پورتراب، مصطفی کمال (تهران ۱۳۰۳ش): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:پورتُراب، مصطفی کَمال.jpg|بندانگشتی|مصطفی کمال پورتراب]]


پورتُراب، مصطفی کَمال (تهران ۱۳۰۳ش- تهران ۱۳۹۵ش)<br/> [[File:13184500.jpg|thumb|پورتُراب، مصطفي کَمال]]
پورتُراب، مصطفی کَمال (تهران ۱۳۰۳ش- تهران ۱۳۹۵ش)<br/> {{جعبه زندگینامه
 
{{جعبه زندگینامه
|عنوان =مصطفی کمال پورتراب
|عنوان =مصطفی کمال پورتراب
|نام =
|نام =
خط ۳۱: خط ۳۰:
}}
}}


آهنگ‌ساز ایرانی، معلم و مؤلف موسیقی. تحصیلات و تخصص او در موسیقی کلاسیک اروپایی است و در شناخت شیوه‌ها و تدریس پیانو نیز مهارت دارد. دانش‌آموختۀ هنرستان عالی موسیقی در رشتۀ آهنگ‌سازی و دارای دکترای موزیکولوژی از دانشگاه سوربون، پاریس، است. عمده‌ترین فعالیت‌های او، در ۳۰ سال اخیر، عبارت بوده است از آهنگ‌سازی، تدریس پیانو، سخنرانی در کنفرانس‌های علمی موسیقی داخل و خارج از کشور، تدریس در هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها، عضویت در شوراهای موسیقی، و نیز ترجمه و تألیف کتاب‌های آموزشی در زمینۀ موسیقی کلاسیک. ازجمله آثار اوست: قطعات ''سوئیت هفت‌پیکر نظامی''، برای ارکستر سمفونیک؛ ''سوئیت ایرانی''، برای ارکستر زهی؛ و ''چند قطعه برای کُر آکاپلا''، برمبنای چند رباعی از خیام و نیز کتاب‌های دورۀ ''سلفژ پوتسولّی''، ''موسیقی مدرن''، اثر ''موریس لرو''؛ و چند مقالۀ تخصصی. در ۱۳۸۷ استاد کمال پورتراب به‌منزلۀ یکی از چهره‌های ماندگار در عرصۀ هنر و فرهنگ ایران‌زمین شناخته شد.
آهنگ‌ساز ایرانی، معلم و مؤلف موسیقی. تحصیلات و تخصص او در موسیقی کلاسیک اروپایی است و در شناخت شیوه‌ها و تدریس [[پیانو]] نیز مهارت دارد. دانش‌آموختۀ [[هنرستان عالی موسیقی]] در رشتۀ آهنگ‌سازی و دارای دکترای موزیکولوژی از [[دانشگاه سوربون]]، [[پاریس، شهر|پاریس]]، است. عمده‌ترین فعالیت‌های او، در ۳۰ سال اخیر، عبارت بوده است از آهنگ‌سازی، تدریس پیانو، سخنرانی در کنفرانس‌های علمی موسیقی داخل و خارج از کشور، تدریس در هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها، عضویت در شوراهای موسیقی، و نیز ترجمه و تألیف کتاب‌های آموزشی در زمینۀ موسیقی کلاسیک. ازجمله آثار اوست: قطعات ''سوئیت هفت‌پیکر نظامی''، برای ارکستر سمفونیک؛ ''سوئیت ایرانی''، برای ارکستر زهی؛ و ''چند قطعه برای کُر آکاپلا''، برمبنای چند رباعی از خیام و نیز کتاب‌های دورۀ ''سلفژ پوتسولّی''، ''موسیقی مدرن''، اثر ''موریس لرو''؛ و چند مقالۀ تخصصی. در ۱۳۸۷ استاد کمال پورتراب به‌منزلۀ یکی از چهره‌های ماندگار در عرصۀ هنر و فرهنگ ایران‌زمین شناخته شد.


<br/> <!--13184500-->
<br/> <!--13184500-->


[[Category:موسیقی]] [[Category:ایران - اشخاص]]
[[Category:موسیقی]] [[Category:ایران - اشخاص]]

نسخهٔ ‏۴ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۵۰

مصطفی کمال پورتراب

پورتُراب، مصطفی کَمال (تهران ۱۳۰۳ش- تهران ۱۳۹۵ش)

مصطفی کمال پورتراب
زادروز تهران ۱۳۰۳ش
درگذشت تهران ۱۳۹۵ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دکترای موزیکولوژی (دانشگاه سوربون)
شغل و تخصص اصلی معلم و مولف موسیقی
سبک موسیقی کلاسیک اروپایی
آثار سوییت هفت پیکر نظامی؛ برای ارکستر سمفونیک
گروه مقاله موسیقی

آهنگ‌ساز ایرانی، معلم و مؤلف موسیقی. تحصیلات و تخصص او در موسیقی کلاسیک اروپایی است و در شناخت شیوه‌ها و تدریس پیانو نیز مهارت دارد. دانش‌آموختۀ هنرستان عالی موسیقی در رشتۀ آهنگ‌سازی و دارای دکترای موزیکولوژی از دانشگاه سوربون، پاریس، است. عمده‌ترین فعالیت‌های او، در ۳۰ سال اخیر، عبارت بوده است از آهنگ‌سازی، تدریس پیانو، سخنرانی در کنفرانس‌های علمی موسیقی داخل و خارج از کشور، تدریس در هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها، عضویت در شوراهای موسیقی، و نیز ترجمه و تألیف کتاب‌های آموزشی در زمینۀ موسیقی کلاسیک. ازجمله آثار اوست: قطعات سوئیت هفت‌پیکر نظامی، برای ارکستر سمفونیک؛ سوئیت ایرانی، برای ارکستر زهی؛ و چند قطعه برای کُر آکاپلا، برمبنای چند رباعی از خیام و نیز کتاب‌های دورۀ سلفژ پوتسولّی، موسیقی مدرن، اثر موریس لرو؛ و چند مقالۀ تخصصی. در ۱۳۸۷ استاد کمال پورتراب به‌منزلۀ یکی از چهره‌های ماندگار در عرصۀ هنر و فرهنگ ایران‌زمین شناخته شد.