بهرام سارنگ

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۵۵ توسط Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بهرام سارنگ (میانه ۱۳۳۰ش- امریکا 18 شهریور 1391ش)

بهرام سارنگ
زادروز میانه ۱۳۳۰ش
درگذشت امریکا 18 شهریور 1391ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل دانش‌آموخته‌ی هنرستان عالی موسیقی  
شغل و تخصص اصلی خواننده
سبک سنتی
آثار حال دل (آهنگ‌ساز: مهدی ستایشگر)؛ درگاه جمال (آهنگ‌ساز: مهرداد دلنوازی)؛ سرگشته (آهنگ‌ساز: رضا شفیعیان).
گروه مقاله موسیقی
بهرام سارنگ با محمدرضا لطفی
بهرام سارنگ با محمدرضا لطفی
بهرام سارنگ


خواننده‌ی ایرانی موسیقی سنتی. از 10 سالگی با گوش دادن آواز خوانندگانی چون غلامحسین بنان، حسین قوامی، ادیب خوانساری، یونس دردشتی، اقبال آذر و دیگران از طریق برنامه‌های رادیو، با دستگاه‌های موسیقی ایرانی آشنا شد. در ۱۳ سالگی به یادگیری ویولن پرداخت و همزمان مقـدمات تئوری موسیقی را نیز فراگرفت. در ۱۷ سالگی آوازش از رادیو تبریز پخش شد. او در همین دوره از دکتر احد بهجت و دکتر فراهی نیز آموزش گرفته و سـه دوره مقام نخست آواز را در مسابقات هنری آموزشگاه‌های آذربایجان شرقی به دست آورده است. پس از پایان تحصیلات دبیرستان و خدمت سربازی، در سال ۱۳۵۰ برای ادامه‌ی تحصیل به تهران رفت و همزمان در کلاس‌های شبانه‌ی هنرستان عالی موسیقی، ردیف‌های آواز را نزد محمود کریمی و اسماعیل مهرتاش فراگرفت.

سارنگ از سال ۱۳۵۶ در رادیو ایران (از جمله در برنامه‌های منوچهر نوذری) اجرا داشته و از سال ۱۳۶۱ تا 1366 هم خوش‌نویسی را از مرتضـی عبدالـرسـولی یاد گرفته است. در سال‌های ابتدایی دهه‌ی 1630 با محمدرضا لطفی و گروه شیدا چند کنسرت را اجرا کرد. از سال ۱۳۶۷ همکاری خود را با انجمن موسیقی ایران و واحد موسیقی رادیو و تلویزیون و گروه‌های موسیقی آغـاز کرد و کنسرت‌های فراوانی را در ایران و خارج از کشور برگزار کرد. او در چندین دوره از جشنواره‌ی موسیقی فجر شرکت داشته و با گروه فرامرز پایور هم کنسرتی در تالار وحدت برگزار کرده است. بهرام سارنگ به خاطر ابتلا به بیماری سرطان در آمریکا درگذشت و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

برخی از آلبوم‌ها: شرح شوق (آهنگ‌ساز: مهرداد دلنوازیروح سنتور (با تنظیم اسماعیل تهرانینشاط‌انگیز (آهنگ‌ساز: داود ورزیده)؛ پنهان در غبار (آهنگ‌ساز: جواد لشکریاُوینار (موسیقی محلی- با تنظیم مریم سروش‌نسب)؛ کمند عاشق (منتخب آثار)؛ حال دل (آهنگ‌ساز: مهدی ستایشگر)؛ درگاه جمال (آهنگ‌ساز: مهرداد دلنوازی)؛ سرگشته (آهنگ‌ساز: رضا شفیعیان).