ولی الله البرز

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۵:۵۷ توسط Mohammadi3 (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ولی‌الله البرز (1292- 1362ش)

ولی‌الله البرز
زادروز 1292ش
درگذشت 1362ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل مدرسه‌ی موزیک نظام
شغل و تخصص اصلی نوازنده‌ کلارینت
شغل و تخصص های دیگر آهنگ‌ساز
آثار دلم تنگ است (با صدای امین‌الله رشیدی و نوازندگی پرویز یاحقی، حبیب‌الله بدیعی، رضا یاوری، سلیمان روح‌افزا، عباس سلیمانی، مهدی تاكستانی، همایون خرم و ولی‌الله البرز)
گروه مقاله موسیقی
جوایز و افتخارات  


آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی ایرانی کلارینت. در شعبه‌ی موزيک نظام تحصیل کرد و همان‌جا نواختن کلارینت (قره‌نی) را آموخت.

البرز در مدرسه‌ی نظام به عنوان نوازنده‌ی کلارینت با گروه بالابان‌چی (به سرپرستی غلامحسین مین‌باشیان) همکاری می‌کرده است. پس از آن به آموزش سرود و موسيقی در مدارس و همکاری با ارکسترهای مختلف راديو (به عنوان نوازنده و تک‌نواز) پرداخت. با تشکيل ارکستر موسيقی قاجار در وزارت فرهنگ و هنر، رهبری اين ارکستر به البرز محول شد. او با انتخاب موسيقی و ترانه‌های مربوط به دوره‌ی قاجار و تنظيم قطعات برای ارکستر، در برنامه‌های تالار رودکی، تلويزيون و کنسرت‌های شهرستان‌ها شرکت داشته است.

البرز به عنوان کارشناس موسيقی، سال‌های زیادی در زمينه‌ی برنامه‌های آموزشی و تشکيل گروه موسيقی اداره‌ی فرهنگ و هنر اهواز فعاليت داشته و در این شهر کنسرت‌های صحنه‌ای و رادیویی زیادی اجرا کرده است. او در سال‌های 1342 و 1343ش برای آموزش و تشکيل گروه موسيقی و تئاتر در بيست و چهار مرکز فرهنگ و هنر شهرستان‌ها، اعتباراتی را تأمين کرد که باعث شد اين طرح تا سال 1357ش ارائه و اجرا شود.

البرز در سال‌های آخر فعاليتش در مرکز موسيقی اداره‌ی فرهنگ و هنر اهواز، چند قطعه تک‌نوازی با قره‌نی اجرا و ضبط کرده که نموداری است از تسلط او بر ربع پرده‌های رديف موسيقی سنتی. در واقع او جزء معدود نوازندگان قره‌نی بوده که چه با اجرای آواز و چه ارکسترال، موسيقی سنتی را با رعايت ربع پرده‌ها در رديف اجرا می‌کرده است.

از آثار او می‌توان به ضبط‌های راديويی و چند اجرای خصوصی اشاره کرد. صدای ساز البرز را همچنین در آلبوم دلم تنگ است (با آواز امین‌الله رشیدی و نوازندگی پرویز یاحقی، حبیب‌الله بدیعی، رضا یاوری، سلیمان روح‌افزا، عباس سلیمانی، مهدی تاکستانی و همایون خرم) می‌توان شنید.



منابع:

  • مردان موسیقی سنتی و نوین ایران [دوره‌ی 5جلدی]: حبیب‌الله نصیری‌فر، تهران: نگاه، چاپ هفتم: 1383.
  • abbaskhoshdel