجب فرسایش ساحل جزایر و سرزمین اصلی آن شده که دو جزیرۀ ثبت‌شده در ۱۸۱۵، اکنون از روی نقشه محو شده‌اند.

 


  1. More Laptevykh
  2. Arctic Ocean
  3. Russia
  4. Taimyr Peninsula
  5. Novosibirskiye Ostrova
  6. New Siberian Island
  7. Tiksi
  8. (Khatanga (in Siberia
  9. Lena
  10. Yana