روتنیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴: خط ۴:
(یا: اوکراین کارپاتی<ref>Carpathian Ukraine
(یا: اوکراین کارپاتی<ref>Carpathian Ukraine


</ref>) ناحیه‌ای در اروپای مرکزی، در شیب‌های جنوبی [[کارپات، کوه های|کوه‌های کارپات]]<ref>Carpathian Mountains </ref>، محل سکونت روتن‌ها<ref>Ruthenese </ref> یا روسنیاک<ref>Russniak </ref>ها. از قرن ۱۰م به‌تصرف مجارها درآمد، و تا [[جنگ جهانی اول]] بخشی از اتریش‌ـ ‌مجارستان بود. در ۱۹۱۸، بین [[چکسلوواکی]]، [[لهستان]]، و [[رومانی]] تقسیم شد؛ در ۱۹۳۸، فقط یک روز مستقل شد و فوراً مجاری‌ها آن را اشغال، و در ۱۹۴۴، سربازان [[شوروی]] آن را تصرف کردند و از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۷ (با نام ناحیۀ ماورای کارپات<ref>Transcarpathian Region</ref>) به جمهوری [[اوکراین]] منضم شد، و در ۱۹۹۱ با نام اوکراین استقلال یافت.
</ref>) ناحیه‌ای در اروپای مرکزی، در شیب‌های جنوبی [[کارپات، کوه های|کوه‌های کارپات]]<ref>Carpathian Mountains </ref>، محل سکونت روتن‌ها<ref>Ruthenese </ref> یا روسنیاک<ref>Russniak </ref>ها. از قرن ۱۰م به‌تصرف مجارها درآمد، و تا [[جنگ جهانی اول]]<ref>World War I</ref> بخشی از اتریش‌ـ ‌مجارستان بود. در ۱۹۱۸، بین [[چکسلوواکی]]، [[لهستان]]، و [[رومانی]] تقسیم شد؛ در ۱۹۳۸، فقط یک روز مستقل شد و فوراً مجاری‌ها آن را اشغال، و در ۱۹۴۴، سربازان [[شوروی]] آن را تصرف کردند و از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۷ (با نام ناحیۀ ماورای کارپات<ref>Transcarpathian Region</ref>) به جمهوری [[اوکراین]] منضم شد، و در ۱۹۹۱ با نام اوکراین استقلال یافت.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۴۵

روتِنیا (Ruthenia)

(یا: اوکراین کارپاتی[۱]) ناحیه‌ای در اروپای مرکزی، در شیب‌های جنوبی کوه‌های کارپات[۲]، محل سکونت روتن‌ها[۳] یا روسنیاک[۴]ها. از قرن ۱۰م به‌تصرف مجارها درآمد، و تا جنگ جهانی اول[۵] بخشی از اتریش‌ـ ‌مجارستان بود. در ۱۹۱۸، بین چکسلوواکی، لهستان، و رومانی تقسیم شد؛ در ۱۹۳۸، فقط یک روز مستقل شد و فوراً مجاری‌ها آن را اشغال، و در ۱۹۴۴، سربازان شوروی آن را تصرف کردند و از ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۷ (با نام ناحیۀ ماورای کارپات[۶]) به جمهوری اوکراین منضم شد، و در ۱۹۹۱ با نام اوکراین استقلال یافت.

 


  1. Carpathian Ukraine
  2. Carpathian Mountains
  3. Ruthenese
  4. Russniak
  5. World War I
  6. Transcarpathian Region