گیومن، ژان باپتیست آرمان (۱۸۴۱ـ۱۹۲۷): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:
گیومَن، ژان باپتیسْت آرْمان (۱۸۴۱ـ۱۹۲۷)(Guillaumin, Jean Baptiste Armand)
گیومَن، ژان باپتیسْت آرْمان (۱۸۴۱ـ۱۹۲۷)(Guillaumin, Jean Baptiste Armand)


نقاش امپرسیونیستِ<ref>Impressionist</ref> فرانسوی. بیشتر منظره‌پرداز بود، و اغلب با سزان<ref>Cézanne
نقاش [[امپرسیونیسم|امپرسیونیستِ]]<ref>Impressionist</ref> فرانسوی. بیشتر منظره‌پرداز بود، و اغلب با [[سزان، پل (۱۸۳۹ـ۱۹۰۶)|سزان]]<ref>Cézanne
 
</ref> و [[پیسارو، کامی (۱۸۳۰ـ۱۹۰۳)|پیسارو]]<ref> Pissaro </ref> کار می‌کرد. تحت تعلیم پیسارو سبکی پدید آورد که آمیزه‌ای بود از جلوه‌های بافت‌ها و رنگ‌های تابناک. در ۱۸۷۴ در نخستین نمایشگاه امپرسیونیست‌ها شرکت جست، و در ۱۸۸۴ تنها فردی از آن‌ها بود که آثارش را با نئوامپرسیونیست<ref>neo-Impressionist </ref>ها در سالن نقاشان مستقل<ref>Salon des Indépendants</ref> ـ که تازه تأسیس شده بود ـ به‌نمایش گذاشت. در دهۀ ۱۸۸۰ با تأثیر از [[ون گوگ، ونسان (۱۸۵۳ـ۱۸۹۰)|ون‌گوگ]]<ref> Van Gogh </ref>، [[سورا، ژرژ (۱۸۵۹ـ۱۸۹۱)|سورا]]<ref>Seurat </ref>، و [[سینیاک، پل (۱۸۶۳ـ۱۹۳۵)|سینیاک]]<ref>Signac</ref>، به رنگ‌هایی غلیظ و براق روی آورد.
</ref> و پیسارو<ref> Pissaro </ref> کار می‌کرد. تحت تعلیم پیسارو سبکی پدید آورد که آمیزه‌ای بود از جلوه‌های بافت‌ها و رنگ‌های تابناک. در ۱۸۷۴ در نخستین نمایشگاه امپرسیونیست‌ها شرکت جست، و در ۱۸۸۴ تنها فردی از آن‌ها بود که آثارش را با نئوامپرسیونیست<ref>neo-Impressionist </ref>ها در سالن نقاشان مستقل<ref>Salon des Indépendants</ref> ـ که تازه تأسیس شده بود ـ به‌نمایش گذاشت. در دهۀ ۱۸۸۰ با تأثیر از ون‌گوگ<ref> Van Gogh </ref>، سورا<ref>Seurat </ref>، و سینیاک<ref>Signac</ref>، به رنگ‌هایی غلیظ و براق روآورد.


&nbsp;
&nbsp;
خط ۱۰: خط ۹:
----
----


[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]] [[Category:قرن 20 - اشخاص]]
[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]]  
[[Category:قرن 20 - اشخاص]]
<references />

نسخهٔ ‏۲۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۲۴

گیومَن، ژان باپتیسْت آرْمان (۱۸۴۱ـ۱۹۲۷)(Guillaumin, Jean Baptiste Armand)

نقاش امپرسیونیستِ[۱] فرانسوی. بیشتر منظره‌پرداز بود، و اغلب با سزان[۲] و پیسارو[۳] کار می‌کرد. تحت تعلیم پیسارو سبکی پدید آورد که آمیزه‌ای بود از جلوه‌های بافت‌ها و رنگ‌های تابناک. در ۱۸۷۴ در نخستین نمایشگاه امپرسیونیست‌ها شرکت جست، و در ۱۸۸۴ تنها فردی از آن‌ها بود که آثارش را با نئوامپرسیونیست[۴]ها در سالن نقاشان مستقل[۵] ـ که تازه تأسیس شده بود ـ به‌نمایش گذاشت. در دهۀ ۱۸۸۰ با تأثیر از ون‌گوگ[۶]، سورا[۷]، و سینیاک[۸]، به رنگ‌هایی غلیظ و براق روی آورد.

 


  1. Impressionist
  2. Cézanne
  3. Pissaro
  4. neo-Impressionist
  5. Salon des Indépendants
  6. Van Gogh
  7. Seurat
  8. Signac