فیض آباد (هند): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
فیض‌آباد (هند)
فیض‌آباد (هند)


شهری در اوتارپرادش هند، با ۱۷۸هزار نفر جمعیت (۱۹۹۱). در رأس بخش قابل کشتی‌رانی رود گاگرا<ref>Ghagara River</ref> قرار دارد و دارای پالایشگاه شکر، و مرکز فروش محصولات کشاورزی است. سعادت خان برهان‌الملک، از خاندانی از سادات نیشابور، در ۱۱۳۲ق این شهر را بنا کرد. فیض‌آباد از ۱۷۲۴ـ۱۷۲۵ پایتخت اوده<ref>Oudh </ref> بود. فرمانروایان آن باغ‌ها و بازارهای فراوان در شهر ایجاد کردند. شجاع‌الدوله، سومین نواب، که بیشتر در لکهنو<ref>Lucknow</ref> اقامت داشت، با شکست از انگلیسی‌ها (۱۷۶۶) به فیض‌آباد نقل مکان کرد. در ۱۱۸۹م، آصف‌الدوله، چهارمین نواب، لکهنو را مقر خود قرار داد و از اهمیت فیض‌آباد کاسته شد. انگلستان در ۱۸۴۷، اوده را به قلمرو خود منضم کرد و فیض‌آباد دوباره رونق گرفت. مزار شجاع‌الدوله و همسرش، بهوبیگم، از اماکن تاریخی این شهر است. شهر باستانی آیودهیا را نیز شامل می‌شود.
شهری در [[اوتارپرادش]] [[هند]]، با ۱۷۸هزار نفر جمعیت (۱۹۹۱). در رأس بخش قابل کشتی‌رانی رود [[گاگرا]]<ref>Ghagara River</ref> قرار دارد و دارای پالایشگاه شکر، و مرکز فروش محصولات کشاورزی است. سعادت خان برهان‌الملک، از خاندانی از سادات [[نیشابور، شهر|نیشابور]]، در ۱۱۳۲ق این شهر را بنا کرد. فیض‌آباد از ۱۷۲۴ـ۱۷۲۵ پایتخت [[اوده]]<ref>Oudh </ref> بود. فرمانروایان آن باغ‌ها و بازارهای فراوان در شهر ایجاد کردند. شجاع‌الدوله، سومین نواب، که بیشتر در [[لکهنو]]<ref>Lucknow</ref> اقامت داشت، با شکست از انگلیسی‌ها (۱۷۶۶) به فیض‌آباد نقل مکان کرد. در ۱۱۸۹م، آصف‌الدوله، چهارمین نواب، لکهنو را مقر خود قرار داد و از اهمیت فیض‌آباد کاسته شد. [[انگلستان]] در ۱۸۴۷، اوده را به قلمرو خود منضم کرد و فیض‌آباد دوباره رونق گرفت. مزار شجاع‌الدوله و همسرش، بهوبیگم، از اماکن تاریخی این شهر است. شهر باستانی [[آیودهیا]] را نیز شامل می‌شود.


&nbsp;
&nbsp;

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۳۸

فیض‌آباد (هند)

شهری در اوتارپرادش هند، با ۱۷۸هزار نفر جمعیت (۱۹۹۱). در رأس بخش قابل کشتی‌رانی رود گاگرا[۱] قرار دارد و دارای پالایشگاه شکر، و مرکز فروش محصولات کشاورزی است. سعادت خان برهان‌الملک، از خاندانی از سادات نیشابور، در ۱۱۳۲ق این شهر را بنا کرد. فیض‌آباد از ۱۷۲۴ـ۱۷۲۵ پایتخت اوده[۲] بود. فرمانروایان آن باغ‌ها و بازارهای فراوان در شهر ایجاد کردند. شجاع‌الدوله، سومین نواب، که بیشتر در لکهنو[۳] اقامت داشت، با شکست از انگلیسی‌ها (۱۷۶۶) به فیض‌آباد نقل مکان کرد. در ۱۱۸۹م، آصف‌الدوله، چهارمین نواب، لکهنو را مقر خود قرار داد و از اهمیت فیض‌آباد کاسته شد. انگلستان در ۱۸۴۷، اوده را به قلمرو خود منضم کرد و فیض‌آباد دوباره رونق گرفت. مزار شجاع‌الدوله و همسرش، بهوبیگم، از اماکن تاریخی این شهر است. شهر باستانی آیودهیا را نیز شامل می‌شود.

 


  1. Ghagara River
  2. Oudh
  3. Lucknow