علی اکبر صدیف

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۰۶ توسط Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

علی‌اکبر صدیف (تهران 1318ش- )

علی‌اکبر صدیف
زادروز تهران 1318ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل هنرستان موسیقی ملی  
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی قانون
شغل و تخصص های دیگر ادیب
سبک سنتی
آثار حجله‌ی سخن (مجموعه شعر)؛ نظام سخن (پژوهش ادبی)
گروه مقاله موسیقی


نوازنده‌ی قانون و ادیب ایرانی. ضمن تحصیلات متوسطه در دبیرستان بدر، ابتدا برای یادگیری و نواختن فلوت به کلاس عبدالله جهان‌پناه رفت و نت‌خوانی و نواختن فلوت را نزد حیدر اسماعیلی آموخت، سپس در هنرستان موسیقی ملی دو سال نزد مهدی مفتاح و بعدتر بیرون از هنرستان مدت یک و نیم سال نزد جلال قانونی به فراگیری نواختن ساز قانون پرداخت. در همان دوره‌ی دبیرستان برای همکاری با ارکسترهای رادیو از او دعوت شد و با غلامرضا شاهوردی، پرویز فرصت، سیروس فرصت، اسدالله ملک، ابراهیم سلمکی، کاظم رزازان و امان‌الله تاجیک همکاری و هم‌نوازی کرد.

صدیف برای اولین‌بار با حکم مشیر همایون شهردار، ساز قانون را در رادیو به صدا درآورد و به اتفاق چنگیز عسگرپور (نوازنده‌ی فلوت بلند) همکاری خود را با ارکستری به نام «خوزستان» در رادیو آغاز کرد. وی پس از آن با ارکسترهای عباس شاپوری، پرویز یاحقی، همایون خرم، انوشیروان روحانی، حبیب‌الله بدیعی، محمد میرنقیبی، جواد لشکری، حسین صمدی و... همکاری و اجرا داشته است. او همچنین در ارکستر جوانان و ارکستر دانشجویان نیز عضو بوده.

صدیف در سال ۱۳۴7 در کنار دکتر رضا ناروند، پرویز اتابکی، سلیمان واثقی (سلی) و گروه دیگری از هنرمندان، در اجرای اپرای فتح بابل (تنظیم اسفندیار منفردزاده) در تالار فردوسی دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران شرکت کرد. وی هم‌زمان با کارهای اداری و فعالیت‌های هنری، در دانشکده‌های حسابداری و بازرگانی نیز مشغول تدریس بود و در سال ۱۳۵۰ با عنوان مسئول اداره‌ی کل فعالیت‌های هنری وزارت فرهنگ و هنر به کار مشغول شد. آهنگ‌ها و ترانه‌های فیلم یک قدم تا بهشت (ساخته‌ی نصرت‌الله وحدت) از ساخته‌های اوست.

صدیف در سال ۱۳۵۶ برای ادامه‌ی تحصیل و اخذ درجه‌ی دکترا به امریکا مهاجرت کرد. او در آنجا به تدریس و آموزش سازهای قانون و عود و تئوری موسیقی مشغول بوده است. وی یک مجموعه شعر با عنوان حجله‌ی سخن و کتابی نیز در عروض و قافیه با عنوان نظام سخن دارد. علی‌اکبر صدیف طی سال‌های فعالیتش با سازش صدای بیشتر خوانندگان دوره‌ی پهلوی را همراهی کرده است.