مهرداد دلنوازی

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
مهرداد دلنوازی
زادروز تهران 3 دی 1338ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل هنرستان موسیقی ملی  
شغل و تخصص اصلی آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی تار
سبک سنتی
آثار آلبوم‌های آتش دل، مویه، صدای زنگ، خزان عشق، ای عاشقان، سلسه‌ی موی دوست، شقایق، سارنگ، نوبهار و نیاز ابدی
گروه مقاله موسیقی
جوایز و افتخارات مدرک درجه‌ی یک هنر (معادل دکترا) از طرف شورای ارزش‌یابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
مهرداد دلنوازی
مهرداد دلنوازی

مهرداد دلنوازى (تهران 3 دی 1338ش- )


نوازنده‌ی تار و آهنگ‌ساز ایرانی. پس از گذراندن دوران تحصیلات ابتدایى، به هنرستان موسیقى ملى رفت (1349). در هنرستان علاوه بر آموزش‌های تئوریک و عمومی (قواعد، اصول، ضرب و وزن‌شناسی)، ردیف‏‌هاى آقا حسینقلى و على‏‌اكبر خان شهنازى و تکنیک‌های موسیقی را زیر نظر حبیب‌الله صالحى و هوشنگ ظریف فراگرفت. پس از پایان هنرستان، که مصادف بود با انقلاب فرهنگی و تعطیل شدن دانشگاه موسیقی، در کلاس خصوصی اساتیدی چون حسین دهلوی و فرامرز پایور با اصول و مبانی آهنگ‌سازی، پیش‌درآمدها، رنگ‌ها و قطعات مجلسی آشنا شد.

او در سال 1358 در مركز حفظ و اشاعه‌ی موسیقى سنتى آغاز به كار كرد. از سال تحصیلى 1364- 1365 برای تدریس تار به هنرستان سرود و آهنگ‌هاى انقلابى دختران رفت و سپس در سال 1370 هنرستان سرود و آهنگ‌هاى انقلابى پسران نیز از او براى تدریس دعوت کرد. دلنوازى در مركز حفظ و اشاعه‌ی موسیقى سنتى قطعات زیادى (بیش‌تر از 200 قطعه) را تنظیم و آهنگ‌سازى كرده كه این قطعات را با اركسترى كه خود سرپرستى آن را بر عهده داشته اجرا و ضبط نموده است. او از سال 1386 در وزارت ارشاد اسلامى در گروه صبا مشغول به كار شد و به همراه همین گروه از طرف همان وزارتخانه به كشور یونان سفر كرد. دلنوازی در سال 1382 از طرف شورای ارزش‌یابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدرک درجه‌ی یک هنری (معادل دکترا) را دریافت کرده. وی هم‌‏اكنون در دانشگاه هنر، به سرپرستى گروه هم‌نوازى آن دانشگاه گمارده شده است.

از دلنوازی کتاب‌هایی در زمینه‌ی آموزش تار و سنتور و ردیف‌های موسیقی ایرانی با عناوین به زندان (برای ساز تار و سنتور)، سارنگ (برای ساز تار و سنتور)، ققنوس (قطعاتی برای ساز تار) و... منتشر شده است. همچنین از وی، از سال 1358 که در مرکز حفظ و اشاعه‌ی موسیقی کار می‌کند تاکنون، ده‌ها آلبوم موسیقی باکلام و بدون کلام منتشر شده است که به برخی‌شان اشاره می‌کنیم: آتش دل، مویه، صدای زنگ، خزان عشق، ای عاشقان، سلسله‌ی موی دوست، شقایق، سارنگ، نوبهار و نیاز ابدی.