نامه دانشوران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:


نامۀ دانشوران <br>تألیف چهار تن از علمای عصر ناصری، کتابی به فارسی در احوال و آثار ۶۰۰ تن از مشاهیر علما، ادبا، دانشمندان و اطباء. تدوین این کتاب، که از ۱۲۹۶ تا ۱۳۲۴ق به درازا کشید، به دستور [[ناصرالدین شاه قاجار]] و زیرنظر [[اعتضادالسلطنه، علی قلی میرزا (تهران ۱۲۳۴ـ۱۲۹۸ق)|علی‌قلی میرزا اعتضادالسلطنه]]، وزیر علوم وقت، انجام گرفت. از جلد دوم [[اعتمادالسلطنه، محمدحسن ( ـ۱۳۱۳ق)|محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه]] سرپرست آن شد. مؤلفان آن [[ابوالفضل ساوجی، محمد (ساوه ۱۲۴۸ـ تهران ۱۳۱۲ق)|حاج میرزا ابوالفضل ساوجی]]، [[میرزا حسن طالقانی]]، [[قزوینی، عبدالوهاب (قزوین ۱۲۴۳ـ تهران ۱۳۰۶ق)|عبدالوهاب قزوینی]] (پدر [[قزوینی، محمد (تهران ۱۲۵۶ـ۱۳۲۸ش)|محمد قزوینی]]) مشهور به ملاآقا، و [[شمس‌العلماء محمد مهدی عبدالرب آبادی|شمس‌العلما محمدمهدی عبدالرب‌آبادی]] بودند. در دیباچه شیوۀ تألیف، ساختار مطالب و میزان اطلاعات کتاب شرح شده است. این کتاب از آثار مهم عصر ناصری و از ویژگی‌های منحصربه‌‌فرد آن همکاری گروهی در تألیف و تدوین آن، استناد به منابع معتبر در درج اطلاعات و داشتن نظم الفبایی است. کار تدوین آن پس از انتشار جلد هفتم در حرف «ش» متوقف شد. دورۀ هفت‌جلدی آن از ۱۲۹۶ ق تا ۱۳۲۴ق چاپ سنگی شد. این کتاب با حروف سربی نیز به‌چاپ رسیده است (قم، ۱۳۳۸ش).
نامۀ دانشوران <br>تألیف چهار تن از علمای عصر ناصری، کتابی به فارسی در احوال و آثار ۶۰۰ تن از مشاهیر علما، ادبا، دانشمندان و اطباء. تدوین این کتاب، که از ۱۲۹۶ تا ۱۳۲۴ق به درازا کشید، به دستور [[ناصرالدین شاه قاجار]] و زیرنظر [[اعتضادالسلطنه، علی قلی میرزا (تهران ۱۲۳۴ـ۱۲۹۸ق)|علی‌قلی میرزا اعتضادالسلطنه]]، وزیر علوم وقت، انجام گرفت. از جلد دوم [[اعتمادالسلطنه، محمدحسن ( ـ۱۳۱۳ق)|محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه]] سرپرست آن شد. مؤلفان آن [[ابوالفضل ساوجی، محمد (ساوه ۱۲۴۸ـ تهران ۱۳۱۲ق)|حاج میرزا ابوالفضل ساوجی]]، [[میرزا حسن طالقانی]]، [[قزوینی، عبدالوهاب (قزوین ۱۲۴۳ـ تهران ۱۳۰۶ق)|عبدالوهاب قزوینی]] (پدر [[قزوینی، محمد (تهران ۱۲۵۶ـ۱۳۲۸ش)|محمد قزوینی]]) مشهور به ملاآقا، و [[شمس العلماء محمدمهدی عبدالرب آبادی|شمس‌العلما محمدمهدی عبدالرب‌آبادی]] بودند. در دیباچه شیوۀ تألیف، ساختار مطالب و میزان اطلاعات کتاب شرح شده است. این کتاب از آثار مهم عصر ناصری و از ویژگی‌های منحصربه‌‌فرد آن همکاری گروهی در تألیف و تدوین آن، استناد به منابع معتبر در درج اطلاعات و داشتن نظم الفبایی است. کار تدوین آن پس از انتشار جلد هفتم در حرف «ش» متوقف شد. دورۀ هفت‌جلدی آن از ۱۲۹۶ ق تا ۱۳۲۴ق چاپ سنگی شد. این کتاب با حروف سربی نیز به‌چاپ رسیده است (قم، ۱۳۳۸ش).
<br><!--39030900-->
<br><!--39030900-->
[[رده:ادبیات فارسی]]
[[رده:ادبیات فارسی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۵۰

نامۀ دانشوران
تألیف چهار تن از علمای عصر ناصری، کتابی به فارسی در احوال و آثار ۶۰۰ تن از مشاهیر علما، ادبا، دانشمندان و اطباء. تدوین این کتاب، که از ۱۲۹۶ تا ۱۳۲۴ق به درازا کشید، به دستور ناصرالدین شاه قاجار و زیرنظر علی‌قلی میرزا اعتضادالسلطنه، وزیر علوم وقت، انجام گرفت. از جلد دوم محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه سرپرست آن شد. مؤلفان آن حاج میرزا ابوالفضل ساوجی، میرزا حسن طالقانی، عبدالوهاب قزوینی (پدر محمد قزوینی) مشهور به ملاآقا، و شمس‌العلما محمدمهدی عبدالرب‌آبادی بودند. در دیباچه شیوۀ تألیف، ساختار مطالب و میزان اطلاعات کتاب شرح شده است. این کتاب از آثار مهم عصر ناصری و از ویژگی‌های منحصربه‌‌فرد آن همکاری گروهی در تألیف و تدوین آن، استناد به منابع معتبر در درج اطلاعات و داشتن نظم الفبایی است. کار تدوین آن پس از انتشار جلد هفتم در حرف «ش» متوقف شد. دورۀ هفت‌جلدی آن از ۱۲۹۶ ق تا ۱۳۲۴ق چاپ سنگی شد. این کتاب با حروف سربی نیز به‌چاپ رسیده است (قم، ۱۳۳۸ش).