پرش به محتوا

آخوند ملا محمد جعفر نراقی کاشانی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
آخوند ملا محمد جعفر نراقی کاشانی (    - ۱۲۷۳ق)
آخوند ملا محمد جعفر نراقی کاشانی (    - ۱۲۷۳ق)


عالم و عارف امامی٬ فرزند ملا محمد قاسم نراقی شیخ الاسلام.  
عالم و عارف امامی٬ فرزند ملا محمد قاسم نراقی شیخ‌الاسلام. پس از طی تحصیلات مقدماتی٬ برای تکمیل تحصیلات راهی نجف اشرف شد. در حوزهٔ درس [[صاحب جواهر|شیخ محمد حسن نجفی]]، صاحب کتاب فقهی [[جواهرالکلام]] و [[انصاری، شیخ مرتضی (بروجرد ۱۲۱۴ ـ نجف ۱۲۸۱ق)|شیخ مرتضی انصاری]] تلمذ کرد. مدت پنج سال در نجف به تحصیل پرداخت٬ سپس به کربلا رفت و آن‌جا از محضر درس [[رشتی، سید کاظم (رشت ۱۲۱۲ـ کربلا ۱۲۵۹ق)|سید کاظم رشتی]]٬ پیشوای [[شیخیه]] بهره‌مند شد. پس از مدتی، به ایران بازگشت. بعد از ازدواج با نوهٔ دختری [[نراقی، ملا احمد (نراق ۱۱۸۵ـ همان جا ۱۲۴۵ق)|آخوند ملا احمد نراقی]]، مجدد برای ادامه تحصیل به نجف اشرف رفت و پس از دو سال اقامت در آن‌جا، موفق به اخذ درجهٔ اجتهاد از شیخ محمد حسن صاحب جواهر شد. پس از آن، به ایران بازگشت و در کاشان به تدریس و رسیدگی به دعوای مردم پرداخت.  


پس از طی تحصیلات مقدماتی٬ برای تکمیل تحصیلات راهی نجف اشرف شد. در حوزهٔ درس [[صاحب جواهر|شیخ محمد حسن نجفی]]٬  صاحب کتاب فقهی [[جواهرالکلام]] و [[انصاری، شیخ مرتضی (بروجرد ۱۲۱۴ ـ نجف ۱۲۸۱ق)|شیخ مرتضی انصاری]] تلمذ کرد. مدت پنج سال در نجف به تحصیل پرداخت٬ سپس به کربلا رفت و آن جا از محضر درس [[رشتی، سید کاظم (رشت ۱۲۱۲ـ کربلا ۱۲۵۹ق)|سید کاظم رشتی]]٬ پیشوای [[شیخیه]] بهره مند شد. پس از مدتی٬ به ایران بازگشت.
طی مدت اقامتش در کاشان، کتاب ارشادالعباد را در اصول دین و نیز کشف‌العطا را در اخلاق نوشت. او پس از مطالعهٔ آثار [[احسایی، شیخ احمد (احسا ۱۱۶۶ـ مدینه ۱۲۴۱ق)|شیخ احمد احسایی]] و سید کاظم رشتی که از پیشوایان شیخیه بودند، متمایل به شیخیه و خودش نیز شیخی شد. او شاعر نیز بود و متخلص به ساقی. نسخهٔ خطی دیوان اشعارش به نام گلشن قدس، نزد بازماندگانش باقی است.
 
بعد از ازدواج با نوهٔ دختری [[نراقی، ملا احمد (نراق ۱۱۸۵ـ همان جا ۱۲۴۵ق)|آخوند ملا احمد نراقی]]٬ مجدد برای ادامه تحصیل به نجف اشرف رفت و پس از دو سال اقامت در آن جا٬ موفق به اخذ درجهٔ اجتهاد از شیخ محمد حسن صاحب جواهر شد. پس از آن٬ به ایران بازگشت و در کاشان به تدریس و رسیدگی به دعوای مردم پرداخت.
 
طی مدت اقامتش در کاشان٬ کتاب ارشادالعباد را در اصول دین و نیز کشف العطا را در اخلاق نوشت. او پس از مطالعهٔ آثار [[احسایی، شیخ احمد (احسا ۱۱۶۶ـ مدینه ۱۲۴۱ق)|شیخ احمد احسایی]] و سید کاظم رشتی که از پیشوایان شیخیه بودند٬ متمایل به شیخیه و خودش نیز شیخی شد.
 
او شاعر نیز بود و متخلص به ساقی. نسخهٔ خطی دیوان اشعارش به نام گلشن قدس٬ نزد بازماندگانش باقی است.  


او را به قتل رساندند. در سر قبر آقا در جنوب تهران مدفون است.   
او را به قتل رساندند. در سر قبر آقا در جنوب تهران مدفون است.   


<br />
<br />
سرویراستار، ویراستار
۳۶٬۹۱۸

ویرایش