سیروان، شهرستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
سیروان، شهرستان (County) Sirvan
سیروان، شهرستان (County) Sirvan


واقع در نواحی غربی [[ایران]] و شمال شرقی [[ایلام، استان|استان ایلام]]، به مرکزیت اداری شهر [[لومار]]. در نیمۀ دوم سال 1391ش، براساس مصوبۀ هیأت دولت در تاریخ 19 شهریور 1391ش، ضمن تغییرات و اصلاحاتی در بخش شیروانِ شهرستان [[شیروان و چرداول]] و انتزاع آن از این شهرستان ایجاد شده است.  
واقع در نواحی غربی [[ایران]] و شمال شرقی [[ایلام، استان|استان ایلام]]، به مرکزیت اداری شهر [[لومار]]. در نیمۀ دوم سال 1391ش، براساس مصوبۀ هیأت دولت در تاریخ 19 شهریور 1391ش، ضمن تغییرات و اصلاحاتی در بخش شیروانِ شهرستان [[شیروان و چرداول]] و انتزاع آن از این شهرستان ایجاد شده است. ریشۀ نام این شهرستان به شهری تاریخی (سیروان/شیروان) برمی‌گردد که اکنون بقایا و آثار آن در روستای سراب‌کلان<ref>Sarab-e Kalan</ref>، در دهستان زنگوان<ref>Zangvan</ref>، از توابع بخش مرکزی شهرستان سیروان موجود است. بنابر اسناد مکتوب، این شهر در روزگار [[ساسانیان]] رونق فراوان داشته و موقعیت ممتاز خود را تا حدود قرن ۴ق حفظ کرده است. بنابر دلایل سیاسی آن روزگار و پس از انتقال مرکز حکومتی به مناطق شرقی [[فلات ایران]]، از سیروان در آثار مورخان و جغرافی‌نویسانِ اسلامیِ سده‌های میانی به بعد کمتر سخن به میان آمده است. 
----
----
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:جغرافیای ایران]]
[[رده:ایلام]]
[[رده:ایلام]]

نسخهٔ ‏۲۹ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۴۷

سیروان، شهرستان (County) Sirvan

واقع در نواحی غربی ایران و شمال شرقی استان ایلام، به مرکزیت اداری شهر لومار. در نیمۀ دوم سال 1391ش، براساس مصوبۀ هیأت دولت در تاریخ 19 شهریور 1391ش، ضمن تغییرات و اصلاحاتی در بخش شیروانِ شهرستان شیروان و چرداول و انتزاع آن از این شهرستان ایجاد شده است. ریشۀ نام این شهرستان به شهری تاریخی (سیروان/شیروان) برمی‌گردد که اکنون بقایا و آثار آن در روستای سراب‌کلان[۱]، در دهستان زنگوان[۲]، از توابع بخش مرکزی شهرستان سیروان موجود است. بنابر اسناد مکتوب، این شهر در روزگار ساسانیان رونق فراوان داشته و موقعیت ممتاز خود را تا حدود قرن ۴ق حفظ کرده است. بنابر دلایل سیاسی آن روزگار و پس از انتقال مرکز حکومتی به مناطق شرقی فلات ایران، از سیروان در آثار مورخان و جغرافی‌نویسانِ اسلامیِ سده‌های میانی به بعد کمتر سخن به میان آمده است.


  1. Sarab-e Kalan
  2. Zangvan