هکل، اریش (۱۸۸۳ـ۱۹۷۰): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکیجو | دانشنامه آزاد پارسی
بدون خلاصۀ ویرایش
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:


هِکِل، اِریش (۱۸۸۳ـ۱۹۷۰)(Heckel, Erich)
هِکِل، اِریش (۱۸۸۳ـ۱۹۷۰)(Heckel, Erich)
 
[[پرونده:41094900-2.jpg|بندانگشتی|اریش هکل]]
[[File:41094900.jpg|thumb|چاپنقش خودنگاره اريش هکل]]
نقاش، چاپنقشگر لوح سنگی<ref>lithographer</ref>&nbsp;و تصویرگر آلمانی. در درسدن<ref>Dresden</ref>&nbsp;معماری خواند، و در ۱۹۰۵ به نقاشی رو آورد، و در همان سال، گروه [[اکسپرسیونیسم (هنر)|اکسپرسیونیستی]]<ref>expressionist</ref>&nbsp;[[گروه پل|پل]]<ref>die Brücke</ref>&nbsp;را با همکاری دوستانش، [[کیرشنر، ارنست لودویگ (۱۸۸۰ـ۱۹۳۸)|ارنست لودویگ کیرشنر]]<ref>Ernst Ludwig Kirchner</ref>&nbsp;و [[اشمیت ـ روتلوف، کارل (۱۸۸۴ـ۱۹۷۶)|کارل اشمیت ـ روتلوف]]<ref>Karl Schmidt-Rottluff</ref>، پایه‌گذاری کرد. تابلوی ''دو مرد بر سر میز<ref>Two Men at a Table</ref>''&nbsp;(۱۹۱۲؛ خانۀ هنر<ref>Kunsthaus</ref>، هامبورگ) نمونۀ شاخصی از آثار اوست، که شیوه‌ای ساده و زاویه‌دار، با دورگیری‌های زمخت‌ دارد. باسمۀ چوبیِ<ref>woodcut</ref>&nbsp;رنگ‌آمیزی‌شده، بیانگرترین واسطه‌ای بود که در خلق آثارش به‌کار برد. هکل نقاشی‌های بسیاری نیز با رنگ‌و‌روغن، آبرنگ، و تمپرا<ref>tempera</ref>&nbsp;اجرا کرد. آثارش، نمودارگونه و سیال بودند؛ همچون تابلوی ''زن‌ها در کنار دریاچه<ref>''Women by a Lake''</ref>''&nbsp;(۱۹۱۳؛ موزۀ ویلهلم لمبروک<ref>Wilhelm-Lehmbruck</ref>، دویسبورک<ref>Duisburg </ref>). مضامین آثارش عبارت‌اند از پیکرهای نحیف و قحطی‌زده، صحنه‌های خانگی، منظره‌پردازی، و برهنه‌نمایی<ref>nude</ref>های بدْوی<ref>primitive</ref>.
 
[[پرونده:41094900-3.jpg|بندانگشتی|اثری از هکل]]
نقاش، چاپنقشگر لوح سنگی<ref>lithographer</ref>&nbsp;و تصویرگر آلمانی. در درسدن<ref>Dresden</ref>&nbsp;معماری خواند، و در ۱۹۰۵ به نقاشی رو آورد، و در همان سال، گروه اکسپرسیونیستی<ref>expressionist</ref>&nbsp;پل<ref>die Brücke</ref>&nbsp;را با همکاری دوستانش، ارنست لودویگ کیرشنر<ref>Ernst Ludwig Kirchner</ref>&nbsp;و کارل اشمیت ـ روتلوف<ref>Karl Schmidt-Rottluff</ref>، پایه‌گذاری کرد. تابلوی ''دو مرد بر سر میز<ref>Two Men at a Table</ref>''&nbsp;(۱۹۱۲؛ خانۀ هنر<ref>Kunsthaus</ref>، هامبورگ) نمونۀ شاخصی از آثار اوست، که شیوه‌ای ساده و زاویه‌دار، با دورگیری‌های زمخت‌ دارد. باسمۀ چوبیِ<ref>woodcut</ref>&nbsp;رنگ‌آمیزی‌شده، بیانگرترین واسطه‌ای بود که در خلق آثارش به‌کار برد. هکل نقاشی‌های بسیاری نیز با رنگ‌و‌روغن، آبرنگ، و تمپرا<ref>tempera</ref>&nbsp;اجرا کرد. آثارش، نمودارگونه و سیال بودند؛ همچون تابلوی ''زن‌ها در کنار دریاچه<ref>''Women by a Lake''</ref>''&nbsp;(۱۹۱۳؛ موزۀ ویلهلم لمبروک<ref>Wilhelm-Lehmbruck</ref>، دویسبورک<ref>Duisburg </ref>). مضامین آثارش عبارت‌اند از پیکرهای نحیف و قحطی‌زده، صحنه‌های خانگی، منظره‌پردازی، و برهنه‌نمایی<ref>nude</ref>های بدْوی<ref>primitive</ref>.
 
&nbsp;
&nbsp;


----
----


[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]] [[Category:قرن 20 - اشخاص]]
[[File:41094900.jpg|thumb|چاپنقش خودنگاره اريش هکل]]
 
[[Category:نگارگری و مجسمه سازی جهان]]  
[[Category:قرن 20 - اشخاص]]
<references />

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ مارس ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۳۲

هِکِل، اِریش (۱۸۸۳ـ۱۹۷۰)(Heckel, Erich)

اریش هکل

نقاش، چاپنقشگر لوح سنگی[۱] و تصویرگر آلمانی. در درسدن[۲] معماری خواند، و در ۱۹۰۵ به نقاشی رو آورد، و در همان سال، گروه اکسپرسیونیستی[۳] پل[۴] را با همکاری دوستانش، ارنست لودویگ کیرشنر[۵] و کارل اشمیت ـ روتلوف[۶]، پایه‌گذاری کرد. تابلوی دو مرد بر سر میز[۷] (۱۹۱۲؛ خانۀ هنر[۸]، هامبورگ) نمونۀ شاخصی از آثار اوست، که شیوه‌ای ساده و زاویه‌دار، با دورگیری‌های زمخت‌ دارد. باسمۀ چوبیِ[۹] رنگ‌آمیزی‌شده، بیانگرترین واسطه‌ای بود که در خلق آثارش به‌کار برد. هکل نقاشی‌های بسیاری نیز با رنگ‌و‌روغن، آبرنگ، و تمپرا[۱۰] اجرا کرد. آثارش، نمودارگونه و سیال بودند؛ همچون تابلوی زن‌ها در کنار دریاچه[۱۱] (۱۹۱۳؛ موزۀ ویلهلم لمبروک[۱۲]، دویسبورک[۱۳]). مضامین آثارش عبارت‌اند از پیکرهای نحیف و قحطی‌زده، صحنه‌های خانگی، منظره‌پردازی، و برهنه‌نمایی[۱۴]های بدْوی[۱۵].

اثری از هکل

 


چاپنقش خودنگاره اريش هکل
  1. lithographer
  2. Dresden
  3. expressionist
  4. die Brücke
  5. Ernst Ludwig Kirchner
  6. Karl Schmidt-Rottluff
  7. Two Men at a Table
  8. Kunsthaus
  9. woodcut
  10. tempera
  11. Women by a Lake
  12. Wilhelm-Lehmbruck
  13. Duisburg
  14. nude
  15. primitive