بندر گناوه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:


بندر گَناوِه <br>
بندر گَناوِه <br>
<p>بندرشهری در نواحی شمالی [[بوشهر، استان|استان بوشهر]] و مرکز اداری شهرستان [[گناوه]]. با ارتفاعی حدود پنج متر، در دشتی ساحلی در ۷۲۸کیلومتری جنوب غربی تهران و ۷۱کیلومتری شمال غربی [[بوشهر، شهر|بوشهر]]، سر راه بوشهر به [[دوگنبدان]] و بندر دیلم، در ساحل خلیج فارس، قرار دارد. اقلیم این شهر بسیار گرم و خشک و جمعیت آن 73,472نفر است (۱۳9۵ش). </p>
بندرشهری در نواحی شمالی [[بوشهر، استان|استان بوشهر]] و مرکز اداری شهرستان [[گناوه]]. با ارتفاعی حدود پنج متر، در دشتی ساحلی در ۷۲۸کیلومتری جنوب غربی تهران و ۷۱کیلومتری شمال غربی [[بوشهر، شهر|بوشهر]]، سر راه بوشهر به [[دوگنبدان]] و بندر دیلم، در ساحل خلیج فارس، قرار دارد. اقلیم این شهر بسیار گرم و مرطوب و جمعیت آن 73,472نفر است (۱۳9۵ش). گناوه نخلستان‌های زیاد و خرمای مرغوبی دارد. مردم این شهر عمدتاً لر و شیعی‌مذهب و شغل غالب آنها صید ماهی و میگو، تجارت و حمل و نقل دریایی است.
<p></p>
<p></p>
<p>'''تاریخچه'''</p>
<p>'''تاریخچه'''</p>

نسخهٔ ‏۳۰ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۱۲

بندر گَناوِه
بندرشهری در نواحی شمالی استان بوشهر و مرکز اداری شهرستان گناوه. با ارتفاعی حدود پنج متر، در دشتی ساحلی در ۷۲۸کیلومتری جنوب غربی تهران و ۷۱کیلومتری شمال غربی بوشهر، سر راه بوشهر به دوگنبدان و بندر دیلم، در ساحل خلیج فارس، قرار دارد. اقلیم این شهر بسیار گرم و مرطوب و جمعیت آن 73,472نفر است (۱۳9۵ش). گناوه نخلستان‌های زیاد و خرمای مرغوبی دارد. مردم این شهر عمدتاً لر و شیعی‌مذهب و شغل غالب آنها صید ماهی و میگو، تجارت و حمل و نقل دریایی است.

تاریخچه

گَناوِ یا گَنابِه و نیز جَنابِه از شهرهای قدیمی خلیج فارس و جنوب ایران است. بعضی از تاریخ‌نگاران، از جمله یاقوت حموی، بنای شهر را به گنابه، پسر تهمورث، نسبت می‌دهند. این شهر در ۱۸ق به تصرف اعراب مسلمان درآمد. ابوسعید جَنابی، رهبر قرمطیان، از همین شهر برخاسته است.