کاپلی، جان (۱۷۳۸ـ۱۸۱۵): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه زندگینامه
<p style="text-align: justify;">{{جعبه زندگینامه
|عنوان =جان کاپلی
|عنوان =جان کاپلی
|نام =John Copley
|نام =John Copley
خط ۲۶: خط ۲۶:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}
}}[[File:John Copley.jpg|thumb|«خودنگاره»، اثر جان کاپلی]][[File:Watson and the shark.jpg|thumb|«واتسون و کوسه»، از آثار جان کاپلی]]کاپْلی، جان (۱۷۳۸ـ۱۸۱۵) (Copley, John)</p> <p style="text-align: justify;">(نام کامل: جان سینگلتون کاپلی) نقاش آمریکایی. او را مهمترین نقاش قرن هجدهم آمریکا می‌دانند. بیش از هر چیز در نقاشی پرتره مهارت داشت. پدر و مادرش کمی پیش از تولد او از ایرلند به آمریکا مهاجرت کرده بودند. بعد از مرگ پدرش، مادرش با یک حکاک ازدواج کرد و کاپلی به واسطه‌ی مجموعه‌ی بزرگ حکاکی‌های وی، دانش عمیقی از نقاشی اروپایی به دست آورد. با این حال، در مجموع هنرمندی خودآموخته بود. از پانزده سالگی نقاشی را آغاز کرد و سال‌ها در شهر تولدش بوستون پرتره کشید و اگرچه بسیار موفق و مشهور بود، به خودش چندان باور نداشت و معتقد بود نقاشی محلی است که نتوانسته به سنت بزرگ اروپایی متصل شود. نفوذ و موفقیت او در بوستون به حدی بود که خود در نامه‌ای به یک دوست می‌گوید: «آن‌قدر پول درمی‌آورم که انگار [[رافائل سانتسیو|رافائل]] یا [[کاراوادجو،_میکل_آنجلو_(۱۵۷۳ـ۱۶۱۰)|کاراواجو]] هستم.» به رغم این موفقیت پایدار، او همیشه سودای حضور در بازاری بزرگ‌تر و ترک محیط امن بوستون را در سر داشت. این اتفاق بالاخره در سال 1774 رخ داد، زمانی که فضای انقلابی آن روزهای آمریکا، آرامش او را کم‌کم سلب می‌کرد و اجازه‌ی کار را از او می‌گرفت. کاپلی ابتدا سفری به منظور مطالعه‌ی نقاشی به ایتالیا داشت و بعد از آن در لندن مستقر شد.</p> <p style="text-align: justify;">سبک نقاشی کاپلی در انگلستان تغییری بسیار محسوس داشت. او نگاه ریزبینانه و قدرتمند خود به مسئله‌ی استعمار را به منظور دستیابی به شیوه‌ای تزئینی و مطابق مد روز، کنار گذاشت. اگرچه پرتره‌های او در انگلستان هم شاخص و مطرح بودند، عموماً دستاوردهای او در آمریکا را بسیار مهم‌تر و اصیل‌تر ارزیابی می‌کنند. این افول نسبی در مقام چهره‌نگار، کاپلی را به سمت طبع‌آزمایی در نقاشی تاریخی سوق داد. چیزی که امکان بروز آن در آمریکا بسیار کمتر از انگلستان بود. اولین نقاشی تاریخی او ''<ref>Brook Watson and the Shark</ref>'' نام داشت. در این اثر کاپلی به دنبال واقعه‌ای تأثیرگذار یا واجد معنایی نمادین نرفته بود، بلکه صرفاً موقعیتی جالب و هیجان‌انگیز را دستمایه‌ی نقاشی قرار داده بود. سال‌ها بعد، رمانتیست‌ها از این ایده‌ی انقلابی وام گرفتند.</p> <p style="text-align: justify;">از نقاشی‌های تاریخی کاپلی در انگلستان بسیار استقبال شد. هیچ نقاشی در انگلستان، توانایی رقابت با او در بازنمایی صحنه‌های تاریخی را نداشت، تا حدی که این موضوع حتی موجب خشم اعضاء آکادمی رویال<ref>Royal Academy</ref> - که اتفاقاً کاپلی هم به عضویت آن درآمده بود – گردید. با تمام این‌ها، شهرت و موفقیت او در انگلستان بسیار کوتاه مدت بود. به علاوه، توانایی و مهارت کاپلی در نقاشی هم در اواخر عمر کاملاً رو به افول گذاشت. به همین خاطر، زمانی که درگذشت بدهی سنگینی داشت و مسئولیت پرداخت این مبالغ بر دوش پسرش افتاد.</p> <p style="text-align: justify;">&nbsp;</p> <p style="text-align: justify;">منابع:</p>  
<p style="text-align: justify;">[[File:John Copley.jpg|thumb|«خودنگاره»، اثر جان کاپلی]][[File:Watson and the shark.jpg|thumb|«واتسون و کوسه»، از آثار جان کاپلی]]کاپْلی، جان (۱۷۳۸ـ۱۸۱۵) (Copley, John)</p> <p style="text-align: justify;">(نام کامل: جان سینگلتون کاپلی) نقاش آمریکایی. او را مهمترین نقاش قرن هجدهم آمریکا می‌دانند. بیش از هر چیز در نقاشی پرتره مهارت داشت. پدر و مادرش کمی پیش از تولد او از ایرلند به آمریکا مهاجرت کرده بودند. بعد از مرگ پدرش، مادرش با یک حکاک ازدواج کرد و کاپلی به واسطه‌ی مجموعه‌ی بزرگ حکاکی‌های وی، دانش عمیقی از نقاشی اروپایی به دست آورد. با این حال، در مجموع هنرمندی خودآموخته بود. از پانزده سالگی نقاشی را آغاز کرد و سال‌ها در شهر تولدش بوستون پرتره کشید و اگرچه بسیار موفق و مشهور بود، به خودش چندان باور نداشت و معتقد بود نقاشی محلی است که نتوانسته به سنت بزرگ اروپایی متصل شود. نفوذ و موفقیت او در بوستون به حدی بود که خود در نامه‌ای به یک دوست می‌گوید: «آن‌قدر پول درمی‌آورم که انگار [[رافایل_سانتسیو|رافائل]] یا [[کاراوادجو،_میکل_آنجلو_(۱۵۷۳ـ۱۶۱۰)|کاراواجو]] هستم.» به رغم این موفقیت پایدار، او همیشه سودای حضور در بازاری بزرگ‌تر و ترک محیط امن بوستون را در سر داشت. این اتفاق بالاخره در سال 1774 رخ داد، زمانی که فضای انقلابی آن روزهای آمریکا، آرامش او را کم‌کم سلب می‌کرد و اجازه‌ی کار را از او می‌گرفت. کاپلی ابتدا سفری به منظور مطالعه‌ی نقاشی به ایتالیا داشت و بعد از آن در لندن مستقر شد.</p> <p style="text-align: justify;">سبک نقاشی کاپلی در انگلستان تغییری بسیار محسوس داشت. او نگاه ریزبینانه و قدرتمند خود به مسئله‌ی استعمار را به منظور دستیابی به شیوه‌ای تزئینی و مطابق مد روز، کنار گذاشت. اگرچه پرتره‌های او در انگلستان هم شاخص و مطرح بودند، عموماً دستاوردهای او در آمریکا را بسیار مهم‌تر و اصیل‌تر ارزیابی می‌کنند. این افول نسبی در مقام چهره‌نگار، کاپلی را به سمت طبع‌آزمایی در نقاشی تاریخی سوق داد. چیزی که امکان بروز آن در آمریکا بسیار کمتر از انگلستان بود. اولین نقاشی تاریخی او ''<ref>Brook Watson and the Shark</ref>'' نام داشت. در این اثر کاپلی به دنبال واقعه‌ای تأثیرگذار یا واجد معنایی نمادین نرفته بود، بلکه صرفاً موقعیتی جالب و هیجان‌انگیز را دستمایه‌ی نقاشی قرار داده بود. سال‌ها بعد، رمانتیست‌ها از این ایده‌ی انقلابی وام گرفتند.</p> <p style="text-align: justify;">از نقاشی‌های تاریخی کاپلی در انگلستان بسیار استقبال شد. هیچ نقاشی در انگلستان، توانایی رقابت با او در بازنمایی صحنه‌های تاریخی را نداشت، تا حدی که این موضوع حتی موجب خشم اعضاء آکادمی رویال<ref>Royal Academy</ref> - که اتفاقاً کاپلی هم به عضویت آن درآمده بود – گردید. با تمام این‌ها، شهرت و موفقیت او در انگلستان بسیار کوتاه مدت بود. به علاوه، توانایی و مهارت کاپلی در نقاشی هم در اواخر عمر کاملاً رو به افول گذاشت. به همین خاطر، زمانی که درگذشت بدهی سنگینی داشت و مسئولیت پرداخت این مبالغ بر دوش پسرش افتاد.</p> <p style="text-align: justify;">&nbsp;</p> <p style="text-align: justify;">منابع:</p>  
*The Oxford Dictionary of Art, Second Edition, 1997  
*The Oxford Dictionary of Art, Second Edition, 1997  
*The Dictionary of Art, edited by Jane Turner, Oxford University Press, 1996  
*The Dictionary of Art, edited by Jane Turner, Oxford University Press, 1996  

نسخهٔ ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۰۷:۰۴

جان کاپلی
John Copley
زادروز 1738
درگذشت 1815
ملیت آمریکایی
شغل و تخصص اصلی نقاش
آثار واتسون و کوسه
گروه مقاله هنر
جوایز و افتخارات  
«خودنگاره»، اثر جان کاپلی
«واتسون و کوسه»، از آثار جان کاپلی

کاپْلی، جان (۱۷۳۸ـ۱۸۱۵) (Copley, John)

(نام کامل: جان سینگلتون کاپلی) نقاش آمریکایی. او را مهمترین نقاش قرن هجدهم آمریکا می‌دانند. بیش از هر چیز در نقاشی پرتره مهارت داشت. پدر و مادرش کمی پیش از تولد او از ایرلند به آمریکا مهاجرت کرده بودند. بعد از مرگ پدرش، مادرش با یک حکاک ازدواج کرد و کاپلی به واسطه‌ی مجموعه‌ی بزرگ حکاکی‌های وی، دانش عمیقی از نقاشی اروپایی به دست آورد. با این حال، در مجموع هنرمندی خودآموخته بود. از پانزده سالگی نقاشی را آغاز کرد و سال‌ها در شهر تولدش بوستون پرتره کشید و اگرچه بسیار موفق و مشهور بود، به خودش چندان باور نداشت و معتقد بود نقاشی محلی است که نتوانسته به سنت بزرگ اروپایی متصل شود. نفوذ و موفقیت او در بوستون به حدی بود که خود در نامه‌ای به یک دوست می‌گوید: «آن‌قدر پول درمی‌آورم که انگار رافائل یا کاراواجو هستم.» به رغم این موفقیت پایدار، او همیشه سودای حضور در بازاری بزرگ‌تر و ترک محیط امن بوستون را در سر داشت. این اتفاق بالاخره در سال 1774 رخ داد، زمانی که فضای انقلابی آن روزهای آمریکا، آرامش او را کم‌کم سلب می‌کرد و اجازه‌ی کار را از او می‌گرفت. کاپلی ابتدا سفری به منظور مطالعه‌ی نقاشی به ایتالیا داشت و بعد از آن در لندن مستقر شد.

سبک نقاشی کاپلی در انگلستان تغییری بسیار محسوس داشت. او نگاه ریزبینانه و قدرتمند خود به مسئله‌ی استعمار را به منظور دستیابی به شیوه‌ای تزئینی و مطابق مد روز، کنار گذاشت. اگرچه پرتره‌های او در انگلستان هم شاخص و مطرح بودند، عموماً دستاوردهای او در آمریکا را بسیار مهم‌تر و اصیل‌تر ارزیابی می‌کنند. این افول نسبی در مقام چهره‌نگار، کاپلی را به سمت طبع‌آزمایی در نقاشی تاریخی سوق داد. چیزی که امکان بروز آن در آمریکا بسیار کمتر از انگلستان بود. اولین نقاشی تاریخی او [۱] نام داشت. در این اثر کاپلی به دنبال واقعه‌ای تأثیرگذار یا واجد معنایی نمادین نرفته بود، بلکه صرفاً موقعیتی جالب و هیجان‌انگیز را دستمایه‌ی نقاشی قرار داده بود. سال‌ها بعد، رمانتیست‌ها از این ایده‌ی انقلابی وام گرفتند.

از نقاشی‌های تاریخی کاپلی در انگلستان بسیار استقبال شد. هیچ نقاشی در انگلستان، توانایی رقابت با او در بازنمایی صحنه‌های تاریخی را نداشت، تا حدی که این موضوع حتی موجب خشم اعضاء آکادمی رویال[۲] - که اتفاقاً کاپلی هم به عضویت آن درآمده بود – گردید. با تمام این‌ها، شهرت و موفقیت او در انگلستان بسیار کوتاه مدت بود. به علاوه، توانایی و مهارت کاپلی در نقاشی هم در اواخر عمر کاملاً رو به افول گذاشت. به همین خاطر، زمانی که درگذشت بدهی سنگینی داشت و مسئولیت پرداخت این مبالغ بر دوش پسرش افتاد.

 

منابع:

  • The Oxford Dictionary of Art, Second Edition, 1997
  • The Dictionary of Art, edited by Jane Turner, Oxford University Press, 1996

 


 

  1. Brook Watson and the Shark
  2. Royal Academy