ملک سلیمان (فیلم)

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۰۷:۲۸ توسط Reza rouzbahani (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فیلم بلند سینمایی به کارگردانی شهریار بحرانی، تولید سال 1387ش. فیلمی فاخر درباره‌ی بخشی از دوره‌ی زندگی سلیمان نبی. ملک سلیمان از اولین نمونه‌های تجربه‌ی فیلم دیجیتال در سینمای ایران و همچنین پیشتازترین فیلم در استفاده از تکنولوژی‌های نوین در زمینه‌ی جلوه‌های ویژه، فیلم‌برداری و صدابرداری در تاریخ سینمای ایران بود. برای این کار از متخصصین و هنرمندان خارجی (هنگ‌کنکی) بهره گرفته شد. بودجه‌ی فیلم با تصویب مجلس از منابع مالی دولتی و موسسات ملی تامین و پس از طی مراحل تحقیق و نگارش فیلم‌نامه و پیش‌تولید، از اواسط تیر 1386 فیلم‌برداری پروژه آغاز شد. فیلم با وجود این که در سال بعد آماده‌ی نمایش بود، با نظر تهیه‌کنندگانش برای حضور و نمایش در جشنواره‌ی فیلم فجر نخستین بار در بخش‌های مختلف بیست و هشتمین دوره جشنواره به نمایش درآمد و توانست علاوه بر نامزدی در 10 رشته در بخش مسابقه‌ی سینمای ایران، جوایز متعددی را (بیش‌تر در رشته‌های فنی) از آن خود کند. نقش اصلی ملک سلیمان (حضرت سلیمان) را امین زندگانی بازی کرده است.

پوستر فیلم
پوستر فیلم

ملک سلیمان با وجود این که از لحاظ فنی کاری چشمگیر و پیشرو در سینمای ایران معرفی شد، اما عمده‌ی نقدهایی هم که روی فیلم نوشته شده جز اشکالات تدوینش مربوط می‌شود به کیفیت جلوه‌های ویژه و صحنه‌‌آرایی‌اش. چان کونگ-وینگ[۱] پس از ساخت موسیقی ملک سلیمان در پروژه‌ی سینمایی راه آبی ابریشم نیز با محمد بزرگ‌نیا همکاری کرده است.


خلاصه‌ی داستان

فیلم شامل بخشی از زندگی سلیمان نبی می‌شود که بعد از مرگ داوود نبوت و حکومت بنی‌اسرائیل از جانب پروردگار به وی سپرده شده و او باید با سرکوب و دفع برخی دشمنان زمینی (کاهنان و اشراف یهود) و فرازمینی (جنیان) با اقتدار و درایت دامنه‌ی حکومتش را بر سرزمین‌های بنی‌اسرائیل مستقر کند. در نگارش فیلم‌نامه‌ی ملک سلیمان، جز منابع اسلامی و قرآن، به منابع عبری و کتاب مقدس نیز رجوع شده است.


برخی از جوایز و افتخارات

سیمرغ بلورین رشته‌های بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (مهدی فقیه)، بهترین چهره‌پردازی، بهترین صدابرداری و بهترین موسیقی متن، پلاك بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی و سیمرغ بلورین بهترین گرافیك محیطی (علی فرآورده) از بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر (1388)؛ تندیس زرین بهترین فیلم‌برداری، بهترین طراحی صحنه، بهترین طراحی لباس و بهترین جلوه‌های ویژه‌ی بصری از چهاردهمین جشن خانه سینما (1389)


عوامل فیلم

کارگردان: شهریار بحرانی

نویسنده: شهریار بحرانی

تهیه‌کننده: مجتبی فرآورده

مدیر فیلمبرداری: حمید خضوعی ابیانه

تدوینگر: محمدرضا مویینی

آهنگساز: چان کونگ-وینگ

صدابردار: بهروز معاونیان

صداگذار: كینسون تسانگ

طراح صحنه و لباس: عبدالحمید قدیریان

طراح چهره‌پردازی:  سعید ملکان

جلوه‌های ویژه‌ی بصری: لئو لو[۲]

بازیگران: امین زندگانی؛ محمود پاک‌نیت؛ الهام حمیدی؛ حسین محجوب؛ مهدی فقیه؛ علی بکائیان؛ زهرا سعیدی؛ علیرضا کمالی؛ جواد طاهری؛ یوسف صفری بختیاری؛ سیامک اطلسی؛ ژاله علو؛ ارژنگ امیرفضلی



  1. Chan Kwong-wing
  2. Leo Lo