علی اکبر کردبچه

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
علی‌اکبر کردبچه
زادروز تهران 1325ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل لیسانس موسیقی- هنرستان عالی موسیقی  
شغل و تخصص اصلی رهبر ارکسترهای نظامی، نوازنده‌ی کلارینت و آهنگ‌ساز
سبک سنتی- کلاسیک
آثار آهنگ‏‌های«مارش آژیر»، «رزم‌‏آوران» و سرودهای «در عزا»، «نیروى انتظامى»
گروه مقاله موسیقی
جوایز و افتخارات نشان درجه‌ی یک هنری (معادل دکترا) از شورای ارزش‌یابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

على‌‏اكبر كردبچه (تهران 1325ش- )


رهبر ارکسترهای نظامی، نوازنده‌ی کلارینت و آهنگ‌ساز ایرانی. پدربزرگش، علی جان کردبچه، از نوازندگان برجسته‌ی تار و سرنای دوره‌ی قاجار و پدرش، علی‌اصغر کردبچه، از اولین نوازندگان رادیو بوده است. ردیف‏‌هاى موسیقى ایرانى و نوازندگى تار را از کودکی نزد پدرش یاد گرفت. در سال 1338 پس از گذراندن تحصیلات ابتدایى وارد هنرستان عالى موسیقى شد و پس از گذراندن سه سال اول هنرستان، در رشته‌ی ریاضى ادامه تحصیل داد.

کردبچه در سال 1346 به عنوان نوازنده‌ی کلارینت به استخدام موزیك شهربانى درآمده. در سال 1354 از هنرستان عالى موسیقى لیسانس موسیقى نظام گرفت و بلافاصله معاون و بعدتر فرمانده‌ی دسته‌ی موزیك شهربانی شد. او در این دوره نزد اساتیدی مثل مرتضی حنانه، غلامحسین بنان، مرتضی جعفری، حسین تهرانی، حسن رادمرد، غلامحسین غریب، فرهاد فخرالدینی، هوشنگ استوار و رحمت افشار آموزش دیده است. ساختن آهنگ‏‌هایى چون «مارش آژیر»، «رزم‌‏آوران» و سرودهای «در عزا»، «نیروى انتظامى» و چندین قطعه‌ی دیگر از فعالیت‏‌هاى کردبچه در زمینه‌ی آهنگ‌سازی است. او بیشتر از دویست قطعه از آهنگ‌سازان ایران و خارجى را براى اركسترهای نظام تنظیم و اجرا کرده است.

کردبچه دارای نشان درجه‌ی یک هنری (معادل دکترا) از شورای ارزش‌یابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. از دیگر افتخارات او به دریافت جایزه‌ی نخست و تندیس جشنواره‌های موسیقی دفاع مقدس در سال‌های 1372، 1374، 1376 و 1378 با ارکستر دانشگاه پلیس و کسب تندیس و لوح افتخار رتبه‌ی نخست رهبر برگزیده، در جشنواره‌ی موسیقی دفاع مقدس سال 1376 می‌توان اشاره کرد.

از فعالیت‌های مهم کردبچه به این موارد می‌توان اشاره کرد: معاونت و رهبری ارکستر نظامی دانشگاه علوم انتظامی (1357- 1380)، تاسیس گروه هنر در دانشگاه علوم انتظامی، مؤسس و رئیس هنرستان موزیک دانشگاه علوم انتظامی، تدریس در دانشگاه هنر (1379 و 1380) و عضویت در هیات مدیره و مدیر کمیته‌ی نوازندگان سازهای کلاسیک در خانه‌ی موسیقی.