گارنیک درهاکوپیان

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
گارنیک درهاکوپیان
زادروز مراغه 1323ش
ملیت ایرانی
تحصیلات و محل تحصیل کارشناسی گرافیک- دانشکده‌‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران
شغل و تخصص اصلی نقاش
گروه مقاله نگارگری و مجسمه‌سازی
جوایز و افتخارات  
گارنیک درهاکوپیان
درهاکوپیان در کنار یکی از آثارش
از آثار هنرمند
از آثار هنرمند

گارنیک درهاکوپیان (مراغه 1323ش- )


نقاش، گرافیست و معمار ارمنی‌تبار ایرانی. او در هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران تحصیل کرده و همچنین فارغ‌التحصیل دانشکده‌ی هنرهای زیبا در رشته‌ی گرافیک است.

گارنیک علاوه بر برگزاری نمایشگاه انفرادی در گالری سیحون در سال 1354، در چند نمایشگاه گروهی نیز شرکت داشته است. از جمله در سال 1345 در نمایشگاه گروهی سیاری که در اهواز، آبادان، آغاجری و مسجدسلیمان برگزار شد و همچنین در نمایشگاه‌های گروهی‌ در گالری صبا (1344)، هنرستان هنرهای زیبای پسران و در خانه‌ی جوانان شرکت کرد. از دیگر مشارکت‌های او می‌توان به این موارد اشاره کرد: نمایشگاه فضای باز پارک پهلوی (ولی‌عصر کنونی- 1348)، صدمین نمایشگاه تالار ایران در نخستین نمایشگاه بین‌المللی تهران (1353) و در بازار هنری بال سوئیس در سال 1353. گارنیک همچنین در فاصله‌ی سال‌های 1347 تا 1354 در نمایشگاه‌های تالار ایران حضور و مشارکت داشته است.

درهاکوپیان همیشه مهندسی هنری و اجراکننده‌ای ماهر بوده. او تابلوهایی ساخته که با سیمان، برجسته و با حکاکی و رنگ، نقوشی قدیمی و مدرن بر آن‌ها نقش می‌شد، بی‌آن‌که وحدت مضمون و موضوعی داشته باشد. در ظاهر چیزی که کار او را از دیگران متمایز می‌کرد، تکنیکی بود که از دیگران تقلید می‌کرد و ابتکار خودش نبود. طبعا موضوعاتش هم با استفاده‌کنندگانِ نقوش سنتی (مثل کاسه‌بشقاب ایرانی و گچ‌بری‌ها و یا مدل‌های تزئین منزل) مایه‌ی مشترکی داشته. گارنیک با موضوعاتی که از اندیشه و خیال او بیرون نمی‌تراوید و با شیوه‌ای که ابتکار خودش نبود، تابلوهای تزئینی عامه‌پسندی ساخته. او البته با استفاده از مهارت خودش به عنوان یک گرافیست کارآزموده، نقاشی‌های زیبایی ساخته که کامل و بی‌نقص به نظر می‌رسند، با این حال چندان هم از خلاقیت و نوآوری بهره‌ای ندارند.

درهاکوپیان از نقاشان گروه تالار ایران (قندریز) بوده که به همراه رویین پاکباز، منصور قندریز، محمدرضا جودت، میرحسین موسوی و دیگران، در دهه‌ی 1340ش یکی از فعال‌ترین نهادهای خصوصی هنرهای تجسمی را در تهران پایه‌گذاری کردند.

آثار جدید او بعد از یک غیبت 38 ساله، در 21 آبان 1395 در گالری آریا (تهران) به نمایش درآمد.

منابع: