سارایوو: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
سارایِوو (Sarajevo)
سارایِوو (Sarajevo)


[[File:25010400-1.jpg|thumb|آکادمی هنرهای زیبا، سارایوو]]پایتخت [[بوسنی و هرزگووین|بوسنی ـ هرزگووین]]، با ۲۷۵,۵۰۰ نفر جمعیت (۲۰۱۳). صنایع آن عبارت‌اند از علوم مهندسی، تولید مواد شیمیایی، قالی، و کاشی و سرامیک. گاوریلو پرینسیپ<ref>Gavrilo Princip</ref>، شهروندِ بوسنیایی، در ۱۹۱۴ آرشیدوک [[فردیناند، فرانتس (۱۸۶۳ـ۱۹۱۴)|فرانتس فردیناند]]<ref>Archduke Franz Ferdinand</ref>&nbsp;را در سارایوو به‌قتل رساند و باعث بروز [[جنگ جهانی اول]] شد. از آوریل ۱۹۹۲ این شهر به محاصرۀ صرب‌های بوسنی درآمد که می‌کوشیدند جمهوری تازه استقلال‌یافته را تجزیه کنند. اولتیماتوم [[سازمان ملل متحد]]<ref>United Nations</ref>&nbsp;و تهدید [[ناتو]]<ref>NATO</ref>&nbsp;به بمباران، به برقراری آتش‌بس در فوریۀ ۱۹۹۴، پایان محاصره، و عقب‌نشینی توپ‌خانۀ سنگین صرب‌ها از ارتفاعات اطراف شهر انجامید.
پایتخت [[بوسنی و هرزگووین|بوسنی ـ هرزگووین]]، با ۲۷۵,۵۰۰ نفر جمعیت (۲۰۱۳). صنایع آن عبارت‌اند از علوم مهندسی، تولید مواد شیمیایی، قالی، و کاشی و سرامیک. گاوریلو پرینسیپ<ref>Gavrilo Princip</ref>، شهروندِ بوسنیایی، در ۱۹۱۴ آرشیدوک [[فردیناند، فرانتس (۱۸۶۳ـ۱۹۱۴)|فرانتس فردیناند]]<ref>Archduke Franz Ferdinand</ref>&nbsp;را در سارایوو به‌قتل رساند و باعث بروز [[جنگ جهانی اول]] شد. از آوریل ۱۹۹۲ این شهر به محاصرۀ صرب‌های بوسنی درآمد که می‌کوشیدند جمهوری تازه استقلال‌یافته را تجزیه کنند. اولتیماتوم [[سازمان ملل متحد]]<ref>United Nations</ref>&nbsp;و تهدید [[ناتو]]<ref>NATO</ref>&nbsp;به بمباران، به برقراری آتش‌بس در فوریۀ ۱۹۹۴، پایان محاصره، و عقب‌نشینی توپ‌خانۀ سنگین صرب‌ها از ارتفاعات اطراف شهر انجامید.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ ‏۲۸ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۰۱

آکادمی هنرهای زیبا، سارایوو

سارایِوو (Sarajevo)

پایتخت بوسنی ـ هرزگووین، با ۲۷۵,۵۰۰ نفر جمعیت (۲۰۱۳). صنایع آن عبارت‌اند از علوم مهندسی، تولید مواد شیمیایی، قالی، و کاشی و سرامیک. گاوریلو پرینسیپ[۱]، شهروندِ بوسنیایی، در ۱۹۱۴ آرشیدوک فرانتس فردیناند[۲] را در سارایوو به‌قتل رساند و باعث بروز جنگ جهانی اول شد. از آوریل ۱۹۹۲ این شهر به محاصرۀ صرب‌های بوسنی درآمد که می‌کوشیدند جمهوری تازه استقلال‌یافته را تجزیه کنند. اولتیماتوم سازمان ملل متحد[۳] و تهدید ناتو[۴] به بمباران، به برقراری آتش‌بس در فوریۀ ۱۹۹۴، پایان محاصره، و عقب‌نشینی توپ‌خانۀ سنگین صرب‌ها از ارتفاعات اطراف شهر انجامید.

 


  1. Gavrilo Princip
  2. Archduke Franz Ferdinand
  3. United Nations
  4. NATO