استوارد، جولین (۱۹۰۲ـ۱۹۷۲): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۱: خط ۲۱:
|سمت =
|سمت =
|جوایز و افتخارات =
|جوایز و افتخارات =
|آثار =فرهنگ امریکای جنوبی (۱۹۴۹)- پژوهش پیمایشی، نظریه و عمل (۱۹۵۰)
|آثار =فرهنگ امریکای جنوبی (۱۹۴۹)؛ پژوهش پیمایشی، نظریه و عمل (۱۹۵۰)؛ نظریۀ تغییر فرهنگی (۱۹۵۵)؛ قوم پوئرتوریکو: پژوهشی در زمینۀ انسان‌شناسی اجتماعی (۱۹۵۶)
|خویشاوندان سرشناس =
|خویشاوندان سرشناس =
|گروه مقاله =مردم شناسی
|گروه مقاله =مردم شناسی
خط ۲۹: خط ۲۹:
|پست تخصصی =
|پست تخصصی =
|باشگاه =
|باشگاه =
}}انسان‌شناس امریکایی. از دانشگاه‌های کورنل<ref>Cornell
}}انسان‌شناس امریکایی. از دانشگاه‌های [[دانشگاه کورنل|کورنل]]<ref>Cornell
 
</ref> (۱۹۲۵) و [[دانشگاه کالیفرنیا|کالیفرنیا]] (دکتری، ۱۹۲۹) مدرک گرفت. از ۱۹۲۸ تا ۱۹۳۰ در [[دانشگاه میشیگان]]، از ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۲ در [[دانشگاه کلمبیا]] و از ۱۹۵۲ تا پایان عمر در دانشگاه ایلینوی و چند دانشگاه دیگر امریکا تدریس کرد. پژوهش‌های باستان‌شناختی و قوم‌نگاشتی را باهم انجام می‌داد. در مؤسسۀ اسمیتسونی<ref>Smithsonian Institution  
</ref> (۱۹۲۵) و کالیفرنیا (دکتری، ۱۹۲۹) مدرک گرفت. از ۱۹۲۸ تا ۱۹۳۰ در دانشگاه میشیگان، از ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۲ در دانشگاه کلمبیا و از ۱۹۵۲ تا پایان عمر در دانشگاه ایلینوی و چند دانشگاه دیگر امریکا تدریس کرد. پژوهش‌های باستان‌شناختی و قوم‌نگاشتی را باهم انجام می‌داد. در مؤسسۀ اسمیتسونی<ref>Smithsonian Institution  
</ref> فعالیت انسان‌شناختی داشت (۱۹۳۵ـ۱۹۴۳)، در دفتر قوم‌شناسی امریکا<ref>Bureau of American Ethnology </ref> کتابی عظیم با نام ''راهنمای سرخ‌پوستان امریکای جنوبی''<ref>''Handbook of South American Indians''</ref> (۷ جلد، ۱۹۴۶ـ‌۱۹۵۹) تألیف کرد و مدیریت «انستیتوی انسان‌شناسی اجتماعی<ref> Institute of Social Anthropology </ref>» را نیز از ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۶ برعهده داشت. اِستوارد مفهوم تکامل فرهنگی چند خطی را مطرح کرد. برطبق این مفهوم، افزایش پیچیدگی فرهنگی در جوامع مختلف به نحو‌های گوناگون بروز می‌کند. او بر اهمیت بوم‌شناسی فرهنگی، یعنی شیوه‌ای که براساس آن انطباق با محیط سبب تغییر فرهنگی می‌شود، نیز تأکید می‌کرد. علایق پژوهشی او هم جوامع سنّتی و هم جوامع جدید را شامل می‌شد. از آثارش: ''فرهنگ امریکای جنوبی''<ref>''South American Culture'' </ref> (۱۹۴۹)؛ ''پژوهش پیمایشی، نظریه و عمل''<ref>''Area Research, Theory and Practice'' </ref> (۱۹۵۰)؛ ''نظریۀ تغییر فرهنگی''<ref>''Theory of Culture Change''</ref> (۱۹۵۵)؛ ''قوم پوئرتوریکو: پژوهشی در زمینۀ انسان‌شناسی اجتماعی''<ref>''The People of Puerto Rico: A Study in Social Anthropology''</ref> (۱۹۵۶).
 
</ref> فعالیت انسان‌شناختی داشت (۱۹۳۵ـ۱۹۴۳)، در دفتر قوم‌شناسی امریکا<ref>Bureau of American Ethnology </ref> کتابی عظیم با نام ''راهنمای سرخ‌پوستان امریکای جنوبی''<ref>''Handbook of South American Indians''</ref> (۷ جلد، ۱۹۴۶ـ‌۱۹۵۹) تألیف کرد و مدیریت «انستیتوی انسان‌شناسی اجتماعی<ref> Institute of Social Anthropology </ref>» را نیز از ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۶ برعهده داشت. اِستوارد مفهوم تکامل فرهنگی چند خطی را مطرح کرد. برطبق این مفهوم، افزایش پیچیدگی فرهنگی در جوامع مختلف به‌نحو‌های گوناگون بروز می‌کند. او بر اهمیت بوم‌شناسی فرهنگی، یعنی شیوه‌ای که براساس آن انطباق با محیط سبب تغییر فرهنگی می‌شود، نیز تأکید می‌کرد. علایق پژوهشی او هم جوامع سنّتی و هم جوامع جدید را شامل می‌شد. از آثارش: ''فرهنگ امریکای جنوبی''<ref>''South American Culture'' </ref> (۱۹۴۹)؛ ''پژوهش پیمایشی، نظریه و عمل''<ref>''Area Research, Theory and Practice'' </ref> (۱۹۵۰)؛ ''نظریۀ تغییر فرهنگی''<ref>''Theory of Culture Change''</ref> (۱۹۵۵)؛ ''قوم پوئرتوریکو: پژوهشی در زمینۀ انسان‌شناسی اجتماعی''<ref>''The People of Puerto Rico: A Study in Social Anthropology''</ref> (۱۹۵۶).


&nbsp;
&nbsp;
خط ۳۹: خط ۳۷:
----
----


[[Category:مردم شناسی]] [[Category:انسان شناسی و مردم شناسی]]
[[Category:مردم شناسی]]  
[[Category:انسان شناسی و مردم شناسی]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۳۵

اِستوارد، جولیَن (۱۹۰۲ـ۱۹۷۲)(Steward, Julian)

جولین استوارد
Julian Steward
زادروز ۱۸۹۶م
درگذشت ۱۹۷۲م
ملیت امریکایی
تحصیلات و محل تحصیل کالیفرنیا (دکتری، ۱۹۲۹)
شغل و تخصص اصلی انسان شناس
آثار فرهنگ امریکای جنوبی (۱۹۴۹)؛ پژوهش پیمایشی، نظریه و عمل (۱۹۵۰)؛ نظریۀ تغییر فرهنگی (۱۹۵۵)؛ قوم پوئرتوریکو: پژوهشی در زمینۀ انسان‌شناسی اجتماعی (۱۹۵۶)
گروه مقاله مردم شناسی

انسان‌شناس امریکایی. از دانشگاه‌های کورنل[۱] (۱۹۲۵) و کالیفرنیا (دکتری، ۱۹۲۹) مدرک گرفت. از ۱۹۲۸ تا ۱۹۳۰ در دانشگاه میشیگان، از ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۲ در دانشگاه کلمبیا و از ۱۹۵۲ تا پایان عمر در دانشگاه ایلینوی و چند دانشگاه دیگر امریکا تدریس کرد. پژوهش‌های باستان‌شناختی و قوم‌نگاشتی را باهم انجام می‌داد. در مؤسسۀ اسمیتسونی[۲] فعالیت انسان‌شناختی داشت (۱۹۳۵ـ۱۹۴۳)، در دفتر قوم‌شناسی امریکا[۳] کتابی عظیم با نام راهنمای سرخ‌پوستان امریکای جنوبی[۴] (۷ جلد، ۱۹۴۶ـ‌۱۹۵۹) تألیف کرد و مدیریت «انستیتوی انسان‌شناسی اجتماعی[۵]» را نیز از ۱۹۴۳ تا ۱۹۴۶ برعهده داشت. اِستوارد مفهوم تکامل فرهنگی چند خطی را مطرح کرد. برطبق این مفهوم، افزایش پیچیدگی فرهنگی در جوامع مختلف به نحو‌های گوناگون بروز می‌کند. او بر اهمیت بوم‌شناسی فرهنگی، یعنی شیوه‌ای که براساس آن انطباق با محیط سبب تغییر فرهنگی می‌شود، نیز تأکید می‌کرد. علایق پژوهشی او هم جوامع سنّتی و هم جوامع جدید را شامل می‌شد. از آثارش: فرهنگ امریکای جنوبی[۶] (۱۹۴۹)؛ پژوهش پیمایشی، نظریه و عمل[۷] (۱۹۵۰)؛ نظریۀ تغییر فرهنگی[۸] (۱۹۵۵)؛ قوم پوئرتوریکو: پژوهشی در زمینۀ انسان‌شناسی اجتماعی[۹] (۱۹۵۶).

 


  1. Cornell
  2. Smithsonian Institution
  3. Bureau of American Ethnology
  4. Handbook of South American Indians
  5. Institute of Social Anthropology
  6. South American Culture
  7. Area Research, Theory and Practice
  8. Theory of Culture Change
  9. The People of Puerto Rico: A Study in Social Anthropology