غلامحسین فخیمی کیا

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۳ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۲۰ توسط Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

غلامحسین فخیمی‌کیا (تبریز 1323ش- )

غلامحسین فخیمی‌کیا
زادروز تبریز 1323ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل

هنرستان موسیقى تبریز

دانشکده‌ی هنرهاى زیبای دانشگاه تهران  
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ی ویولن و سازهای خانواده‌ی ویولن
شغل و تخصص های دیگر متخصص و مدرس رشته‌ی آموزش موسیقی
سبک سنتی
گروه مقاله موسیقی
غلامحسین فخیمی‌کیا
غلامحسین فخیمی‌کیا


نوازنده‌ی ویولن و سازهای خانواده‌ی ویولن، متخصص و مدرس رشته‌ی آموزش موسیقی. پدرش که نوازندگى تنبک را نزد یکى از استادان قدیمى موسیقى آذربایجان فراگرفته بود، او را در سال اول افتتاح هنرستان موسیقى تبریز در این مدرسه ثبت نام کرد (1335). او تا پایان دوره‌ی اول متوسطه، به مدت پنج سال مشغول فراگیرى ویولن کلاسیک نزد استپان سانوسیان بود. سپس دوره‌ی دوم متوسطه را در دبیرستان فردوسى تبریز به پایان برد و همزمان در کلاس‏‌هاى شبانه‌ی هنرستان موسیقى نیز تحصیل کرد. وی در این دوره، در کنسرت‏‌هاى متعدد هنرستان موسیقى تبریز و کنسرت‏‌هاى فرهنگ و هنر استان آذربایجان شرقى شرکت کرده است. از فعالیت‌های دیگر او در این دوره به همکاری با ارکستر برنامه‌ی کودک و ارکستر جوانان رادیو تبریز می‌توان اشاره کرد. او همچنین عضو رسمى ارکستر شماره‌ی یک ایرانى (به سرپرستى ضیائى) و ارکستر آذربایجانى رادیو تبریز (به سرپرستى صفریان) بوده است. فخیمی در سال‌هاى آخر اقامتش در شهر تبریز، ارکستر بزرگ جوانان را تأسیس کرد.

وی در سال ١٣٤٧ به تهران رفت و فعالیت‏‌هاى خود را با همکارى در ارکستر جوانان رادیو آغاز کرد و همزمان در مهرماه همان سال با عنوان هنرآموز به استخدام وزارت فرهنگ و هنر درآمد. او طی سال‌های خدمتش در وزارت فرهنگ و هنر، چند دوره مسابقات هنرى دانش‌‏آموزان را داورى کرده است.

فخیمی‌کیا از سال ١٣٤٧ تا 1350 در کنسرواتوار تهران، نزد واهیک خوجایان و سراج مانوکیان به تکمیل مهارت‌های خود در نوازندگی ویولن و نزد یوسف یوسف‌‏زاده به یادگیری سلفژ و هارمونی پرداخته است. او طی دوران تحصیل رشته‌ی آموزش موسیقی در دانشکده‌ی هنرهاى زیبای دانشگاه تهران نیز از استادانی چون والود تارخانیان (نوازنده و مدرس ویولا)، هرمز فرهت، محمدتقى مسعودیه و در زمینه‌ی موسیقى کودکان از دکتر سعید خدیرى آموزش گرفته است.

از فعالیت‌های مهم فخیمى‏‌کیا، طی سال‌های 1348 تا ١٣٥٥ به این موارد می‌توان اشاره کرد: تدریس موسیقى در مرکز تربیت معلم، به مدت یک سال؛ آموزش موسیقى به کودکان در کارگاه موسیقى رادیو و تلویزیون؛ عضویت در ارکستر رودکى (به رهبرى حسین دهلوى- از سال ١٣٤٨ تا سال ١٣٥٠)؛ همکارى با ارکستر باربد و عضویت در ارکستر بزرگ رادیو ایران (به سرپرستى ایرج گلسرخى- از سال ١٣٤٩ تا سال ١٣٥٢) و عضویت در ارکستر شماره‌ی ٢ وزارت فرهنگ و هنر، به عنوان نوازنده ویولن آلتو، به مدت پنج سال. فخیمى‌کیا در مهرماه ١٣٥٥ به منظور تدریس و تشکیل گروه کر و ارکستر، عازم دانشسراى هنر شهر سنندج شد و مدتى بعد به ریاست دانشسراى هنر استان کردستان منصوب گردید. در تابستان سال ١٣٥٨ به تهران بازگشت و با سمت کارشناس موسیقى، فعالیت‏‌هاى خود را در اداره‌ی کل آموزش هنرى دنبال کرد. در سال ١٣٦١ به سرپرستى هنرستان هنرهاى زیبا در استان اصفهان منصوب شد. او پس از مراجعت از این شهر، در سال ١٣٦٢ در تهران ضمن کارهاى تحقیقاتى و پژوهش، در اداره‌ی کل پژوهش و آموزش هنرى وزارت ارشاد اسلامى، در هنرستان موسیقى ملی تهران نیز تدریس کرده و در آبان‏ سال ١٣٦٣ (تا سال 1374) ریاست هنرستان موسیقى به وی محول شده است.

غلامحسین فخیمى در سال ١٣٦٥ با همکارى دو نفر از دوستانش، اقدام به تأسیس مؤسسه‌ی آزاد آموزش موسیقى (با عنوان مؤسسه‌ی دوستداران هنر) کرد و در حال حاضر آموزشگاه موسیقی رودکی تحت نظر او اداره می‌شود.