آرش (نشریه): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:




نشریۀ هنری و ادبی، چاپ تهران. به صاحب‌امتیازی فاطمه نراقی و زیرنظر سیروس طاهباز، در آبان ۱۳۴۰، منتشر شد. گرچه در شناسنامۀ آن مجله‌ای هفتگی قید شده بود، اما این اتفاق نیفتاد. با انتشار شمارۀ هفتم، در زمستان ۱۳۴۲، انتشار آن متوقف شد. دورۀ دوم از تیر ۱۳۴۳ آغاز و تا اسفند ۱۳۴۵ (شش شماره) ادامه یافت. نوع مطالب و صفحه‌آرایی این دوره نیز همچون دورۀ اول است، اما از نظر محتوا غنی‌تر و یکی از مجموعه‌های منتخب ادبیات معاصر به‌شمار می‌آید. دورۀ سوم آن نیز زیرنظر شورای نویسندگان و با همکاری اسلام کاظمیه، از بهمن ۱۳۴۶ تا زمستان ۱۳۵۰ش (شمارۀ یک تا هفت)، انتشار یافت. این دورۀ ''آرش'' بیشتر شامل مطالب اجتماعی بود تا ادبی و هنری. شمارۀ پنجم این دوره، که با اقبال فراوان روبه‌رو شد، ویژۀ صمد بهرنگی بود و شک رژیم پهلوی را برانگیخت. شمارۀ ششم با تردید چاپ شد چنان‌که در سرمقالۀ آن نوشته شد که دست‌اندکاران آن مطمئن نیستند مجله به‌دست مردم برسد. شمارۀ هفتم عنوان ''کتاب رز'' را داشت، اما شکل و شمایل آن گویای این نکته بود که این مجموعه، ''آرش'' توقیف‌شده‌ای است که به نام ''کتاب رز'' انتشار می‌یابد.
 
نشریۀ هنری و ادبی، چاپ [[تهران، شهر|تهران]]. به صاحب‌امتیازی فاطمه نراقی و زیر نظر [[طاهباز، سیروس (بندر انزلی ۱۳۱۸ـ تهران ۱۳۷۷ش)|سیروس طاهباز]]، در آبان ۱۳۴۰ش، منتشر شد. گرچه در شناسنامۀ آن مجله‌ای هفتگی قید شده بود، اما این اتفاق نیفتاد. با انتشار شمارۀ هفتم، در زمستان ۱۳۴۲ش، انتشار آن متوقف شد. دورۀ دوم از تیر ۱۳۴۳ش آغاز و تا اسفند ۱۳۴۵ش (شش شماره) ادامه یافت. نوع مطالب و صفحه‌آرایی این دوره نیز همچون دورۀ اول است، اما از نظر محتوا غنی‌تر و یکی از مجموعه‌های منتخب ادبیات معاصر به‌شمار می‌آید. دورۀ سوم آن نیز زیرنظر شورای نویسندگان و با همکاری [[کاظمیه، اسلام (تهران ۱۳۱۵ـ پاریس ۱۳۷۶ش)|اسلام کاظمیه]]، از بهمن ۱۳۴۶ش تا زمستان ۱۳۵۰ش (شمارۀ یک تا هفت)، انتشار یافت. این دورۀ ''آرش'' بیشتر شامل مطالب اجتماعی بود تا ادبی و هنری. شمارۀ پنجم این دوره، که با اقبال فراوان روبه‌رو شد، ویژۀ [[بهرنگی، صمد (تبریز ۱۳۱۸ـ ۱۳۴۷ش)|صمد بهرنگی]] بود و شک رژیم [[پهلوی، سلسله (۱۳۰۴ـ۱۳۵۷ش)|پهلوی]] را برانگیخت. شمارۀ ششم با تردید چاپ شد چنان‌که در سرمقالۀ آن نوشته شد که دست‌اندکاران آن مطمئن نیستند مجله به‌دست مردم برسد. شمارۀ هفتم عنوان ''کتاب رز'' را داشت، اما شکل و شمایل آن گویای این نکته بود که این مجموعه، ''آرش'' توقیف‌شده‌ای است که به نام ''کتاب رز'' انتشار می‌یابد.


 
 
----
----
[[Category:رسانه ها و ارتباطات]] [[Category:رسانه های نوشتاری ایران]]
[[Category:رسانه ها و ارتباطات]] [[Category:رسانه های نوشتاری ایران]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۱۱

آرش (نشریه) Arash (journal)


نشریۀ هنری و ادبی، چاپ تهران. به صاحب‌امتیازی فاطمه نراقی و زیر نظر سیروس طاهباز، در آبان ۱۳۴۰ش، منتشر شد. گرچه در شناسنامۀ آن مجله‌ای هفتگی قید شده بود، اما این اتفاق نیفتاد. با انتشار شمارۀ هفتم، در زمستان ۱۳۴۲ش، انتشار آن متوقف شد. دورۀ دوم از تیر ۱۳۴۳ش آغاز و تا اسفند ۱۳۴۵ش (شش شماره) ادامه یافت. نوع مطالب و صفحه‌آرایی این دوره نیز همچون دورۀ اول است، اما از نظر محتوا غنی‌تر و یکی از مجموعه‌های منتخب ادبیات معاصر به‌شمار می‌آید. دورۀ سوم آن نیز زیرنظر شورای نویسندگان و با همکاری اسلام کاظمیه، از بهمن ۱۳۴۶ش تا زمستان ۱۳۵۰ش (شمارۀ یک تا هفت)، انتشار یافت. این دورۀ آرش بیشتر شامل مطالب اجتماعی بود تا ادبی و هنری. شمارۀ پنجم این دوره، که با اقبال فراوان روبه‌رو شد، ویژۀ صمد بهرنگی بود و شک رژیم پهلوی را برانگیخت. شمارۀ ششم با تردید چاپ شد چنان‌که در سرمقالۀ آن نوشته شد که دست‌اندکاران آن مطمئن نیستند مجله به‌دست مردم برسد. شمارۀ هفتم عنوان کتاب رز را داشت، اما شکل و شمایل آن گویای این نکته بود که این مجموعه، آرش توقیف‌شده‌ای است که به نام کتاب رز انتشار می‌یابد.